SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saray Mahallesinde Çalışmalar Hemen Başlayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi 2023 yılı son toplantısını gerçekleştirerek 4 gündem maddesini karara bağladı.  Toplantıda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder Meclis üyelerine deprem sonrasında çarşı merkezinde yapılacak değişim ve dönüşüm projelerini anlattı. 

Battalgazi Belediye Meclisi, 2023 yılı Aralık ayı olağan toplantısı 2. Birleşim 1. Oturumla tamamlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak bir önceki oturumun karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Toplam 4 gündem maddesinin görüşüldüğü 2023 yılının son toplantısında maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

“Saray Mahallesi’nde çalışmalar hemen başlayacak”

Meclis toplantısı sonunda kısa bir kapanış konuşması gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder meclis bilgilendirmelerde bulundu. Deprem sonrası yapılacak çalışmalarla ilgili Başkan Güder,  “Çevre ve Şehircilik Bakan’ımız geldiğinde yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Malatya’ya 15 bin adet konut yapılacak. Saray Mahallesi, Fuzuli, Tekmezar civarı, valiliğin arkası, Emeksiz’de ana cadde üzeri, Niyazi Mısri Mahallesi; buralarda 15 bin adet konut yapılacak. Çarşı içerisinde yerinde dönüşüm var. Cezmi Kartay, Akpınar ve özellikle Aslantepe Caddesi ile çevreyolu arasındaki kesimde de konut yapılması noktasında bakan beye talebimizi ilettik. Bakan bey de ‘Siz yerleri boşaltın, bize verin. Hemen yarın başlayalım’ dedi. Saray Mahallesi’ne başlanıyor. Diğer yerlerde şöyle bir sıkıntımız var; yıkım yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir ile bunları konuşmamız ve işleri hızlandırmamız gerekiyor. Büyükşehir veya Battalgazi binaların yıkımı noktasında nasıl bir yol izleyeceği noktasında izleyeceğimiz yol şu olmalı: Niyazi Mısri’de yapılan çalışma oradaki yapılaşmayı veya planlamayı bozuyorsa hemen orada riskli veya kentsel dönüşüm alanı Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilip hemen yıkılmalı. Şu an o plana dair kaç yer yıkılacak, onların tespitlerinin yapılması lazım. Bizim çizmiş olduğumuz projenin Büyükşehir tarafından onaylanıp bakanlığa sunulması gerekiyor. Bakanımız bu konuda çok istekli. ‘15 bin konutun yanında yine yer açın bir 10 bin konut daha yapalım’ dedi. Sizlerin de desteğiyle Cezmi Kartay bölgesini kentsel dönüşüm alanına dahil edeceğiz. Yıkılmayan binaların da takibini yaparak onların yıkımını yapacağız. Arslantepe Caddesi ile çevreyolu altında hemen hemen hiç bina yok. Oranın da hemen proje çalışmasını yapıp bakanımızın sözüne binaen yollayacağız” ifadelerine yer verdi. 

Aralık Ayı gündem maddelerini karara bağladıktan sonra 2023 yılı çalışmalarını tamamlayan Battalgazi Belediye Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını 3 Ocak 2024 Çarşamba günü saat: 14.00’de Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ya başkanlar kapsamı neden genislet miyorsunuz saray .akpınar fuzuli yapılyor peki diğer mahleler ne olacak fırat mah hast caddesindeki yikilanlar neden diğer kalanları mutahitelrin kucağına atıyorsunuz siz de biliyorsunuz 1 buçuk milyona kimse ev yapmaz asgari ücretli düşük geliri olan aileler nerde bulup ta üstüne koyacak komple emlak konut yapsın zaten devlet 1 buçuk milyon veriyor büyük firmalar a ihaleye cikildimi daha ucuz a mal eder yoksa 1 metre küp beton 25 bin tl şehrin milletvekileri neden ses çıkarmıyor yukarıya neden seslerini düşürmüyor ayda bir çevre şehircilik bakanı geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Hemen başlayalım dedikleri bir yıl geçti ya. İnsan aklı ile dalga geçiliyor. Sadece geldiği gibi yaşıyoruz bizde. Yerinde dönüşüm için müteahhite vereceğiniz 750bin TL bize verin. Arsayı da adam gibi bir Raiç değer belirleyin satalım ve defolup gidelim. Sonra sizde şehri ayağa kaldırırsınız. Daha kira fiyatına müdahale edemiyorsunuz hikaye anlatıyorsunuz. 10-15bin kira yazanların vergisini alın. Piyasayı denetleyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HACI AYVAZ HZ. (1 yıl önce)
    Fuzuli = Bankalar Caddesi. Akpınar= AVM' ler Caddesi. Hükümet Meydanı= Lüx giyim mağazaları ve Fast Food lokantaları. Cezmi Kartay = Malatyanın istanbuldaki gibi Beyoğlusu çicek pasajı gibi karışık dükkanları. İnönü Caddesi = Paris şanzelize caddesi gibi tiyatrolar sinemalar, mücevher, kuyum ve dükkanları cafeler. Kışla Caddesi= Sağlık birimleri doktorlar diş tabipleri eczaneler caddesi. Akpınar aslantepe caddesi= Elektronikçilerin merkezi. Emeksiz caddesi mobilya mağazaları. Olsun. Meslek bazında düzenlemeler yapın. Daha çok meslek var. Mesela tavacılar, o lezzet patlaması şehrin en göbeğinde olsun. Merkeze hükümet meydanına hiçbir bankaya müsade etmeyin. Onları ihtiyacı olan zaten bulur ulaşır. Öyle bir Malatya yapın ki. Tüm dünya yalandan değil, gerçekten kıskansın. Uluslararası proje yarışması açın tüm dünyanın fikrini alın. Su şehri Malatyanin ortasından derme kanalı ve kanalboyu gibi kanallar aksın. Pompaları kanalizasyona bağlayacağınıza Drenajı burdan yapıp suyu şehir dışına kanalize edin. Müsait yerde yapay bir göl oluşturun buradan bahçeleri sulayın. Kanal boyu malatyanin pırıl pırıl parlayan eğlence, dinlence caddesi olsun. Emekliler parkının ortasına yüksek bir kule yapın. "Malatya Kulesi". Herkes çıkıp bu muhteşem şehri seyretsin oradan. Güzel olsun Malatyam be güzel olsun güzel!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    maşallah meclis üyeleri hepsi genç dinamik, mühendislik ve mimarlık bilgi birikimine sahip insanlar. 100 yılın afetine sebep olan insanlar ile 100 yılın afetini yenmeye çalışıyoruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Hangi mahalle cadde sokak olursa olsun, yüzyılın fırsatı gibi düşünüp yol ve imar çalışmalarını ona göre planlayın. Daracık bir şehir istemiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Velioğlu (1 yıl önce)
    Hadi hayırlısı. inşallah doğru davranır dediklerinizi yaparsınız. Kimseyi mağdur etmeyin milletin duasını alın ki; Allah da yarımcınız olsun. Böyle felaketler başımıza bir daha gelmesin. Yerin gücü büyüktür. içinde ateş var. Allah muhafaza!!! DİKKAT.
    %80
    %20
    Yanıtla