SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sarı Kayısıya İlgi Arttı"

0
Güncellendi - 2020-04-10 04:02:59
A- A+ PAYLAŞ

Ağız hijyeninin sağlanmasında kükürtlü (islimli) kayısının oldukça etkili olduğu ve kükürdün eski dönemlerde dezenfeksiyon amacıyla kullanılması uzmanlar tarafından dile getirilince, kükürtlü kayısıya ilgi arttı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, korona virüs salgınına karşı önleyici beslenme konusunda en etkili ürünlerden birinin dayanıklılığını artırmak için kükürtle sarartılmış (islimli) kayısı olduğunu bazı basın organlarında yer almasıyla birlikte kayısı satışları yükseldi. Kükürtün önceki dönemlerde dezenfektan olarak kullanıldığını belirten Çelik, “Kükürt, eski dönemlerde dezenfeksiyon için kullanılırdı. Bu nedenle, kükürtlü kayısı ağız hijyenini, ağız dezenfeksiyonunu sağlar” diye konuştu.

Malatya Şire Pazarında Kayısı esnafları satışların iyi durumda olduğunu ifade etti.

Kayısı esnaflarından olan Ertuğrul Saran, kükürtlü kayısının yararlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Malatya şire pazarında esnaflık yapıyorum. Öncelikle ağız hijyenini sağlıyor açıklamasıyla sarı kayısımızın tanıtımı yaptığı için Doktor Çelik hocamıza teşekkür ediyorum. Korona virüs önlemleri nedeniyle vatandaş pek merkeze gelmemesine rağmen yine da satışlarımız iyi” ifadelerini kullandı.

“Sarı kayısıya ilgi artı”

Kayısı esnaflarından olan Cengiz Türk de, “Kayısının faydalarını biliyoruz. Sağlığımıza çok faydası var. Bu aralar taleplerde artış var. Sarı kayısı satışlarımız artı. Vatandaşlarımız bekliyoruz. Televizyon kanallarında sarı kayısı faydalı olduğunun açıklaması üzerine şuanda ilgi var diyebilirim. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korana virüs salgını nedeniyle insanlar dışarıya fazla çıkmıyor. Telefonla iletişime geçiyorlar. Bizde kayısıları evlere kargo ile gönderiyoruz. Kargo ile tüm Türkiye’ye ulaştırıyoruz” dedi.

“Sarı kayısıya ilgi artı satışlarımız iyi”

Kayısı esnafı Kaya Doğan ise “Biz bunu yüz yıldır sarı kayısının her şeye çok faydalı olduğunu söylüyorduk. Ama Malatya’mızda sarı kayısının fazla satışı olmadığından dolayı genelde sarı kayısı ihraç ediliyor. Şuanda korona virüsle alakalı son günlerde sarı kayısıda patlama oldu. Geçtiğimiz günlerde uzmanların tavsiyesi üzerine şuanda satışlarımız iyi durumda. Sarı Kayısı, dişe sağlığa her şeye iyi geliyor. Sarı kayısının satışlarının ilerlediğini görüyoruz. Malatya Sarı kayısımızı şuanda Dünya yiyor ve ihracatımızın artığını söyleyebilirim. Sarı kayısının kilosu 20-25 TL’den perakende olarak satıyoruz. Satışlarımızda iyi durumda” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • alican (4 yıl önce)
    Gün kurusu dediğimiz kayısı boş bir ürün..Kükürtlü sarı kayısı özellikle mide ve bağırsaklardaki tüm parazitleri yok ediyor.El,ayak,tırnak,çatlak ve şekil bozukluklarına püre halinde sürülüp bir on dakika ovalayın sonuç bence harika oluyor..Kimyasal dezenfektan ve bakım kremlerinin yan etkilerine doğal çözüm.Sarı kayısı temizleyici,besleyici daha ne olsun?.Midesinde hazımsızlık yaşayan bir yakınıma almanyada gittiği doktor ilaç olarak sarı kayısı vermiş.Bizim doktorlar ise mide ve bağırsak tembelliğine hala kimyasal ilaç veriyorlar..Kıymetini bilmiyoruz sarı kayısının..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatanadaş (4 yıl önce)
    Krizi fırsata çevirmenin tam zamanı, gereksiz kısır tartışmalar yerine bam bam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (4 yıl önce)
    Yapmış olduğumuz yorum neden kabul olmuyor konu uretici olunca mi kabul edilmiyor bence özgür ses boyle olunmaz lutfen bizi de dile getirin de insanlar magdur olmasin 20 25 lira dediginiz kayisiyi biz 13 15 lira ya satamiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • bu sene 20 den verdik...her sene aynı muhabbet satmıyoruz.. kaç lık kaysı sizin ki.. 150 lik sarısı bile 16-17 liradan gitti o da zehirli..tüccar sizin oraya gelince mi fiyat düşürüyor.kilosu 50 den gitse birileri yine biz satamıyoruz diyecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Öztürk (4 yıl önce)
    Güzel memleketimin dünya markası bir değeridir kayısı...
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (4 yıl önce)
    Sarı kayısıya ilgi zaten vardıda sağolsun bizim iş bilmez esnafımız siyah kayısıyı daha fazla fiyata sattığı için devamlı islimli kayısıyı kötüledi yok bu kükürtlü siz organik olanı alın diye müşterileri yönlendirdiler.Televizyon programlarında bile spiker soruyor bunların farkı nediye bizim iş bilmez esnafımız kükürtlü kayısı doğal değil bu organik diye devamlı siyah kayısı reklamını yapıyor.Yani devamlı kendi ayağına sıkıyor.Aslında kükürtlü kayısıya önem verse daha dayanıklı olduğu için uzun vadede esnaf için daha avantajlı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (4 yıl önce)
    Tüm Avrupa'nın tercihi olan Sarı( KÜKÜRTLÜ) Kayısının ne denli önemli olduğunu ne Malatyalıya ne de Diğer insanlara anlatabildik.Ancak Kayısıda belirtilen değerler arasında olması gereken Kükürt,Ağız,Boğaz ve Bağırsaklarda hem dezenfektan hem de bağırsakların düzenli çalışmasına ciddi katkı sağlar.Vatandaşların Çay içerken şeker yerine sarı kayısıyı kullanmaları hem sağlık hem de kayısının iç tüketimini arttırmada ciddi bir katkı sağlayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Keske biraz da ureticin mallarina da ilgi artsa ne güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Hadi beyler yorum bekliyoruz. Yaşasın kükürtlü kayısı. hak ettiği değeri verelim. Bakanlıkta bir zahmet kükürt oranı ile ilgili yönetmeliği değiştirsin bir zahmet. Saygılarımla. Sırada acı kayısı ekirdeği var.
    0
    0
    Yanıtla