SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şavata, Çınar'ın Yardımcılığı Görevini Bıraktı

Şavata, Çınar'ın Yardımcılığı Görevini Bıraktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yerel belediyeciliğin, siyasetin ve futbol camiasının önemli isimlerinden olan, halen AKP'nin Yeşilyurt Belediye Meclis üyeliği görevini sürdüren Naci Şavata'nın bir süre önce getirildiği Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Milli Görüş geleneğinden gelen, 12 Eylül öncesinde Hamit Fendoğlu'nun 3 yakınıyla birlikte bombalı bir suikast sonucu katledilmesinin üzerine Milli Selamet Partisi'nden Belediye Meclis üyesi iken, 'atanmış' olarak Malatya Belediye Başkanlığı görevini 1 yılı aşkın bir süre üstlenen Şavata, son olarak Yeşilyurt Belediye Meclisi'nde AKP üyesi olarak görev yapıyorken, Başkan Mehmet Çınar'ın teklifi üzerine 22 Mart 2022'de Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı görevine gelmişti.

Şavata'nın, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden 'sağlık nedenleri'ni gerekçe göstererek istifa ettiği öğrenildi. Şavata'nın, Yeşilyurt Belediye Meclisi üyeliği görevini sürdüreceği haber alındı.

Kulislerde ise, istifayla ilgili olarak, Şavata'nın başta Belediye Başkanı Çınar'ın etkili olduğu ve kötü yönetimi nedeniyle ligden düşen Yeşilyurt Belediyespor dahil bazı konular başta olmak üzere, Çınar'ın yönetim anlayışı ile ilgili görüş ayrılıkları ve sıkıntı yaşadığı, bu nedenle görevi bırakmayı uygun gördüğü yorumu yapılıyor.

1977 doğumlu olan Mehmet Çınar, 1 yaşında iken Naci Şavata, 1978'de Hamit Fendoğlu'nun katledilmesi üzerine  Malatya Belediye Başkanlığı görevine atanmış, 1979 yılında seçim yapılıncaya kadar 1 ylı aşkın süreyle bu görevi sürdürmüştü.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • deli cavus (1 yıl önce)
    Neden bıraktınız, gerçekleri anlatınız?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Yeşilyurt ayda bir yönetici değiştiriyor böyle bişi olur mu ne kadar faydalı ?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Haberde en dikkat çeken ifade şu; "1977 doğumlu olan Mehmet Çınar, 1 yaşında iken Naci Şavata, 1978'de Hamit Fendoğlu'nun katledilmesi üzerine Malatya Belediye Başkanlığı görevine atanmış, 1979 yılında seçim yapılıncaya kadar 1 ylı aşkın süreyle bu görevi sürdürmüştü."
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    epey vakit oldu köprünün altından çook sular ak tı azcık geç olmadımı?diye düşünüyorum
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mülayim sert (1 yıl önce)
    Şavatanın yerinde olsam belediye ile bütün ilişkimi keserdim helede çınarın başkan yardımcısı olmak hakkını yemeyelim adam uluslararası bir başkan namı avrupalara kadar gitti tek şansı iktidarın belediyesi olması
    %84
    %16
    Yanıtla
  • vahit var (1 yıl önce)
    çok sürmez kokusu çıkar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sami (1 yıl önce)
    Şavata Dürüstlüğüyle nam salmış bir siyasetcidir,tabiki bir bildiği olduğu için ayrılmıştır.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Naci Şavata'nın bu memlekete Mehmet Çınar'ın yaşı kadar hizmeti var. Her şeyi bilenlerin "Bir Bilen'e" ihtiyacı olmaz. Mehmet Çınar'ın başına ne geldiyse bu çok bilmişliğinden, inadından geldi. Naci Şavata Malatya'nın bir değeridir, kadir kıymet bilmeyenler bilmese de.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Seçimlere az kaldı.Ondandır
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Nasıl destek olmayı düşünüyorsun, bugün Adana Spor taraftalarının AVM'de yaptığını Malatya Spor yapsaydı hepsini yaka paça dışarı atarlardı, zorla dışarı çıkarırlardı, adamları kendi elleriyle AVM'ye getirdiler, geldiler gövde gösterisi yaptılar bağırdı çağırdı gittiler.
    %73
    %27
    Yanıtla