SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şayet Mücbir Sebep Hali Uzarsa.!"

'Şayet Mücbir Sebep Hali Uzarsa.!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkcı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, son uygulamalar hakkındaki bilgilendirme ve istişarelerde bulundu.

MESOB ziyaretinde Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkcı’ya Grup Müdürleri  Yasemin Algan, Mustafa Bağsız ve Mehmet Kuzucu eşlik etti.

Ziyaret için teşekkür eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnafımız 21 metrekare konteynerlerde ekmek parasın kazanmaya, vergisini ödemeye çalışıyor. Mücbir Sebep Halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Bunanla ilgili olarak taleplerimizi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet yılmaz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a arz ederek, görüştüm. İnsanların karnını doyurmadan mutlu edemeyiz. 2 yıl pandemi dönemini geçirdik, 19 aydan beri deprem sürecini yaşıyoruz. İnsanlarımız zor şartlar altında geçimini sağlamaya çalışıyor. Depremin ilk sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz etmiştim, konutta lazım, ancak deprem bölgesinin ayağa kalkabilmesi için ticaretin ayağa kalkması lazım. Malatya’yı yerinde tutabilmek için ticaretin ayağa kalkması lazım. Malatya merkez ile birlikte, Akçadağ, Doğanşehir ve büyük köylerimiz depremde büyük yara aldı. Sıkıntımız büyük. Malatya’yı tekrar ayağa kaldırabilmek için hep birlikte mücadele vereceğiz. Vergi Dairesi Başkanımız ve tüm ekibine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkcı ise, “Esnafımızın her zaman yanındayız. Mücbir Sebep Hali, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar  son kez  şeklinde uzatıldığı belirtildi. Mücbir Sebep Hali’nde uzama olmazsa mükelleflerimizin yararlanabileceği bazı avantajlar var. Eğer mücbir sebep hali uzamazsa mükelleflerimize faizsiz olarak 24 ay taksit imkanı sunuyoruz. Eylül ayı içerisinde beyannamelerini verip müracaat etmeleri halinde tahakkuk eden vergileri 24 ay hiçbir faiz almadan taksit yapıyoruz. Mücbir sebep bittiği an hem yeni vergiler çıkacak, hem de 19 aylık vergiler var. O 19 aylık vergi herkesi yoracak. Bu sebepten mücbir sebebin uzamaması halinde mükelleflerimiz bu fırsatı değerlendirsinler, bu haktan yararlansınlar. Depremden sonra yapılandırma kanunu çıkmış ve ülke genelinde uygulandı. Ancak deprem bölgesindeki 4 il dışında başvuru süresi sonlandırıldı. Malatya, Mücbir Sebep Halinde olduğu için bu uygulamanın da süresi uzadı. Bu da deprem öncesi borçlarla ilgili burada gecikme faizinin tamamını atıyoruz. Mükelleflerimiz deprem öncesi borçlarını Kasım ayı sonuna kadar yararlanabilecekler. Eğer Mücbir Sebep Hali süresi uzarsa bu uygulamalarda uzayacak.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ergün (2 hafta önce)
    oda başkanları ömür boyu seçilmemeli artık yeter.... Herşeyi Devlet ten bekliyorlar. Kendileri ne yapıyor acaba, esnafın bu kadar gereğinden fazla zam yapmasını görmüyorlar mı... Gerçi görmezler seçim zamanı onların oyu gerekli çünkü...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Muhasebeci Eşi (3 hafta önce)
    Mücbir sebep uzarsa esnaf rahatlıyacak evet bunun yanında gecesini, gündüzüne katarak çalışan muhasebecilerde rahatlıyacak bunu hiç gören yok.Artık bitik durumdalar işler yetişsin diye aile yaşantılarından, tatillerinden fedakarlık yapıp beyannameleri yetiştirmeye çalışıyorlar.Peki bozulan fiziksel ve ruhsal sağlıkları bunu gören yok.Herkes ekmeğinin peşinde ama kimse demiyor ki siz ne haldesiniz.Memur olsalar 8-5 mesaisi olur, bu mesleğin mesaisi bile yok, muhasebe ücretini mükellef ödeyince gece 12 de bile arama hakkına sahip oluyor.Bu insanların hiç aile yaşantısı, hiç özeli yok, nasıl olsa mükellef ben paramı ödüyorum herşeyimi yapmak zorunda.Bir yazar kasa fişini kesemeyen, ön muhasebeye para vermeyip herşeyi muhasebecisine yükleyen mükellef belki kâr yaptığını sanıyorsun ama şunu unutma ki sende bir emek hırsızısın, ben hiç bir meslek çalışanının bu kadar sömürüldüğünü görmedim.Eğer mücbir sebep uzatılmazsa insanların ne huzuru ne de sağlığı kalacak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sn.Muhasebeci eşi hn. beyiniz size konu biraz abartılı anlatmış. öyle gece gündüz çalışan yok. muhasebeciler odası daha gecen ay üyelerini karadeniz turuna götürdü hepsinin keyfi yerinde sanki ha birde hepsi yönetim başta tatile gittiler muhasebecilerin bazıları yurtdışına bile gitmiş fcebokk ve insigram hesaplarına bak ne resimler paylaşmışlar görürsün öyle ağladıkları gibi heç değil. mücbir sebep biterse sizin için daha iyi olur işlerine güçlerine bakarlar eve erken gelir öyle ortalıkta fırdolaşmazlar gezmezler
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Mali müşavir (2 hafta önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    Adı esnaf ama esnaflığın ne olduğunu anlamamış arkadaş sanane arkadaş kimin nereye gittiğinden sen gidemiyorsun diye niye kıskanıyorsun sende git
    %48
    %52
    Yanıtla
  • muhasiphanim (2 hafta önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    kim nerede ne zaman ne yapmış kimseyi ilgilendirmediği gibi sizi de ilgilendirmiyor, mücbir sebep halinin uzatılması şuan bütün malatyanın sorunu ,kaldı ki ofisi yıkılıp sıfırdan başlayan muhasebeciler olarak bizler o beyannameleri şuana kadar yaptığımız gibi gece gündüz çalışır yetiştiririz fakat mücbir sebepten sonraki vergileri,ssk ödemelerini esnaf nasıl ödeyecek o vakit onların problemi olur, insanları vergilerini ssklarını ödemeyedikleri zaman işçi çıkartmaya başladıklarında da sizin probleminiz olur.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • buradan sayı bakana çağrımdır. mücbir sebebi uzatmayın hatta taksitte yapmayın hiçbir kolaylıkta sağamayın tek seferde alın alamadığınıza gecikme faizi, icra elinizden ne gelirse onu yapın. nedenmmi; çünki kendne esanf diyen kan emiciler 06.02.2023 tarihinden bu yana halkın kanını emdiler, ellerinden gelen fırsatçılığı yaptılar. emin olunki adına vergi borcu dedikleri ve sadece beyanname damga vergisinden oluşan borçlarının belki 100 katı belki 1000 katı para kazandılar kazanmayaa devam ediyorlar.
    %80
    %20
    Yanıtla