SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sebze ve Meyve Hali'ne Haftada 3 Gün Sınırlaması

0
Güncellendi - 2020-04-13 21:15:00
Sebze ve Meyve Hali'ne Haftada 3 Gün Sınırlaması
A- A+ PAYLAŞ

İl Hıfzısıhha Kurulu, esnaf derneğinin talebi doğrultusunda Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde haftanın 3 gününde satış yapılmasını kararlaştırdı.

Daha önce Pazar hariç haftanın diğer günlerinde faaliyette bulunan Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde, ikinci bir karara kadar sadece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri satış yapılmasına yönelik İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararı şöyle:

"İl Hıfzıssıhha Kurulu 13.04.2020 Pazartesi günü Vali Aydın BaruşŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla aşağıdaki ilave tedbirlerin alınması zarureti oluşmuştur.

Bu kapsamda;

Malatya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular ve Tüccarlar Dernek Başkanlığının bila tarihli dilekçesinde özetle;

Ülkemizi tehdit eden Covid-19 salgınının yayılımını engellemek esnaf, çalışan ve müşterilerin sağlığını korumak amacıyla “Sebze ve Meyve Toptancı Hali”nde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün süreyle satış yapılması için talepte bulunulmuş olup;

İlimiz Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan “Sebze ve Meyve Toptancı Hali”nde Covid-19 salgınının yayılmasını engellemek, esnaf, çalışan ve müşterilerin sağlığını korumak amacıyla 13.04.2020 tarihinden itibaren ikinci bir karara kadar sadece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün süreyle satış yapılmasına izin verilmesine, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Güzelim Malatya tam tezatlar memleketi halin ortasinin üzeri. Kapatilacakti halen açık sebze ve meyveler yazın sıcaktan kışın soğuktan yanıyor ikincisi yer yokmuş gibi tam mezarlığın karşısına yapılmış buna benzer bir durumda statla ilgili orasida tam hastanenin karşısında .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet44 (4 yıl önce)
    Keşke marketlerde 3gün açık olsa yada market dışında liste verilse market elamanı ürünleri alıp getirse çünkü marketlerde çok sakıncalı orda çalışanlarda insan
    0
    0
    Yanıtla