SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Şehir İle Barışık Bir Üniversite Olacağız"

0
Güncellendi - 2018-10-08 02:54:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yazıhan, Hekimhan,  Kuluncak, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerine iadeyi ziyarette bulunurken, Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nda, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu’nda ve Akçadağ Meslek Yüksekokulu’nda ise incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Karabulut,  ziyaret ettiği Meslek Yüksekokullarında görev yapan akademisyen, idari personel ve öğrencilerle de bir araya geldi

-Yazıhan ilçesi ziyareti

Malatya Turgut Özal Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ü ziyaret ederek, ilçenin dinamiklerini oluşturan hayvancılık ve tarımsal üretim konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Malatya’mıza Turgut Özal Üniversitesi ismine yakışır bir üniversite olacak. Gerek Malatya’mıza, gerek ülkemize ve ilçemize de hayırlı hizmetlerde bulunacak diye ümit ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un çalışkanlığı, gayreti ve tecrübesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi ülkemizin ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alacaktır.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Yazıhan ilçemizde yürütülmekte olan proje çalışmalarını yakından görme fırsatımız oldu ve çok beğendik. Ziraat Fakültemizle ve gelecekteki farklı projelerimizde katkı sunmaya her zaman hazırız. Bizlerin katkısı demek, sizlerin katkısı demektir. Ne yöneticilikler, ne süreçler tek başına olan işler değildir. Yerel yöneticilerin katkıları ile Malatya’mız daha çok güzel yerlere gelecektir. Doğal ve geleneksel ürünlerimizin artık bilimle buluşma zamanıdır diyoruz” dişe konuştu.

Öztürk’ün Yazıhan ilçesinde şuanda Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmalarının devam ettiğini, yine şuanda Kuruçay Havzasında Topraksız Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulması içinde çalışmaların başlatıldığını belirterek, Yazıhan ilçesine  binası ve diğer alt yapılarını kendilerinin hazırlayacağı bir MYO’nun kurulmasını teklif etti. Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise, bölgede hayvancılık ve tarımsal üretim alanındaki ihtiyaç için gereken desteği vermeye çalışacaklarını  ifade etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut, akademisyenlerle Yazıhan ilçesinde bir inceleme ve araştırma yürütüleceğini ifade etti.

-Hekimhan ilçesi ziyaret

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Hekimhan Kaymakamı Reşit Özer Özdemir ve Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları’nı ziyaret ederek, Hekimhan MYO ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

 Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversite misyonunda görmek istediğimiz en önemli şey; toplumla barışık bir üniversite, bir şehir üniversitesi, yeri geldiğinde köy ile kentin buluştuğu, halkla barışık bir üniversite modeli olsun.  Hekimhan madenciliğinin dünyaya açılması için projeler yapılabilir. Bu projeleri el birliği ile yapmalıyız. Hem bürokratik, hem de toplumsal desteği bir arada tutabilecek projeleri Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak elimizden gelen ne varsa yapacağız. Yerel ürünlerimizin topluma faydaya dönüştüğü alanlarda projeleri birlikte üreteceğiz.” İfadelerini kaydetti.

-Kuluncak ilçesine ziyaret

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Kuluncak Kaymakamı Okan Daştan ve Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz’ı ziyaret ederek, ilçenin yeraltı zenginliklerine yüksek katma değer katacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, ilçelerine yapılan ziyaret için teşekkür ederek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde bölgedeki şifa sularının daha fazla değerlendirilmesi için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerine kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksekokulu’nun açılmasını teklif etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin bir takım proje ve çalışmalarının bulunduğunu belirterek, “Yer altı zenginliklerimizi katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeliyiz. Bu nedenle gençlerimizi, elimizdeki madeni işleyebilecek kalifiye eleman olarak yetiştirmeliyiz.  Kuluncak’taki yer altı zenginliklerinin değerlendirilmesi konusuna üniversite olarak üzerimize düşen çalışmaları yapacağız” dedi.

-Doğanşehir ilçesine ziyaret

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Doğanşehir Kaymakamı Murtaza Ersöz ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü ziyaret ettikten sonra Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu ve Sürgü Yurt binasında incelemelerde bulundu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’e Doğanşehir ilçesine kazandırmış olduğu Meslek Yüksekokulu binası ve halen vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, Doğanşehir ilçesindeki meslek yüksekokuluna verilen desteğin Türkiye için bir model olduğunu söyledi. Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise, “Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu için elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Öğrencilerimizin yurda gidip gelmesi için otobüs hizmeti de veriyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, beraberinde Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ile birlikte Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek, okulda incelemelerde bulundular, ardından Aşure etkinliğine katıldılar.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerden başarılı olmalarını isteyerek, “Elimizden gelen tüm imkanlarımı öğrencilerimizin başarılı olması için seferber edeceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, beraberinde Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Sürgü Mahallesindeki öğrenci yurdunda da incelemelerde bulundular.

-Akçadağ ilçesini ziyaret

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Akçadağ Kaymakam Vekili Muhammed Taha Canpolat, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ziyaret ederek,  Akçadağ MYO ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu.

Akçadağ MYO'da inceleme ve idari ve akademik personel ile istişare toplantısı yapan Rektör Prof. Dr. Karabulut, il merkezine yakın olan Akçadağ MYO’nun çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Şehir ile barışık bir üniversite olacağız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin en önemli misyonu şehir üniversitesi olmasıdır.  Dağınık yerleşkelerimizin olması hem avantajlı, hem de yeri geldiğinde dezavantajlı olabilir. Avantajı şudur; her yere yaygın üniversite bilincini oluşturmaktır. Dezavantajı şudur; ulaşım problemidir, varsa problem onu da çözeceğiz.” diye konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • murat (6 yıl önce)
    tebrikler rektör hanım diğer insanlar gibi kendinizi bir gruba adamadıgınız için ama onlar kesinlikle boş durmazlar hiç boş durmadılar durmayacaklar üniversiteyi ve rektör hanımı karalamak için herşeyi yaparlar inanmayın bu gruba bunlar fetö ye rahmet okutan cinsteler
    0
    0
    Yanıtla
  • turhan güney (6 yıl önce)
    Rektör hanımın Bilimsel çalışmalarından hiç kimsenin haberi yok herhalde Sayın hocamızın bilim insanıdır. neden zorunuza gidiyorki sürekli birşeylerle karalamaya çalışıyorsunuz. Prof olmak kolaymı sanıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Birmikli (6 yıl önce)
    Ne bitmez bir proje yahu bu Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmaları bir türlü bitmedi. Ama bakın bu sefer biter. Sıkı dur Yazıhan Akademisyenler geliyor daha iyi olacaksın. AKADEMİK VE ÖZERK BİR KURULUŞUN SİYASETİN SİYASETLE BU KADAR İÇLİ DIŞLI OLMASI DOĞRU DEĞİL RESİM GÖZ ÖNÜNDE..............
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    LİYAKATIN OLMADIĞI YERDE EĞİTİM, BİLİM, TEKNOLOJİ OLMAZ VESSELAM. KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Soysal (6 yıl önce)
    Malatya, kampüsten dışarı çıkmayan, şehrin ana caddesini bilmeyen, sadece bir grup ile kalkıp oturan rektörlere alıştığı için Aysun hocaya alışması biraz zor olacak gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • talha (6 yıl önce)
    BİR EĞİTİMCİ OLARAK EĞİTİME SİYASETİN BULAŞMASINI KINIYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Siyasete isıniyo.yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Liyakatın bittigi yerde egitim çökmeye mahkumdur...
    0
    0
    Yanıtla
  • AKLIMDAKİ DELİ SORULAR (6 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya Tam Çiftlik oldu. Yerel seçimlerde Süpriz olursa şaşmam... Burası artık eski Malatya Değil.
    0
    0
    Yanıtla