SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir Mezarlığına Selçuklu Mimarisinde Yeni Cami Yapılacak

Şehir Mezarlığına Selçuklu Mimarisinde Yeni Cami Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapımı devam eden Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı İdari Hizmet Binasını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, hizmet binasındaki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Gürkan, Şehir Mezarlığı'nda da depremde hasar gören mevcut caminin yerine yeni cami yapılacağını söyledi.

Başkan Gürkan, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı İdari Hizmet Binasında personeller için yemekhane, depolar, sosyal alanlar, vatandaşların ve şehit ailelerinin kalabileceği mekânların da olduğunu belirterek, yapılan çalışmaların Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Öte yandan hizmet binasının bulunduğu alana büyük bir cami de inşa edileceğini ifade eden Başkan Gürkan, önümüzdeki günlerde cami projesi ile ilgili çalışmaların tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

“MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Şehir mezarlığında bir külliye oluşturulacağını vurgulayan Başkan Gürkan, “Şehir mezarlığımızdaki hem idari binayı hem sosyal donatı alanlarının inşaatını yerinde görüp incelemek için geldik. İdari binamızın hızla sonuca doğru gittiğini gördük. Burada personelimiz için yemekhane, depolarımız, vatandaşlarımızın ve şehit ailelerimizin kalabilecekleri bir mekân da oluşturuldu. İnşallah önümüzdeki ayın sonunda tamamlanması planlanıyor. İdari binamız hakikaten çok güzel bir bina oldu. Cenaze sahiplerinin taziye verebilecekleri salonlar oluşturuldu. Yani şehrimizde şehit cenazesi veya burada taziye vermek durumunda olan cenazeler için sosyal mekânlar ve taziye salonları da oluşturuldu. Bu çalışmaların Malatya’mıza ve Malatyalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

Önümüzdeki günlerde, yıkılan mevcut camimizin yerine yeni bir cami yapıyoruz. Yeni camimizin proje çalışmaları son aşamaya geldi. Selçuklu Mimarisini içeren büyük bir camiyi de şehir mezarlığına kazandıracağız. Bir taraftan cami bir taraftan idari bina bir taraftan sosyal tesis bir taraftan namazgâhlar ve bir taraftan da gasilhane bölümleri olacak. Buranın bir külliye şeklinde olması noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Memleketimize hayırlı olsun” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Tunç (4 ay önce)
    Evet yine seçim zamanı, yine klasik bir siyasetçi numarası, tam bir ZÜBÜK siyaseti. İnsanlar çadırda donuyor, önceliği barınmaya verin, cami elbette önemli ama bir aciliyet sırası olmalı bu işlerde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Artık şu mimaride cami yapılacak bu mimaride külliye yapılacak lafını bir kenara bırakın başkan. Kendi mimarinizle yapın ama sağlam yapın.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Büyük yapın. Düz ayak yapın. Giriş çıkış kapılarını geniş yapın. Otopark alanını düzleyin. Eliniz değmişken gasilhane de buyutulebilir. İşe yarar bir şey yapın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (4 ay önce)
    Başkanım Halen çadır bulamayanlar kışın ortasında onlar başını sokacak bir yer bulun ibadetimizi evimizde yaparız.Acilen Seçim yatırımımı Halen birçok mahallelerde yol yok çamurdan çıkılmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (4 ay önce)
    Şimdiden Hayırlı Uğurlu Olsun İnşaAllah
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ayşe (4 ay önce)
    Keşke mezarlıkların etrafınıda temizleyebilseniz heryer çöp nereyi arasak ilgilenilecek deniyor ama hiçbir değişiklik yok malesef...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • melita (4 ay önce)
    işte en büyük hatamız bu. suan sırası olmayan şeyleri düşünüp kamuoyunu da bu sekilde mesgul ederek önümüzdeki dert ve sıkıntılara kolaylıkla odaklanamıyoruz. malatyanın camiye elbette ihtiyacı var. lakin öncelikle halkın evleri yapılmalı. kimse laf etmesin yapılan evler çok yetersiz. 70 binden fazla malatyalı evsiz kaldı bunların cogu gitti şimdi eminimki o malatyayı terk edip baska sehirde düzen kuran insanlara toki çıkacak ama malatyada kalıp kontynırlarda perisan olanlara çıkmayacak özellikle bu yıl verilecek 5 bin daire için bence çok açık şeffaf kurallar olmalı. evinde şehit,gazi,engelli,yaşlısı olanlar arasından bir kura yapılmalıdır. yahu daha güne kadar bostanbası tokileri bile bombostu gelinciktepeyi hiç demiyorum 600-700 e kiracı bulunmazdı gelincikte şimdi ful + ful dolu demi. o toki dairelerin sahipleri begenipte oturmazlardı bile demem o ki malatyada yapılan tokiler kime gidecek ? bunu da konusmak laızm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (4 ay önce)
    Eski cami yeni sayılır kim yaptı? Müteahhit kim?Denetleyen kim? Hangi yapı denetim ? bunlar şuanda sorgu sual edildi mi ,ceza aldılar mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Delimisin tabi hesap sorulmuştur, ağlıydır şimdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (4 ay önce)
    Ya tamam Malatya halkı dışarda evsiz doğru ama bir şehir mezarlığının camisi olmalı evde yapsınlar şehir mezarlığı camisinide
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    İnsanlar dışarıda ve kış mevsimi geliyor. İnsana yatırım yapın bütün camiler bomboş cuma namazı dışında Allah'a hesap veremezsiniz.. Bu insanların camiye ihtiyacı var.. İnsanlar geçim derdinden dinden imandan çıkmış durumda..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (4 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nedir şimdi
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ferdi (4 ay önce)
    Bakara süresi 115. Okuyun. Parkı bitirdi herhalde. Cami işine girdi sayın başkan. Malatya’da barınak sorunu var başkan. Malatya da mescit cami sorunu yok. O paraya başka bi yatırım yapın.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Seçim yaklaştıkça selo başkanın cami aşkı tuttu heral normalde pek sıcak bakmazdı böle işlere
    %79
    %21
    Yanıtla