SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir Mezarlığı'nda Peyzaj Çalışması

0
Güncellendi - 2021-06-21 21:50:32
Şehir Mezarlığı'nda Peyzaj Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kendi sorumluluk alanları içerisinde bulunan mezarlıklarda yaptıkları çalışmalarla peyzaj* işine başladı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı personellerin geçtiğimiz aylarda aldıkları hizmet içi eğitim ve mesleki daldaki kursları uygulamaya başladı.  Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı personeller bu noktada aldıkları eğitimi uygulayarak sorumluluk alanları içerisinde bulunan mezarlıklarda peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, Ziraat Mühendisi Hamza Birgin ve ekiplerinin yaptığı çalışmalardan bahsederek, “Mezarlıkta bulunan Begüm Kartal Parkı, Musallanın karşısında bulanan parkta ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları ve dinlendikleri alanlardaki peyzaj çalışmalarımıza başladık. Bu süreçte peyzaj çalışmalarından dolayı emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Aynı zamanda çalışmalarımız şehitliğimizdeki çiçek yenilemesi ile devam ediyor. Buna istinaden mezarlık alanımızda bulunan boş parsellerdeki otların biçilmesi, temizliği, ilaçlanması ve kuruyan ağaçların toplanmasıyla birlikte birimimize bağlı diğer 11 mezarlıklarda da faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.  Vatandaşlarımıza daha rahat, daha temiz ve daha güzel bir ortam sağlayabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda bize her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ekip arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

*Peyzaj: Peyzaj genel olarak, manzara veya görünüm anlamına gelmektedir. Daha geniş kapsamda ise "Bir görüş çerçevesinde yer alan bütün doğal ve kültürel çevrenin meydana getirdiği görünüş, kompozisyon ya da tablodur. Peyzaj bulunduğunuz herhangi bir yerde bizi çevreleyen şeylerin tümüdür.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Malatyada bulunan butun mezarliklara bakim yapilsin cam agaclari dikilsin yapanlarin emeklerine saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilim (3 yıl önce)
    Emeklerinize teşeklkürler. Emeğei geçen herkes RABBİM yar ve yardımcınız olsun. Yeşilyutr belediyesi bu hizmetten sınıfta kaldı. Tüm uyarılarıma rağmen gedikdeki mezarlığa girmeye korkuyoruz. Bir kişi görevlendirseniz boşa harcadığınız paranın milyonda biri etmez. Ayıptır. İnsanları mezarlık ziyaretinden soğutuyorsunuz. Sayıbn başkan gedik mezarlığpına bir zahmet gidin ve görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    İyi çalışmalar dilerim. Benim bir önerim olacak. Bazı caddelerde dikilen ağaçların cinsi ne bilmiyorum ama dikildikleri tarihten beri hiç büyüme göstermiyorlar ağaçlar ölmemiş ama büyümüyor da yaklaşık 5-6 sene olmuştur hala aynı boyda duruyorlar süs ağacı gibi. Değiştirilip yerine hızlı gelişen güzel gölge yapan çınar ağaçları dikilemez mi acaba? Yeniyol cad. (Ferit Mevlüt Aslanoğlu) tevfik temelli'de bazı ağaçlar fahri kayahan ve ismet paşa caddesinde bu tip dikilmiş ama yıllardır büyümeyen fidanlardan mevcut.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazeyin (3 yıl önce)
    Yapilan çalışmalar için Müdür Bey ve ekibine teşekkürler, emeklerine sağlık. Fakat tarihi mezarlık alanlarının durumu içler acısı. Anadolu için önemli bir yere sahip Selçuklu Mezarlığı olarak bilinen Kirkkardesler mezarlığı bunlardan bir tanesi. Geneli Osmanlı dönemine ait Sancaktar mezarlığı bunlardan bir tanesi. Daha uzak ilçeleri saymanin anlamı yok sanırım. Lütfen bunların da haberlerini yapın. Yorumlarımızı belki değerli büyüklerimiz lutfedip okur da haberdar olurlar diye yazıyoruz. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etmiş. Sancaktar mezarlığı ve diğer mahalle mezarlıkları bakımsızlıktan geçilmiyor müdür bey.
    0
    0
    Yanıtla