SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Astsubay İçin Tören

Şehit Astsubay İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Konya'da askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur (29) memleketi Malatya’da toprağa verildi.

4 Ocak’ta Konya-Adana kara yolunun 15. kilometresinde seyir halinde olan askeri araç, yoğun sis nedeniyle 42 ABZ 753 plakalı tıra arkadan çarptı. Kazada, Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur ile er Halil Seltan şehit düştü, 2 er de yaralandı.

Şehitler için Konya'da tören düzenlendi. Daha sonra cenazeler uçakla memleketlerine götürülmek üzere Konya'dan uğurlandı. 

Uçak, Hataylı şehit Er Halil Seltan'ın cenazesini Hatay'a bıraktıktan sonra, Malatya'ya getirildi. Hava yoluyla memleketi Malatya'ya getirilen cenaze Malatya Havalimanında Vali Hulusi Şahin, il protokolü, askeri ve mülki erkân ile şehidin ailesi ve yakınları tarafından karşılandı. 

Daha sonra helallik için son kez Zafer Mahallesindeki ailesinin evinin önüne götürülen Şehidimizin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, helallik alımının ardından Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi.

Cenaze törenine; şehidin cenaze törenine  hamile olduğu bildirilen eşi Beşire Uğur, babası Metin ve annesi Sebahat Uğur'un yanı sıra diğer aile fertleri ve yakınları, Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Çolak’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bentli, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin naaşı askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehir mezarlığında Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Battalgazi ilçesi Göller Mahallesi’nde toprağa verildi.

Defin sonrası şehidin naaşına sarılı Türk Bayrağı Vali Hulusi Şahin tarafından, fotoğrafı ise 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak tarafından, babası Metin Uğur’a verildi.

malatyahaber.com- AA- iha- Bülten

FOTO: Şehitler için ilk tören Konya'da yapıldı (Konya- iha)

FOTOLAR: Malatya'daki cenaze töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    Yattığı yer incitmesin,Allah CC merhameti ile sınav etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Rahmet Etsin İnşAllah Kederli Ailelerinin Başı Sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabirlar diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali ALÇİN (1 yıl önce)
    Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah yakınlarına rabbim sabır versin
    %100
    %0
    Yanıtla