SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Emre Taşkın Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Emre Taşkın Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Irak'ın kuzeyinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın, memleketi Malatya’da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzunda taşınarak katafalkta konuldu.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın naaşı, Şehir Mezarlığı’nda öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla şehitliğe taşındı.

Şehit Taşkın’ın cenazesi, Malatya Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze törenine; şehit Taşkın'ın annesi Ümmühan ve babası Engin Taşkın, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2.Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Bingöl Milletvekilleri Fevzi Berdibek ve Zeki Korkutata, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güçlükle ayakta duran şehidin annesi Ümmühan Taşkın, ‘Emre’ diyerek gözyaşı döktü. Şehidin yakınları, tabutun üzerine kapanarak uzun süre ağladı.

Tören öncesi Şehit Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın yakını cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gönderilen çelenk, bir grup vatandaş tarafından yere fırlatıldı.

Şehidin kardeşi Yunus Taşkın’ın Şırnak Jandarma Asayiş’te uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

iha- AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Akçadağlı (4 ay önce)
    Şehit cenazesinde celek parçalayıp alkış çalanlar ile depremin 3. Ayında davul-zurna çalıp halay çekenler hep aynı tipler, ahlak görgü, kültürden bihaber cahil sürüsü sadece ve cehaletlerine rağmen cüretkârlar birde.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • SERKAN DOĞAN (4 ay önce)
    Öncelikle Şehidimize Allahtan Rahmet kıymetli ailesinin ve vatanımız başı sağolsun Önemli bir konuyu hem Ülkemize hem Malatyalılara hatırlatmak istiyorum Vatan Şehitimize emanetti Şahadet nasip oldu bundan sonrada şehit yakınları ve gazilerimiz bize emanet, son zamanlarda özellikle kurumlarda gördüğüm bir duygu eksikliğiniz hatırlatmak istiyorum, Ülkemizin Gazi ve Şehit yakınlarına kurumlarda öncelik verilmiyor ilgilenilmiyor umursanmıyor biz Ülke olarak bu değiliz, Vatanımıza canını, uzvunu, parçasını bırakan insanların yükümlülüğü bizdedir bu insanların varlıklarını hatırlayıp sahip çıkalım onlar zaten bunları söyleyip ayrıcalık ismeyecek kadar gururlular ve emin olun bu durumlarını kullanmıyorlar ama biz bunun farkına vardığımız zaman umursamıyoruz ve bundan da vicdan azabı yada bir utanç duymuyoruz, Şehitler ve Gazilerimiz bu ülkenin nişanıdır sahip çıkmak bu milletin görevidir.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Cenk (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin İnşallah. Biz şehidimizin üzerinde olmayan haklarımızı helal ettik ancak esas o bize hakkını helal edecek mi? Bir de admin, rahmet dileyen yorumlara olumsuz oy atanların kanı sorgulanmalı emniyet güçleri tarafından!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Alparslan (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin şehidimize. Mekan cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (4 ay önce)
    Allah mekanını Cennet etsin Nur içinde yatsın inşallah Başımız sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Rabbim kalanlara sabır versin, bașımız sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat 44 (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin teror destekcılerını teroru Allah kahretsın insallah
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Oktay (4 ay önce)
    Mekanın cennet olsun yiğidim.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah, başta anası ,babası,yakınları olmak üzere Türk milletinin başı sağolsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Fehmi hoca (4 ay önce)
    Diğer millet vekilleri nerede? Çakır, Kahtalı gibi malatya halkının yücelttiği eski vekiller nerede? Sadece sofra kurulunca mı çıkarsınız ortaya? Veli ağbaba niye bi şehit cenazsesinde bulunmazsın?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • osman öcalanı televizyona çıkarıp abdullah öcalanın mektubunu okuyanlar nerede
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Tutturmuşsunuz osman öcalanı televizyona çıkardılar diye. Adam çıkmış ne demiş o önemli değil değil mi? Vatanı bölün mü demiş yoksa aksini mi söylemiş. Tamam bu adam zamanında azılı teröristti. Lakin günümüze dönelim okuduğu mektubun içeriği neydi? Bölücülük amaçlı mı okudu o mektubu yoksa tam tersi mi? Chp li malum mv meclise canlı bombayı sokan değil miydi? Bunu dillendiriyor musunuz? Ha o nu da geçtim, bugün pkk ile canhıraş mücadele eden chp mi yoksa hükümet mi? Şuanda pkk bitme noktasına geldi. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Kar kış demeden vatanımızı savunan ve canını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarına ihanet değil mi pkk ile aynı çizgide yürümek? Biri gitti diğeri gelir gelmez yine pkk ile kol kola gönül gönüle. Bu millet bunları unutmaz.
    %39
    %61
    Yanıtla