Kuyuönü Mezarlığı bünyesinde şehitler için ayrılan mezarlık bölümünün tabelası siyaha boyanarak "Şehitlik" yazısı silindi. 1989 yılı Aralık ayında Şehitlik'in de bulunduğu Şehir Mezarlığı'nın açılmasına kadar, şehit cenazesi defni yapılan bu şehitliğin bakım ve onarımının askeriye tarafından yapıldığını ifade eden belediye yetkilileri, tabelanın kendileri tarafından silinmesinin söz konusu olmadığını iddia ettiler ve en kısa sürede tabelayı yeniden yazdıracaklarını belirttiler.
Eski mezarlıklarımızın içler acısı hali vatandaşları derinden üzerken, İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan ve Malatya’nın eski mezarlıklarından biri olan Kuyuönü (Aşağı Banazı) Mezarlığı'nda şehitler için ayrılan bölümün giriş kapısının üstünde yer alan tabeladaki “ŞEHİTLİK” yazısı siyaha boyanarak silindi. Kıbrıs şehidi öğretmen Kemal Özalper ile birçok asker, polis ve memur şehidin gömülü olduğu ve SİT alanı olarak da ilan edilen Malatya'nın bu şehitliğinin tabelasındaki yazının hangi amaçla silindiği öğrenilemedi.
Belediye yetkilileri önce “O alanın bakım ve temizliğini askeriye yapıyor. Belediyemiz tarafından tabelanın silinmesi söz konusu değil. En kısa sürede tabelayı yazdıracağız” dediler.
MEZARLIKLAR BAKIMSIZ..
Bu arada, Malatya merkezde Şehir Mezarlığı'nın açıldığı 25 yıl öncesinden itibaren gömünün yasaklandığı Sancaktar, Kuyuönü, Çarmuzu mezarlıkları başta olmak üzere çeşitli semtlerdeki mezarlıkların bakımsızlığı da vatandaşların tepkisine yolaçıyor. Bu mezarlıkların yeşillendirilmesi, düzenlenmesi için gerekenin yapılması isteniyor.
HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com