SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Şehrimizdeki Mevcut Kapasitenin Üstünde Bir İhtiyaç Oluştu”

“Şehrimizdeki Mevcut Kapasitenin Üstünde Bir İhtiyaç Oluştu”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan MESTON şirketi, beton santrali kurarak üretim yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 90 bin metrekarelik alana kurulacak olan beton santrali alanında incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’da ihtiyaç duyulan betonun karşılanması noktasında önemli görev ifa edecektir” dedi.

MESTON tarafından yapılmakta olan beton santralinin Malatya’daki ihtiyaç duyulan betonun karşılanması ve piyasanın regüle edilmesi noktasında önemli görev ifa edeceğini belirten Başkan Gürkan, beton santralinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, tesisi Ağustos ayı sonunda faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Yeni beton santrali hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay, şehirde 6 Şubat depreminden sonra ciddi bir şekilde beton ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Şehrimize yaklaşık 100 bin konut yapılacak. Bu durumda da şehrimizdeki mevcut kapasitenin üstünde bir ihtiyaç oluşturdu. Bizlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak şehirde beton üretimi ile ilgili denge oluşturmak hem de piyasa fiyatlarını dengelemek açısından MESTON şirketimiz aracılığıyla şehrimize yeni bir beton santral kazandırıyoruz. Santralimizin saatlik kapasitesi 240 metreküp/saat. Şu anda 90 bin metrekarede hem santral sahası hem de alan düzeltme çalışmaları yapılıyor. 2 ay sonra üretime başlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

MESTON tarafından yapılan santralinin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise Malatya’nın depremden en ağır darbeyi alan illerin başında geldiğini belirterek, “Yıkık, acil yıkılacak, orta hasarlı ve yeniden inşa edilecek binalarımız ile beraber Malatya’da yoğun bir inşaat faaliyeti başladı. Bu noktada mevcut beton santrallerinin kapasitesini artırma adına Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan MESTON’un böyle bir çalışma yapması memleketimiz için güzel ve olumlu bir gelişmedir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin gerek altyapı gerekse de üstyapı noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da bu alanda saatte 240 metreküp beton üretimi yapılacağını ifade ederek “Malatya’da ihtiyaç duyulan betonun karşılanması noktasında ve piyasanın regüle edilmesi noktasında da önemli görevi ifa edecektir” ifadelerine yer verdi. 

Yaklaşık 400 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçireceklerini söyleyen Gürkan, “Vatandaşımıza hizmet verilmesi noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Çarşı esnafı (10 ay önce)
    Başkanım biz dükkanlarımız için yerinde dönüşüm istiyoruz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Berk (10 ay önce)
    Öyle üzülüyorum ki Malatya için. Yıllardır ehil ellerde yönetilememenin üzerine bir de üst üste doğal afetlerle perişan oldu. 2003 de Cemal Akın aday olduğunda "Yok artık canım o kadar da değil, mümkün değil seçilemez" demiştik, %58 le seçildi. Daha sonra Ahmet Çakır aday oldu " Abi deli misin helvacıdan başkan mı olur? Bu millet hayatta seçmez bu sefer bitti o iş" dedik, %60 ile seçildi ve 9 yıl başkanlık yaptı, memleketin ilk büyükşehir belediye başkanı oldu. Selahattin Gürkan'ı aday gösterdiler kahkahalar attık, neredeyse %70 aldı. 20 yılda Malatya'nın geldiği nokta Selahattin Gürkan. Düşünsenize bu memleket İsmet paşayı, Turgut Özal'ı çıkarmış. Bu memleket sanat camiasında Kemal Sunal'ından İlyas Salman'ına neredeyse her üç kişiden biri Malatyalı dedirtmiş. Dünyanın en büyük iş adamları listesini Malatyalılar ile doldurmuş ama şehri Selahattin Gürkan yönetiyo. Hem de kimlerle?... Kısacası yazık oldu bu şehrin kaybolan yıllarına...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kayısı adam (10 ay önce)
    Tam malatyayı çarpma vakti bazıları için hemen rantçılar , çıkarcılar kurt gibi ava çıkar NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYİP HAK YEMEYENE
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Öyle bir kapasite oluşması için yôneticilerin eşe dista el altından destek olması lazım evi hasarsız olanada hasarlı gistertip TOKİ vermesi lazım yoksa herkes belli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (10 ay önce)
    Diğer beton santralleri neyse sizde aynı olursunuz büyük ihtimal, yazık bu millete
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhami (10 ay önce)
    Evet Esenlik market gibi piyasanın üstünde satış yaparak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (10 ay önce)
    Şehrimizde mevcut kapasitenin üzerinde belediye hizmetlerine de ihtiyaç duyuyoruz. Acaba vatandaşa hizmet etmek olan asli görevinizi yerine getiriyor musunuz? Yoksa her ticari faaliyette şirket kuran belediyeler çalışmalarına devam mi ediyor. Yerel seçimler de gelecek. Adaylarda değişecek. Yerel medyaya reklam verenler de değişecek. Asıl olan vatandaşın yanında yer almak var olan problemleri dile getirmek uzmanlardan çözüm önerilerini açıklamalarına fırsat vermektir. Öngörü ile doğabilecek problemleri haber yorum olarak kamuoyu ile paylaşmaktır. O günlerin de geleceğini umut ediyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (10 ay önce)
    Tam rantın fırsatın zamanı belediye meston ortak diğer betoncular gibi Malatyalıyı çarpma zamanı kim olursa olsun milletini düşünmeyen İki cihanda yakası biraraya gelmesin çadırdakilerin konteynerdekilerin vebali günahı bürokratların ev sahiplerinin ve fırsatçıların boynuna İNŞALLAH
    %87
    %13
    Yanıtla