SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehrimizin Geleceğine Dair Çok Önemli Kararlar Aldık"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geniş kapsamlı bir toplantıya başkanlık etti ve “Can Malatya’mızda kaybedecek tek bir dakikamız yok” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Vali Ersin Yazıcı,  AKP Malatya Milletvekilleri Bülent  Tüfenkçi, İhsan Koca, Sıraç İnanç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan,  MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Recep Bentli, AKP İl Başkanı Namık Gören,  MHP İl Başkanı Gökhan Gök, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, bakanlık bürokratları geniş kapsamlı bir toplantı yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplantı ile ilgili olarak, “Can Malatya’mızda kaybedecek tek bir dakikamız yok. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, valimizle, vekillerimizle, ilçe belediye başkanlarımızla bir araya geldik, şehrimizin geleceğine dair çok önemli kararlar aldık.

Afetzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz.

Depremzede kardeşlerimiz yeni yuvalarına kavuşana kadar burada olacağız, elimizi bir an bile Malatya’dan çekmeyeceğiz.” dedi.

Bakan Kurum, toplantıya katılan STK temsilcilerinin soru ve taleplerini de aldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • orhan ince (8 saat önce)
    siz 200 bin evi değil 100 bini teslim edin yıl sonuna kadar bayram eder malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (10 saat önce)
    ne gibi kararlar? rant paylaşım çökme 2-3 ay sonra yap-boz misali değişecek planlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet cenk (1 gün önce)
    Seceydiniz Veli Agbabayi başkan olarak göreydiniz denetim mekanizmasını şehir ne güzel bir şehir olacaktı... Herkesin ortak kararıyla inşa edilmiş bir şehir olacadi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 gün önce)
    Battalgazi Belediyesi yüzde atmış olarak açıkladığı imarı yüzde elli beşe düşürmüş. Sanki babalarının mallarını ceplerinden veriyorlar. Diğer deprem şehirlerinde böyle kısıtlamaya gidilmemiş. Arsamız zaten küçük kuşa çevirdiler. Kaldı ki arsamızın bulunduğu yerden ne yol geçiyor ne de park. Yani mevcut arsamız boş yere daraltılıyor. Kaldı ki yanda yeni yapılmış emsal binalar olmasına rağmen İstediğiniz yere şikayet edin demişler. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Topluca Cimere yazıp, Ankara'ya Çevre Şehircilik Bakanlığına gideceğiz. Depremzedelere yapılan bu zulüm yeter artık. Allahınızdan bulun.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 gün önce)
    Haberdeki fotoğraf çok çirkin ve rahatsız edici. Her ne sebeple olursa olsun, seçilmiş birinin makamına hem de şehrin meclisinde, atanmış birinin oturması bana göre terbiyesizce bir harekettir. Üstelik bu şahıs başka bir şehirden aday olmuş ve seçilememiştir. Parti marti anlamam, şehri temsil eden şehremini emanet aldığı koltuğa sahip çıkmalıdır. Ayıp...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hem de son seçimde hezimete uğramış ve karşılığında bakanlık verilmiş birinin o koltuğa oturması hiç hoş olmamış ancak, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Muhtar olamayacak adamı bakan yaparsan her şey olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cero (2 gün önce)
    Sayın bakan kabedecek bir dakikamız yok ama aradan 17 ay geçti. Sizin şu bir dakika anlayışınıza hayranım doğrusu. Beceriksiz belediyeleriniz bireysel yerinde dönüşümlerin başlamasını neden engelliyorlar. Bu gün olmuş tek bir site veya mahallede yerinde dönüşüm başlamadı. Kime hizmet ettikleri belli olmayan belediyeleriniz değil mi zamanında olmadık hukuksuzlukları görmezlikten gelenler, ailelerinin ve dostlarının tarım arazilerini imara açanlar, 14 katlı binalara imar verenler ve daile karşılığında imar verilmeyecek yerlere imar tahsis edenler ve sonuçta depremle Malatya yı yıkıma uğratanlar. Bu da yetmezmiş gibi hükümetiniz değil mi her seçime doğru bütün bozuk yapılara imar affı getiren.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 gün önce)
    Sahipsiz Malatya esnafa gidiyorsun esnaf çarpma peşinde özellikle sanayi esnafı pahalılık desen en üst düzeyde kayısı desen ayak altında içme suları desen berbat iş olanağı desen asgari ücret şehir desen toz toprak insanlara baksan serengetideki vahşi hayvanlardan daha vahşi olmuş kısacası yaşanılası şehir olmaktan çıkmış güzel Malatyam
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Serengeti örneği ne Allah aşkına sen çok yaşa e mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 gün önce)
    Banazı'da yapılacak olan deprem konutlarına verilecek imar emsali Yukarı Banazı'nın tamamına verilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (3 gün önce)
    Hazır asfalt yenilenirken alt geçidin ışık yetersizliği giderilmeli ve güneşli havalarda göz kamaşmasını önlemek için üstü demir sac ile kapatılmalıdır.Ankara,İstanbul vs. deki alt geçitler ışıl ışıl, Malatya ise gece lambası gibi. Sn. Abdurrahman BABACAN, bu sorunu çözseniz siz çözersiniz. Diğerlerinden umudum yok. Allah rızası için ilgilenin.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ertugrl (3 gün önce)
    Helal .. size güveniyoruz 22 yıldır ak ak ak beynimin içi makarna dolu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (3 gün önce)
    Kendiniz çalmış, kendiniz oynamışsınız. Toplantıda içinize kendiniz haricinde kimseyi almamışsınız. Mualif partilerden 1 tanesi yok. STK lar zaten belli. Demek ki toplantınızın amacı birşeyler yapıyoruz un görüntüsünü verip, kendi paydaşlarınızla Malatya ya nasıl çökeriz, yandaşın malını nasıl koruruz, nereden kâr ederiz hesabı yapıyorsunuz her zamanki gibi. Milletin gazını aldık, biz bildiğimizi yaptık, oldu-bitti. Boş işler boş...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Devletimiz elinden geleni yapmaya çalışıyor senin gibilerin işi gücü insanlara karamsarlık empoze etmek boş olan senin gibi her yapılan iyi şeye takoz olan zihniyet.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Aynen öyle MURAT KURUMUN başka derdi yoktu gelip Malatya,ya nasıl çökerizin hesabını yapmış, işiniz gücünüz muhalefet evet yapın ama bilinçli bir şekilde,ve bilinçli yorumlarla yapın .Ahmet bey kardeşim....
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Trol arkadaşlarıma cevaben ; Murat Kurum'a güzellemeler yapmak, doğanızda olan en tabi hakkınız. 1,5 senede yapılan ortada, kuyumcuları ihya etmek, Öznur hanımın eczanesine dokunmamak, hatrı sayılır zenginlerin mülklerini pas geçmek, yerinde dönüşüme hala izin çıkarmamak, milletin sağlam olan müstakil evlerini, sağlam olan apartmanlarını yıkmak, arsalarını ellerinden almak (rezerv alan bahanesi ile) yerine küçücük daireler vererek borçlandırmak ya da 500-600 bin gibi sadaka parasına reva görüp milleti yerinden yurdundan etmek, bu arsaların yerine 5-6 karlı binalar yapıp sağlam evlerini yıktıklarınızın üzerinden rant elde etmek vs. vs. Sizin nereniz doğru da kalkmış Bakanı, yanındaki mv.lerini övüyorsunuz ? Murat Kurum önce Erzincan daki altın madenine onay verdiği ÇED raporlarının ve orada ölen insanların hesabını versin. İmar affı ile binlerce insanın ölümüne sebep veren yasaklı binalara onay verirken o ölenlerin ruhuna ve yakınlarının ahına hesap versin, -ki o hesabı asla veremez... Ama ne hikmetse bu kadar başarısızlığa ve sorumsuzluğa rağmen aynı kişi ya da yöneticilerden medet ummak ancak sizin gibilere yakışır. İnanın aynı düşüncede olmadığım için Allah'a şükürler olsun. Bu kadar bilinç yeter mi ?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Doğruları paylaştığın ve insanlara sunduğun için teşekkür ederim.rezerv alan uygulaması rant olmadığını iddia edenler öncelikle bu zorbalığı isteğe bağlı olarak uygulanması gerekir.vekil tüfenkçinin dediği gibi madem rezerv alanı halk istemiş getirin rıza esasını kim istiyorsa uygulamaya dahil olun.Murat Kurum İstanbul seçimlerinde başarısızlığın simgesi haline geldiği gerçeği herkesin malumu.maden faciasının hesabını zaten soran olmayacak ama ötelerde af ki af.Ankara dan dönen dolapların maliyeti yüksek olduğu için kırsal toki rezerv alan uygulamaları o kadar zalim fiyatlarla hizmet yapıldığını iddia edenler çok büyük yanılgıya düşer.Ahmet arkadaşımızın dedikleri keşke doğru olmasaydı ama ne acı ki çok doğru tespitler.bir de ha de ispat diyenler ah ah,daha yeni biten seçimler sonrası parti farketmeksizin çoğu yolsuzluğun dibine vurmuş oldukları halde hesap sorulmazken, depremleri asrın felaketi olarak adlandıranlarin yaptıkları rezil işlerle asrın rantına çevirenlerin yaptıkları işlerin belgesini istemek tam bir budalalık olur.gerçek şu 85m2 vasat daireleri çok yüksek fiyata mecbur bırakanlar vatandaşın mülküne ise üç kuruş vererek duble bir soyguna imza atacakları rezerv alan uygulaması rantların şahı bir durum olarak şehrimize çullanmaya çalışanlara nalet olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Abid bey, asıl ben size teşekkür ederim gerçekleri paylaştığınız için. O kadar çok adaletsizlik var ki, bunlara bu yüzü verenlere yazıklar olsun diyorum. Depremden hemen sonra sulu balçıklı zeminlere alelacele sözde fore kazık (içi demirsiz beton doldurularak) çakıp temel attılar. O beton zaten hep ıslak kalacak, ve hiç bir mukavemeti olmayacak. Rezerv alan ilan ettikleri alanların bir çoğunun zemin etütlerinde 2.5 - 3 metreden su çıkıyor. Buralara bodrum+z+5-6 kat bina dikiyorlar. İnşaat mühendisleri ve deprem bilimciler bunun hata olduğunu en fazla z+2 kat (bodrumsuz radya temel) çıkılabileceğini haykırsada, rant uğruna milletin malına nasıl çökeriz gayretindeler. Allah layıklarını tez zamanda verir umarım.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kernekli (1 gün önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen 1,5 senede Malatya’da adım başı kuyumcu dürümcü açıldı. Görende sanar ki Elazığ’dan 1000 lira daha pahalı aldığımız sahte altınları şıngırdatıp keyfimiz yerinde dürüm yiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Lahmacun (1 gün önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Allahına gurban
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (3 gün önce)Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye başkanlığına aday oldu madara oldu. O kadar çapı vardı da daha önce bakanken ne icraat gösterdi? Devletimiz çalışıyor Allah'ı var bugün çaya, hızlı tren biletlerine,akaryakıta,köprü ücretlerine zam yaptı güzle çalışıyor ELHAMDÜLİLLAH
    %82
    %18
    Yanıtla