SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehrin Değerleri Şehrin Yönetiminde Söz Sahibi Olmalı"

0
Güncellendi - 2019-02-09 03:02:51
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP Büyükşehir Başkan Adayı Gürkan Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Eğitim Sen ve Hayrat Vakfı'nı ziyaret etti..

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, STK ziyaretlerini sürdürdü.

ADD'DE..

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, sivil toplum kuruluşları ile istişare kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Burada konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, Başkan Gürkan’a Malatya’da büyük bir teveccühün olduğunu belirterek, “Battalgazi Belediye Başkanımız ve aynı zamanda 31 Mart sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Selahattin Gürkan'ın derneğimize ziyaretlerinden dolayı onur duyduk kendisiyle. Kendilerinin gördüğümüz kadarıyla da, halkın büyük teveccühü ile birlikte gelmiş ve bizde görüyoruz ki arkasında birçok sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ediyor. İnşallah başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Biz kendilerine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Ülkemiz ve aynı zamanda Malatya için bir kazanım olacağını düşünüyoruz. İnşallah bizde Malatya’mızın da iyi bir şekilde yönetilmesi, kentsel konuda ve insanların yeşil alanlar konusunda başkanımızın işi çok zor. Çok büyük görevler düştüğünün farkındayız. İnşallah bunu da kendisinin deneyimleri ile geçmiş de 3 dönemdir yapmış olduğu belediye başkanlığı deneyimi ile bunun altından kalkacağına inanıyoruz. Kendisine tekrar çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Derneğimize ziyaretlerden dolayı kendisi ile onur duyduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Gürkan ise, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin görüş ve önerilerinin kendilerine önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Bugün Gazi Mustafa Kemal'in adına kurulmuş Atatürk Düşünce Derneği’nde değerli başkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Netice itibariyle biz sivil toplum örgütlerimize, derneklerimize, sendikalarımıza, meslek kuruluşlarımıza bizim bakış açımız şehrin değerleri olarak bakıyoruz. Şehrin değerleri ile de şehir yönetildiği takdirde şehir faziletli, erdemli ve her yönüyle gelişmiş bir şehir olacağı inancındayız. Bizim amacımız Malatya'mızın çağdaş anlamda, modern anlamında, kendi kimliği ile, kendi değerlerine mensup ve kendine özgün gelişme endeksleri yapı formatı içerisinde daha iyi yerlere gelmesidir. Biz de hakikaten şunu memnunlukla ifade edeyim ki, gittiğimiz sivil toplum örgütlerimiz olsun, meslek kuruluşlarımız olsun, sendikalarımız olsun, bu tür düşünce dernekleri olsun, hakikaten yakinen ilgi ve alakalarını gördük. Ve bugünde hakikaten değerli Yunus başkanımızın şahsında değerli yönetim kurulu üyeleri bizi çok sıcak karşıladılar. Biz bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin görüş ve önerileri bizim için manidardır, anlamlıdır. Onların görüş ve önerileri de şehrin yönetiminde, şehrin yol haritasının oluşmasında ve yön pusulasının oluşmasında önemli katma değer ifade edecektir” ifadelerini kullandı.

TÜRK EĞİTİM SEN..

Gürkan, Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz’ı ziyaret etti. Başkan Gürkan, Türkyılmaz ve sendika üyeleri ile bir süre sohbet edip, eğitim alanındaki konularla ilgili istişarede bulundu.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz, Başkan Gürkan’a desteklerini ileterek, “Yaklaşık 14 ay önce göreve geldik. Geldiğimizde 1500 civarında üyemiz vardı. Şu anda 350 civarında üye yaptık.1950 civarında üyemiz var. Tüm Kamu-Sen olarak da 3500 civarında üyemiz var. Tabi ki bizlerin çeşitli sorunları var, talepleri var. Son 3 yıldır bir rahatlama var. Sürekli bir psikolojik bir baskı, öteleme ve iteleme vardı. Allaha şükür Devlet beyinde etkisiyle bu kırıldı. Ve alanlara çıkıyoruz ve bunların dönüşleri oluyor. Cumhur ittifakı, Devlet beyin politikası ve bizlerde bağlı kurumlar olarak onu takip ediyoruz. İnşallah bu dönemde sizlerin yanınızdayız” dedi.

Gürkan ise, katılımcı belediyecilikte sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, “Türk Eğitim Sendikası’nın şubesinde bulunmaktan ve değerli meslektaşlarım ile birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuz belirtmek istiyorum. Tabi sivil toplum örgütlerimiz olsun, meslek kuruluşlarımız olsun, derneklerimiz olsun, birliklerimiz olsun, yerel ve kanaat önderlerimiz olsun bunlar toplumun değerleridir. Biz şehri yönetirken toplumun değerleri ile şehri yönetmeye gayret ediyoruz. Ve çabamızda o çerçevededir. Kaldı ki bizim yerel yönetim programlarımızda 5 temel ilkesinden bir tanesi de katılımcı belediyeciliktir. Katılımcı belediyecilik anlayışı olmazsa olmazımızdır. Katılımcı belediyeciliğin açılımında, şehirdeki birlikler, dernekler, hemşeri örgütleri, sendikalar, memur konfederasyonları, meslek kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odaları ve o yerde temayüz etmiş yerel ve kanaat önderlerin fikir ve düşünceleri ile şehrin yönetilmesidir. O zaman şehir faziletli, erdemli, kimlikli bir şehir hüviyetine varır. Biz bu bilinç içerisindeyiz. Ve bu amaçla da gayret gösteriyoruz. Çabalarımız da bu doğrultudadır. Kaldı ki yeni yönetim anlayışında birlikte yönetim olgusu içerisinde, bizim belediye meclislerine formal yapıdaki belediye meclislerine informal yapıda da bir yerel meclis oluşturmayı düşünüyoruz. Yerel meclisteki yaklaşımda formalın formatında olduğu gibi en az 50 dalda, 50 meclis üyesinin olacağı ve onların encümeni danış şeklinde bir üst yönetimi olacağı ve bütün şehri kapsayacak bir temsil ağının oluşacağı, orada da şehrin sorunlarının çözülmesi noktasında elimizden gelen gayret ve çabanın gösterileceği, etkili bir meclis olacağını da burada ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Sivil toplum örgütleri, demokrasinin bir gereği ve demokrasinin kurumsallaşmasının temelidir” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer biz çağdaş normlarda bir demokratik anlayışın ve hukuk devletinin ihdas edilmesini istiyorsak, özellikle sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz bu tür kuruluşlarında kurumsallaşmış bir alt yapısının olması gerektiğine inanıyoruz. Partimizin katılımcı belediyecilik ilkesi temeli bu yaklaşıma dayanır. Bizlerde sizlerle şehrin dertlerini, problemlerini çözme noktasında, şehre yapacağımız hizmetlerin yol haritası belirlenirken, yön pusulası oluşturulurken sizlerin fikir ve görüşleri bizler için anlamlı ve manidar olacağını ifade etmek istiyorum”

HAYRAT VAKFI..

Gürkan, Hayrat Vakfı Malatya Şube Başkanı Murat Ağın ve yönetim kurulu üyeleri ile de bir araya gelerek, bir süre sohbet edip, Malatya ile ilgili konularda istişarede bulundu.

Burada konuşan Hayrat Vakfı Malatya Şube Başkanı Murat Ağın, “Hayrat Vakfı adına ziyaretlerinizden dolayı çok memnun olduk. Cenab-ı Hak yeni dönemde muvaffakiyet ve başarı ihsan eylesin. Sizlere böyle dua ediyoruz. Sizinle beraberiz” dedi.

Gürkan ise, sivil toplum kuruluşlarının şehrin değerleri olduğunu belirterek, “Bugün Hayrat Vakfı’nı ziyaret ettik. Kendilerine sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz sivil toplum örgütlerimiz olsun, vakıflarımız olsun, derneklerimiz olsun, sendikalarımız olsun, kanaat ve yerel önderlerimiz olsun bunların şehirlerdeki varlığı, şehrin erdemli olduğunun göstergesidir. Bu değerlerin şehrin yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde özellikle şehirdeki bu sivil toplum örgütleri diye tabir ettiğimiz kısacası sosyal tarafların görüş ve önerileri doğrultusunda şehrin yönetilmesi, şehrin yol haritasının oluşturulması, yön pusulasının oluşturulması, şehri erdemli ve kimlikli hale getirir. Bizlerde birlikte yönetim anlayışı içerisinde sivil toplum örgütleri diye tabir ettiğimiz sosyal taraflarla şehrimizi yönetmenin gayret ve çabası içerisindeyiz. Şimdiye kadar böyle yaptık, bugünde böyle yapıyoruz, yarında böyle yapacağız. Bu anlamda da Hayrat Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Toplumdaki eğitim faaliyetleri açısından olsun, toplumun önünü açma yolundaki gayret ve çabalarını takdirle karşılıyorum. Onların görüş ve düşünceleri bizim için anlamlıdır. Bu görüş ve düşüncelerin bizim yönetim hayatımıza yansıtılmasını da çok önemsiyorum” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız