Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı, hemşehrimiz İzmir milletvekili Prof.Dr. Nüket Hotar Göksel'in ziyareti sırasında, basın mensuplarının Şeker Fabrikası'yla ilgili sorularını da yanıtladı. Akın, arazisinin önemli bölümünün belediyeye devredilmesi gündemde olan fabrikanın kapatılmayacağını, kapatmanın söz konusu olması halinde burayı işletmeye belediyenin talip olduğunu bildirdi.
HOTAR'IN ZİYARETİ..
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel Belediye Başkanı Cemal Akını ziyaret etti.
AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte 26 Haziran Pazartesi günü saat 16.30da gerçekleşen ziyaret sırasında, aslen Malatyalı olan Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, Yetiştirme Yurdu, Huzurevi ve Valilikten sonra Belediyeyi ziyaret ettiklerini belirterek, incelemelerde bulunduğu yerlerde gördüğü ihtiyaçların giderilmesi için Başkan Akından ricada bulundu.
Göksel, Huzurevinde çevre düzenlemesi ve asfaltlamaya ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise, sözkonusu yerin Yakınca Belediyesi sınırları içerisinde olduğunu, ancak belirtilen ihtiyaçların Malatya Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti.
Başkan Akın, Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksele ziyaret anısına, kristal kayısı maketi ile kayısı hediye etti.
ŞEKER FABRİKASI SORUSU..
Ziyaret sırasında bir basın mensubunun Şeker Fabrikası ile ilgili sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, son zamanlarda gündemde bulunan Malatya Şeker Fabrikasının her halükarda çalışacağını belirterek, Malatya Belediyesinin şeker fabrikasının kapanacak/kapanmayacak dedikodularını önlemek amacıyla fabrikanın Malatya Belediyesine devrini teklif ettiklerini söyledi.
Başkan Akın, Şeker Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Başbakanımız daha önce Malatyamızı şereflendirdiğinde Şeker Fabrikası alanının, -fabrikanın faaliyet gösterebilmesi için gerekli arsa hariç- Malatya Belediyesine ve Malatya halkına devredilmesi hususunda talimat buyurdu. Biz gerekli çalışmaları yaptık. Belki özel teşebbüs mantığıyla düşünüldüğünde 97 dönümlük bir arsa, fabrikanın faaliyet göstermesi için yeterliydi. Ancak yapmış olduğumuz görüşmelerden sonra 180 dönüm civarında bir arsayı fabrikanın çalışma alanı olarak bırakıp, arta kalanı da Malatyaya kazandırılması hususunda Özelleştirme İdaresinden Malatyaya devredilmesi hususunda Başbakanımızın talimatı var.
Malatyada şeker fabrikası kapanmayacak, faaliyet gösterecek. 1000 dönümden arta kalan 800 dönüm de Malatya halkına ve Malatya Belediyesine devredilecek. Hatta geçenlerde biz gerek Sanayi Bakanlığına, gerek Özelleştirme İdaresine sözkonusu fabrikanın Belediye tarafından işletilmek kaydıyla, tümüyle Belediyeye devri hususunda bir talebimiz oldu. Ancak bu teklifimizin sebebi, fabrikanın bahsedilen dedikoduları önlemek açısından işletilmesi düşüncesiyleydi. Yani fabrikanın şu anda kapatılması sözkonusu değil. Eğer böyle bir şey gündemde olursa Malatya Belediyesi fabrikayı çalıştıracak.