SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Fabrikası'nın 10 Ay Önce Atanan Müdürü Görevden Alındı

Şeker Fabrikası'nın 10 Ay Önce Atanan Müdürü Görevden Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası’nda 10 ay önce göreve getirilen müdür alındı, yerine vekaleten atama yapıldı.

Malatya’da geçtiğimiz Ağustos 2023’de son 40 yılın üretim rekorunu kıran ve Malatya’da pancar üretimini yeniden arttıran Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun görevden alınmış, yerine ise Faruk Aladağ getirilmişti.

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Aladağ’ın göreve getirildikten 10 ay sonra görevden alındığı ve yerine vekaleten Konya Ereğli Şeker Fabrikası’ndan Mustafa Kunter’in getirildiği öğrenildi.

Malatya Şeker Fabrikası’nın satamadığı küspeler çuvallar içinde fabrika sahasında bekletilerek, artan sıcaklarla birlikte çevreye kötü koku vermeye başladı.

-Keskin tepki göstermişti

Öte yandan, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 8 Ağustos 2023 tarihinde Suat Altun’un görevden alınmasına, fabrikanın özelleştirme gerekçesiyle satışa çıkarılmasına yeni bir hazırlık olduğunu değerlendirerek tepki göstermiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

 “Malatya’da her şey çözüldü, sorunlara çözüm bulundu, depremin yaraları sarıldı bir tek Malatya Şeker Fabrikası Müdürünün değiştirilmesi mi kalmıştı?  Malatya Şeker Fabrikası üzerinde yeni bir oyun ve yeni bir satış hazırlığından başka bir şey olamaz. Malatya Şeker Fabrikası, sadece pancarın işletildiği bir tesis değildir, bu kentin ekonomik dinamiklerinden biridir. Üreten, başaran, hizmet eden bürokratların cezalandırılması yanlıştır. Yapılan yanlıştan ve alınan karardan hemen dönülmelidir. Malatya Milletvekillerimizi göreve ve çalışan bürokratlara sahip çıkmaya davet ediyorum. Şunu kimse unutmasın, Malatya Şeker Fabrikası alanının hiç bir zaman satışa sunulmasına asla izin vermeyeceğiz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • olur mu? (3 ay önce)
    iyi bir mesire alanı olmaz mı fabrika alanında fabrika da şehir dişında bir yerde olsa kapatılmasa yine hizmete devam etse?
    0
    0
    Yanıtla
  • Pancarcım (3 ay önce)
    Bu sıcaklarda tuz kokar kaldı ki kusbe mi kokmasin bu laf değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (3 ay önce)
    Bu fabrika Malatya'ya ve Malatyalılara fazla bile. Bunu da ozelleştirsinler sonra kapatsinlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sevim (3 ay önce)
    Suat bey Gabon'da Türk Şeker'in kurduğu fabrikaya müdür olarak atandı. Görevden alınmadı yurt dışı görevi verildi. Kendisini tebrik ediyoruz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Kokudan şeker fabrikasının yanından geçilmiyor. Şehrin göbeği leş gibi kokuyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • nafi (3 ay önce)
    Suat beyim şuan Gabon da şeker fabrikası muduru
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Cahil (3 ay önce)
    Resmen komedi. Hesap sorulacak mı. HAYIR Kokuttuğu küspenin zararı ne kadar. Suat müdür gibi kokuyu gidermek için sprey sıktırsaydı gitmezdi. Yeter aklın yolu bilimdir. Şeker fabrikası baştan sona bilim ama tam bir film ile yönetiliyor. Küspe neden kurutulup ucuza mal edilmiyor. Kireç fabrikası neden doğal gaz ile çalıştırılıyor. Alkol fabrikası atıl duruyor. Çalıştığında Malatya ekonomisine yaklaşık 60 milyon dolar getirisi olacak. Şeker fabrikası kendi enerjisini üretecek atıklara sahipler. Şeker fabrikası Kimya mühendisleri tarafından yönetilmelidir. Bilim yönetmelidir. Siyasilerin kavga arenası olmamalıdır. Sayın Keskin alkol fabrikası ile ilgili neden konuşmuyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Özcan (3 ay önce)
    Bu memlekette sessiz çark dönüyor birilerinin keyfi ile gelenler birilerinin keyfî ile gidiyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Kahtalıyı müdür yapsalardı ya... Cengiz holding misali millete hizmet ederdi.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Milleti ne yapcaz diyordu cengiz ? bu akp nin yatacak yeri yok yok. Ahali peşinden gitmeye devam ama.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Sayın İmamoğlu Cengiz Holding e verdiği ihaleler ve sarmaş dolaş görüntüleri sonrası ne diyeceğinizi merak ediyorum. bakalım sayın İmamoğlu için de aynı ifadeleri kullanabilecekmisiniz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ben sizin gibi yanlişa doğru demem. Dediğin şeyden haberim yok örneğini verirsen mutlu olurum ve aynı tepkiyi de koyarım. Peki sen dürüst olarak akp ve AKP'nin her bir ferdinin müthiş zenginleşme serüvenini ve okuma yazma bile bilmeyen çevrelerini holding yapma seruvenine ne diyorsun ?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Türkiyem (3 ay önce)
    Anlayin artık burası Türkiye her başarı cezasız kalmaz. Çarka ayak uyduracak , bunlara biat edecek adam lazım. Cumhuriyetin tüm değerlerini yiye yiye doymadiniz. Tüm değerlerimizi curuttunuz. Bu kadar rantçi halk dusmani başka iktidar gelmemiştir. Menderes, Özal bir de bu iktidar.
    %50
    %50
    Yanıtla