SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Şeker'i Ben Almayacağım!"

0
Güncellendi - 2019-02-21 05:12:59
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat’ı ziyaret ederek, Malatya şeker fabrikasının son durumu, Türkiye’nin ekonomik durumu ve yerel seçimlere dair istişarelerde bulundu.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, beraberinde partililer ile birlikte Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat’ı ziyaret etti.

ÖZELLEŞENLER YOK OLDU GİTTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası ile ilgili bilgiler vererek, Marasalı’ya çalışmalarında başarılar diledi. Murat, “Malatya Şeker Fabrikası 1956 yılında kurulmuş bölgenin en büyük kamu iktisadi kurumuydu. Bölgemizde, Malatya’mızda kamuya ait 3 tane önemli kurum vardı, Sümer Bank, Tekel ve Şeker Fabrikası, Bunlardan ikisi özelleşti, yok oldu gitti. Şeker Fabrikasını da yıllardır Malatya’daki STK’lar, siyasi partiler, Malatya’daki yerel basının bize verdiği destekle bizlerde bu kaleyi korumaya çalıştık. Çok şükür bugünlere getirdik. Bilindiği gibi geçen yıl kamuya ait 14-15 fabrikamız özelleştirme kapsamında alındı, bunun 11 tanesi satıldı. Geri kalanlardan bir tanesi de Malatya Şeker Fabrikası. Malatya ile ilgili güzel gelişmeler var. Özellikle Recai Kutan Barajı’nın bitmesinden ve Yazıhan ovasının sulamaya açılmasından dolayı o bölgede yaklaşık 250 bin ton pancar ekmeyi hedefliyoruz.” Diye konuştu.

HER SEÇİM DÖNEMİNDE GELİP ŞEKER FABRİKASINI TEHDİT EDİYORLAR

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ise Şeker Fabrikası Malatya’ya katma değer sağlayan bir tesis olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu; “Şeker Fabrikası Malatya’ya katma değer sağlayan bir tesis. Kotanın doldurulması, Yazıhan bölgesinde pancar üretiminin geliştirilmesi, Eski Malatya’da terk edilen pancar üretimine tekrar geri dönüşün başlaması bütün bunların tamamı bizleri heyecanlandıran gelişmeler. Şeker Fabrikası ile ilgili de sayın milletvekillerimiz her seçim döneminde geliyorlar, önce bir tehdit ediyorlar. Şeker Fabrikası satıldı, satılacak diye. Ardından bizi sevindirmek için sayın bakanım bunu satmayalım diyorlar, satılmıyor.”

BÜYÜKŞEHİR YASASININ YETKİLERİ VAR

Türkiye’nin ekonomik durumun iyi olmadığına da vurgu yapan Marasalı, Büyükşehir yasasının önemini hatırlatarak, “Türkiye’de biliyorsunuz ekonomik durum iyi değil. 16-17 yıllık ekonomik gidişat maalesef duvara toslamış durumda. Ya dışarıdan borç alacağız, yada içerideki kaynaklarımızı satıp günümüzü kurtaracağız. Malatya Şeker Fabrikası da sürekli bu kapsamda dillendirilen bir tesis. Büyükşehir yasasının, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına vermiş olduğu yetkilerden biri de o bölgenin, o şehrin ekonomik olarak kalkınmasını sağlayabilmek. Bununla ilgili büyükşehirin yapabileceği hususlardan birisi de çeşitli ortaklıklar yoluyla işletmeler satın alabilir yada kurulu tesislere ortak olabilir. Büyükşehirin bu yetkisi var.” ifadelerini kullandı.

ŞEKER FABRİKASINI BEN ALMAYACAĞIM

Şeker Fabrikasını kendisinin alacağı iddialarına da yanıt veren Marasalı, “Bizler bir konsorsiyum oluşturacağız, büyükşehir olarak. Bazı arkadaşlarımız yanlış anlamış. Osman Marasalı olarak ben şahsıma alacağım demedim. Öyle bir şeye soyunmam. Çünkü burası Malatya’nın değeri. Allah nasip ederse biz büyükşehir olarak burayı aldığımız zaman burası Malatya’nın bir mülkü olmuş olacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi de burayı çalıştırmak için elinden gelen bütün gayreti gösterecek. Burayı sadece Malatya Büyükşehir olarak almayacağız. Malatya Büyükşehir Belediyesi konsorsiyuma öncülük edecek. Gerek Ticaret ve Sanayi Odamızdaki sanayicilerimiz, gerek Esnaf ve Sanatkalar Odası’ndaki esnaflarımız bu tesisin çalışabilmesi için elini taşın altına koyar. Bu tesisin çalışmasını istiyoruz.” dedi.

SAADET PARTİSİ’NE KARŞI ALGI OPERASYONLARI YAPILIYOR

Saadet Partisi’ne karşı algı operasyonları yapıldığını belirten Marasalı,  Saadet Partisi’nin kimsiyle ittifak yapmadığını bir kez daha yineledi, “Saadet Partisi hakkında algı operasyonları maalesef had safhada. Biz ısrarla diyoruz ki, Saadet Partisi seçime tek parti olarak, tek başına giriyor, kimseyle ittifak yapmadı. İl, ilçe, belde, bütün seçim bölgelerinde tek başına seçime giren tek parti Saadet Partisidir. Ama vatandaş ısrarla diyor ki siz ittifak yaptınız. İttifak yapmadık diyoruz. Fakat bunu nasıl, hangi kelimeler ile izah edeceğimizi de bilemiyoruz artık. Türkçe konuşuyoruz ama bazıları anlamamakta ısrar ediyor. Yine söylemediğimiz şeyleri sanki söylemişiz gibi davranıyorlar.” diye konuştu.

İnsanların aşağılanmasına karşı olduklarını belirten Marasalı, “Geçenlerde Akçadağ eşrafının bana ilettiği bir husus vardı. Oradaki bir siyasi parti il başkanı diyor ki “Akçadağlılar pilav yiyene kadar sinirlidir, pilav yedikten sonra yatışırlar.” Bende insanların bu şekilde aşağılanmasına sitem ettim. İstediğiniz zaman sizin lehinize oy verdiği zaman milli irade oluyor da sizin aleyhinize oy verdikleri zaman zilli irade oluyorsa bu samimiyet değildir. İnsanları o günde aşağılıyorlardı, bugünde aşağılıyorlar. Biz buna karşıyız.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • salih (5 yıl önce)
    Hakketen müdür nerede?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malet (5 yıl önce)
    Hala malet hala esk nın malatya muadili olarak çalışıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 yıl önce)
    Bu aday arkadaş bu özelleştirme işlerine hiç karışmasa daha iyi olur.Sonra adama sorarlar senin rahmetlik babanın ortak olduğu gurup Malatya Et Kombinasını 20-25 sene önce çiller zamanında özelleştirme diye öldü fiyatına alanlar değilmi. Malet diye bir süre çalıştırıp sonra ne yapldı orası.Evin camdansa başkasının bahçesine taş atmayacan!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Şeker Fabrikası ile ilgili her haberde işçi sendikası var anlayamıyorum bu fabrikanın müdürü yok mu?. İşçi hakları hakkında bir görüşmede yok konuşmada yok haberde.
    0
    0
    Yanıtla