SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Selimoğlu Yeni Başkan

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da Haşim Karadağ’ın kulüp başkanlığından istifasının ardından alınan olağanüstü genel kurul 23 Mayıs Cumartesi günü İl Özel İdare salonunda gerçekleştirildi. Kulüp başkanlığına İnşaat Mühendisi- Müteahhit Mehmet Hanefi Selimoğlu seçildi.

Genel kurula katılan tek siyasi, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu oldu. Valilik, Belediye yetkilileri ve diğer siyasilerden katılan olmadı. Genel kurul salonuna basın mensupları ve kulüp delegeleri dışında kimse alınmadı.

GENEL KURUL
Malatyaspor’un olağanüstü genel kurulu yasal olarak bir hafta once çoğunluk sağlanamadığı için en az 45 üyenin hazurun cetvelini imzalamasıyla başlaması gerekirken 49 delegenin imza atması sonrasında saat saat 10.35 dolaylarında Kulüp Genel Menejeri Şerif Fırat tarafından başlatıldı.

Verilen bir önerge ile Divan Başkanlığına Ali Cengiz, üyeliklere ise Vural Sarıcı ve Vahap Güner seçildiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından geçmiş yönetimin hesap ve denetim kurulu raporları okundu.

Kulübün yaklaşık 10.5 Milyon TL ( 10.5 trilyon lira)'si eski başkanlara ait olmak üzere Maliye, SSK ve diğer futbolcu alacakları da dahil olmak üzere 27.6 Milyon TL ( 27 trilyon 600 milyar Lira) borcu olduğu belirtildi.

Kulübün hesaplarının ibrası oylamaya sunulurken "kabul edenler" çağrısına kimse el kaldırmadı. "Kabul etmeyenler" çağrısına once çoğunluk el kaldırırken Divan Başkanı Ali Cengiz, her kulüp delegesinin yönetimin harcamalarıyla ilgili olarak ilgili birimlere başvurabileceğini bu nedenle daha önceki genel kurullarda olduğu gibi ibra edilmesinin uygun olabileceğini belirtmesi üzerine yeniden yapılan oylama sonucu üyeler hesabı ibra etti.

ASLANOĞLU'NUN KONUŞMASI..
Daha sonra CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu bir konuşma yaptı. Aslanoğlu, Malatyaspor’un tüm Malatyanın onuru ve gururu olduğunu belirterek, “Kim ne derse desin ben Malatyaspor’un genel kuruluna gelirim. Malatyaspor’un bugün içinde bulunduğu resim ortada. Yanlışlıklar yapılmıştır ama ortak akılla bu sıkıntıları aşmalıyız. Bugün Malatyaspor’un vergi ve SSK, futbolcu alacakları, eski başkan alacakları gibi sadece 4 ayrı kalemin toplamı 20 trilyon lirayı buluyor. Kulübün geliri bellidir. Hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Kimse hem parasını verip hem de kötü olmak istemez. Ben kulüp borçlarının faiz oranının yıllık yüzde 8 ve 10 yıla yayılması için TBMM’de büyük çaba gösterdim ve bunu hayata geçirdik. Ancak 2009 yılı ödemeleri yapılmadığı için bu ödeme şansından yararlanamadık. Ancak ben Ömer Faruk Öz ile de görüştüm. Görüşülen Vergi Yasası’ndaki bazı değişiklikler konusunda bu konuyu tekrar göndeme getirmek istedik. Ancak önümüzü göremediğimiz için bunu hayata geçirme konusunda bir çalışma yapamadık. Ancak yönetim oluşturulursa bizler bu konuyu TBMM’de yeniden gündeme getiririz” dedi.

Aslanoğlu, artık İstanbul’dan yardım beklenmemesi gerektiğini, birlik olunmazsa bugünkü durumdan daha sıkıntılı dönemlere gidilebileceğini belirterek , “ Hiç kimseyi hırsız olarak suçlamamalıyız. Yeni yönetimin işi hiç de kolay değil. Takımı kötü yönettik, yanlışlık yaptık ve neticede takım küme düştü” dedi

DİĞER KONUŞMALAR..
Eski başkan Haşim Karadağ’ın istifasının ardından bir süreden beri başkan vekilliği görevinde bulunan 2. başkan Orhan Kaya da olağanüstü genel kuruldaki konuşmasında, “Kimse Malatyaspor’u kapatamaz. Kimse parasını verirken küme düşsün demez.” dedi.

Kulüp Başkanlığına aday olan Mehmet Hanefi Selimoğlu da yaptığı konuşmada, 15 günlük bir süreç yaşayıp, takımın sahipsiz kalmaması için yönetim oluşturduklarını belirterek, kendilerinin basına da yansıyan açıklamalarında belirttikleri gibi geçmişte kulüp başkanlığı yapmış olanların alacaklarından feragat etmelerini istedi.

Selimoğlu, şirketlerin,de hata yapabileceğini, gelinen noktada kendilerinin de eski başkanların alacaklarından feragat etmelerini istediklerini belirterek, “ Kulüp küme düştü. Biz de alacaklarınızdan feragat edin dedik. Orhan Kaya sildiğini söyledi. İlhan Kavuk sildiğini söyledi. Kendilerine teşekkür ederim. Birde şunu söylemek isterim ki Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu dışında kimse burada bulunmuyor. Aslanoğlu’nun dışında kalanların Malatyasporlulukları bu kadarmış!” dedi.

Genel Kurulda divana sunulan 2 ayrı önerge kabul edildi. Önergelerden biri yaklaşık 30 ismin Malatyaspor delegeliğine kabul edilmesi ile 19 olan yönetim kurulu asil -yedek üye sayısının 17 asil -17 yedek olmasına ilişkindi ve bunlar kabul edildi.

YENİ YÖNETİM..
Daha sonra seçimlere geçildi ve Selimoğlu başkanlığındaki tek liste işbaşına getirildi.

Yönetimde şu isimler görev aldı:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Mehmet Hanefi Selimoğlu (Başkan), Mehmet Aydın, Suat Gönüllüoğlu, Faysal Elkoca, Veysel Karaçay, Şenol Yalvaç, Koray Güler, Kazım Kılıç, Metin Kaya, Mehmet Temur, Muharrem İmik, Özgür Aydın, Muhittin Ülkü, Selami Yıldırım, Fuat Öz, Abdullah Sürmeli ve Ahmet Türkoğlu,

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Bilgehan Selimoğlu, Hasan Şakar, Bayram Salik, Ali Özcan, Sinan Kösem, Osman Ceyhan, Zafer Güven, Zeynel Çubuk, Orhan Örnek, M.Emin Canbay, Yalçın Susam, Kenan Öztürk, Hüseyin Alibey, Gökhan Şentürk, Levent Gür, Mahmuthan Kasap ve Mahmut Oğuz,

DENETLEME KURULU (ASIL): Oğuz Palalı, Vefa Hafızoğlu ve Cemal Geyhan,

DENETLEME KURULU (YEDEK): Ramazan İlbeği, Sefa Hafızoğlu ve İhsan Ulak,

DİSİPLİN KURULU (ASIL): Berkan Samanlıoğlu, Bilal Uçar ve Fahrettin Eserdi,

DİSİPLİN KURULU (YEDEK): Kağan Kodaman, Mahmut Cücemen ve Mehmet Ali Cici.

Seçimin ardından Divan başkanı Ali Cengiz’in çağrısı üzerine eski kulüp başkan vekili Orhan Kaya, yeni başkan Mehmet Hanefi Selimoğlu ile Birleşik Taraftarlar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Aydın birbirlerini tebrik ettiler. Yeni yönetim daha sonra toplu olarak fotoğraf çektirdi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız