SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Semt Konaklarında Kız Öğrencilere STEM Eğitimi

Semt Konaklarında Kız Öğrencilere STEM Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Semt Konaklarında eğitim gören öğrencilere yönelik olarak bir etkinlik daha hayata geçiriliyor. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Semt Konaklarında ortaokul düzeyinde eğitim gören kız öğrencilere yönelik olarak Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) konularının işlendiği ‘Bizim Çocuklar’ etkinliğinin açılışı Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Funda Okuşluk koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan eğitim programı açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Fen, Mühendislik Teknoloji ve Matematik gibi bilimlerin bir disiplin altında toplanıp daha yaratıcı düşünme, üretici düşünme mantığı içerisinde STEM sistemi isimli bir sistem oluşturuldu. Bütün bilim dallarının birbiriyle ilişkisi ve irintisi vardır. Böyle bir disiplin ağının oluşturulması noktasında Doç. Dr. Funda hocamızın bu konuda eğitim ve öğretim görmede ekonomik zorluk çeken evlatlarımız için bir programın icra edilmesi bizleri mutlu etmiştir. Gerçekleştirilen bu program çerçevesinde 50 kız öğrencimiz bu programdan faydalanarak inşallah zihin kapasiteleri, korelasyonları ve üretici zekâlarının artacağına inanıyorum. Beş gün devam edecek olan eğitim programı 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Uygulanacak olan eğitim formasyonuna bütün öğrencilerimizin canı gönülden katılmalarını temenni ediyorum. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Ülkemizin istikbali sizlere bağlıdır. Sizler bu sıralarda ne kadar güzel yetişirseniz geleceğimiz o kadar güven altında olur. Sizlerin bu anlamda geleceğe ve geleceğin ihtiyaç duyacağı teknolojik bilgilerle yetişmenizi sağlayacak olan öğretmenlerinize, hocalarınıza gerekli ihtimamı gerekli titizliği gösterin ve onlardan en maksimum neler öğrenebilirimin gayreti ve çabası içerisinde olun. Bu programın başta siz değerli öğrencilerimize öğretmenlerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu programımızda bizimle paydaş olan üniversitemize, programda aktif görev alan hocamıza ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Funda Okuşluk, gerçekleştirilen programın çok anlamlı olduğunu belirterek, böyle bir program gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediyesine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. 

Doç. Dr. Okuşluk konuşmasının devamında, gerçekleştirilen eğitim programı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Sözkonusu STEM Eğitimi Programının 5 gün boyunca Melekbaba Semt Konağında 09.00 – 17.00 saatleri arasında devam edeceği bildirildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Zeynep (2 yıl önce)
    Bir haftamız çok güzel geçti belediye başkanımıza ve funda hocamıza çok teşekkür ederiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kevser (2 yıl önce)
    Çok teşekkür ederiz emekleriniz için
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ece (2 yıl önce)
    Sunduğu imkanlar için belediye başkanımıza ve çok değerli Doç. Dr. Funda OKUŞLUK hocamıza teşekkür ederiz böyle bir projede görev aldığımız için onur duyduk. Emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize de teşekkürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ümmühan (2 yıl önce)
    Çok eglenceli bir proje iyiki geldiniz çok güzel ve faydalı bir proje. Çok teşekkür ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayrunnisa Daş (2 yıl önce)
    Çok güzel günler geçirdik ve ben isterimki hocalarından ve arkadaş ayrılmak istemiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esila (2 yıl önce)
    Burayı çok sevdim kim bu projeyi koordine eden Doç.Dr.Funda Okuşluk'a çok teşekkür ederim yeni arkadaşlıklar edindim ve bütün hocalarımı çok seviyorum bütün hocalarımız çok iyi egitimciler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çınar (2 yıl önce)
    Çok guzel bir etkinlikti böyle bir etkinlikte yer aldığım için çok teşekkür ederim öğretmenim eda hocama ,doçent doktor funda okusluga ve belediye başkanımıza teşekkür ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İLKNUR Tarım (2 yıl önce)
    Çok güzel günler geçirdik hiç bitmesini istemiyorum hocalar çok iyi bu aktiviteyi düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz iyiki varsınız Bizim hocamız Ece hoca çok iyi bir hocaydı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayrunnisa (2 yıl önce)
    Iyiki buraya gelmişler çok mutlu oldum .Bu anı hiç unutmayacağım benim için çok guzel bir tecrubeydi stem eğitmenleri çok teşekkür ediyorum .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuana (2 yıl önce)
    Tatilimi güzel değerlendirdim.Bu etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeynep (2 yıl önce)
    1 hafta boyunca çok eğlendik keşke hergün olsa ve çok faydalı bir proje ayarladık öğretmenlerimiz rehber hocamız bizleri çok eğlendirdiler öğretmenlerim, rehber hocasına ve bu programı organize eden Doç.Dr. Funda Okuşluk'a çok teşekkür ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yağmur (2 yıl önce)
    Sayın belediye başkanımız ve Funda hocamıza Betül hocamıza çok teşekkür ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elanur (2 yıl önce)
    Gerçekten çok güzel bir haftaydı bizim için hem funda hocaya hemde Selahaddin Gürkan 'a çok teşekkür ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kevser (2 yıl önce)
    Sayın belediye başkanımıza ,Funda hocamıza Nilay hocamıza ve Betül hocama teşekkür ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğrenci 1 (2 yıl önce)
    Çok eğlenceli çok beğendim başkanımıza teşekkür ederiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Büsra (2 yıl önce)
    Sayın belediye başkanımıza ve Funda hocamıza çok teşekkür ederiz önümüzdeki yıllarda da hep birlikte bir etkinlikte görüşmek dileği ile.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ceren (2 yıl önce)
    Funda hocam siz bize çok yardımcı oldunuz iyiki hocamız olmusunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rana (2 yıl önce)
    Sayın funda hocamız bize bu projeyi yaptığınız için çok teşekkür ederiz çok mutluyuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beyza (2 yıl önce)
    Bu proje hem çok faydalı hem de eğlenceli saolsun rehber hocamız sayesinde eğlenceli bunu programlayan Doç. Dr.Funda Okuşluk'a çok teşekkür ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şevin (2 yıl önce)
    Stem eğitimi bana çok katkıda bulundu stemdeki egitmenimiz eda hoca bize karşı çok hosgoruluydu ve doçent doktor funda okusluga teşekkür ederim bizi böyle bir projeye dahil ettiği icin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nilay (2 yıl önce)
    Bu etkinliğe 4 yıldır katılıyorum. Öğrencilerle olan iletişimimiz, öğrencilerin hayatlarına ufak da olsa dokunuşumuz bizleri çok mutlu ediyor. Onların yaratıcılıklarını görmek onların gözündeki ışığa şahit olmak çok güzel bir duygu. Bize bu imkanı sağlayan danışmanım Doç. Dr. Funda OKUŞLUK hocama teşekkürlerimi borç bilirim. Uzunca yıllar böyle güzel etkinliklerin devam etmesini ve bu etkinliklerin içerisinde bulunmayı umut ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ikra (2 yıl önce)
    Hayatımda yaşadığım en güzel duyguydu bu çok mutlu oldum öğretmenlerinden hiç ayrılmak istemedim kendimi gelistirdigimi düşünüyorum belediyemize ve funda hocamıza çok teşekkür ederim bizi bu etkinliğe kattığı için
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Doç.dr. Funda okuşluk kordinatörlüğünde yapılan stem eğitiminde emeği geçen herkese teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kılıç (2 yıl önce)
    Çok güzel bir etkinlik çocukların Fen bilimleri'ne bakış açısı kazandırmak adına güzel bir etkinlik
    0
    0
    Yanıtla
  • Fen öğretici (2 yıl önce)
    Çocuklarla harika zaman geçirdik, emeği geçen hocalara teşekkürler. Doğru mesleği seçtiğime emin oldum. Dünyanın en iyi stem eğitmiydi puanım 10 üzerinden 9.9.
    0
    0
    Yanıtla
  • Betül (2 yıl önce)
    Sağladınız imkanlardan dolayı sayın belediye başkanımıza ve bizi bu etkinliğin bir parçası yaptığınız için değerli hocamız Doç Dr. Funda Okuşluk hocamıza teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevgi (2 yıl önce)
    Öğrencilerin hayatlarına ve kalplerine dokunduğunuz için Doç.Dr.Funda Okuşluk ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda nur (2 yıl önce)
    Çok güzel ve verimli bir etkinlikti her öğretmen ve öğrencinin içinde bulunması gerekiyor. Koordinatör doçent doktor funda okusluga ve malatya belediyesine teşekkür ederiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Yağmur (2 yıl önce)
    Güzel etkinliğimizde bizi yanlız bırakmadığınız için teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (2 yıl önce)
    Funda Hoca bu etkinlikleri eskiden üniversitede yapardı. Çok da güzel geçerdi. Ben de bu etkinliklere katılan çocuklardan birinin velisiyim. Melekbaba da yapiliyor olması da çok anlamlı ama nedenini de merak etmedim degil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güvenlikci (2 yıl önce)Furkan isimli kullanıcı yorumuna
    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözünün gereğini yapmak istiyorum. Ben İnönü Üniversitesinde bir güvenlikçiyim Doc.Dr Funda Okuşluk hocamız üniversiteye 1 milyonun üzerinde bir proje yaptı bu proje Eğitim Fakültesi A bloğun altında geceli gündüzlü çalışarak ve oranın yerlerini bile kendi gözümle gördüm gecenin bir saatinde paspasla temizlediğini . Hayata geçirdi ve üniversiteye Malatya'ya kazandırdı projeyi Funda hoca yaptı .Eğitim Fakultesi dekanı bunu alıp kendi dekan yardımcısı Dr.öğretim üyesi Olgun sağdık hoca yaptı diye lanse etti .Hocanın emeğini kendi yardımcısı yapmış gibi lanse edince Rektör Ahmet beyde bu dekana inanıp projeyi olgun hoca yapmış sandı ve sayın Funda hocamızın emeğinin üzerine konmasını sağladı. Ben bir güvenlikçiyim ve bunlara şahit oldum büyük ihtimalle de funda hocada artık buna sebep vermek istemediği için üniversitede yapmadı. Bence haklı bu sebepten dolayı hocaların motivasyonu kırılıyor ve üniversitede emek hırsızlığı yapılıyor diye hiçbiri çalışma yapmıyor bir birinden değerli hocalarımız var bunun tek açıklaması bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malesef bu konudu üniversite personellerinin bir coğunun bilgisi var. Bende bir personelim haksızlık yapıldı Funda HOCAYA. hocamızla çok uğraşıyorlar en son Haksızlık yapan fetocu çıkmıştı ve hapse atıldı meslekten men edildi demekki halan fetocular hocamızla uğraşmaya devam ediyor.inönü üniversitesinde fetocular daha temizlenmedi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öyle bir şey olabilir mi yok onun yaptığı projeyi diğeri almışta proje yürütücüleri projelerin her şeyin sorumludur bir proje kabul edilip uygulanması raporları birçok farklı durum var bunların hepsinden de yürütücü hoca sorumludur. Ayrıca hocamızı tebrik ederim Malatya'nın belli başlı göstermelik iki üç tane okulu var onlarda yapmamış. Gerçekten de bu gibi uygulamalara canı gönülden katkı sunacak ve değer bilen bir kesimde yapmış. Tebrik ederim çalışmalarının devamını dilerim.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ben öğrenciyim Vatandaş doğru söylüyorsun ama olayların kılıfını bulmuş bu yönetim projelerde funda hocanın adı proje yazımında funda hoca rapor hazırlamada funda hoca reklama gelince olgun sadık. Teşekkür etmeye gelince olgun sadıka teşekkür edilir sosyal medyada rektör bey TARAFINDAN. Oh ne güzel iş 3 tane erkek akademisyen 1 bayan çalışan akademisyenin emeklerine göz dikiyor yazık yazık. Kapalı kapılar ardında TİRBÜNLERE Oynayan insanların elinden sıkıldı Malatya Sayın Rektör beye yakışmadı. Funda hocam tebrik ederim sizi elinize emeğinize sağlık Malatyalı öğrencilerin seni çoook seviyor. HOCALARIN HOCASI FUNDA HOCA
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rektör bey sosyal medyada tirübünlere olgun sadık beyin fotoğrafını paylaşıp teşekkür etdiğine hepimiz şahidiz girin sosyal medya hesabına face, inst.teşekürü mevcut bir baksın projede kimin adı var projeyi kim yazmış kime teşekkür ediyor. Funda hocanın adı bile geçmiyor. Rektör bey üniversiteye hakim değil dekan beyde fakülteye hakim değil yardımcılarını başarılı göstermek için başkalarının projelerine emeğine ortak ediyor silik insanlar yönetiyor üniversiteyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Düne kadar sınav soruları çalınırdı yüzlerce genc insanın emekleri boşa çıkartılır şimdide akademisyenlerin emekleri çalınıp başkalarının isimleri ile servis ediliyor Gercek emek cekenler zikredilmiyor. Bu deseni vatandaşlarımız ezberledi artık bu teknik feto ya ait. Doc. Dr Funda Okuşluk hocam emeklerinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim Allah yolunuzu zihninizi açık etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu bahsetdiğin olay bizimde şaşkınlığa uğratdı proje funda hocanın o yazdı ve onaylandı raporu yazacak kişide funda hoca ve funda hocada üniversiteye kazandırdı ama rektör bey ve dekan bey sosyal medyada olgun sadık beyin dedi hepimiz şaşırdık haksızlık yapıldı Funda HOCAYA. Bu iş böyle olmaz Rektör özür dilemeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • prof.Doc.Dr Firdevs GÜNEŞ (2 yıl önce)
    Öncelikle meslektaşım Doc.Dr Funda OKUŞLUK hocamı tebrik ederim başarılarının devamını dilerim yakından takip ettiğim çok değerli bir hocamız. Bu tür etkinlikler bulunduğum Ankara ilinde bile yok Amerika'nın Türkiye versiyonunu Stem Anadolu'nun kurucusu Funda Hocadır ve Türkiye'de tekdir bunu hiçbir ücret ve karşılık beklemeden Melek baba mahallesindeki kız çocuklarına yapması yüce gönüllü bir hocamız olduğunu bir kes daha fiiliyatı ile teyit etmiştir .TEBRİK EDERİM HOCAM Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN beyde özverili bir çalışma içerisinde olduğu Malatya halkı tarafından bilinmekte ve saygı duyulmaktadır. Eğitim konusuna değinilmesi eğitimci tarafını görmemize sebep oldu TEŞEKKÜR EDERİM BAŞKANIM
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ceren (2 yıl önce)
    Tebrik ederim .başarılarınızın devamını dilerim.Funda hocam emeklerinize sağlık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malatya da 2 tane üniversite var birinin bayan Rektörü saçının başının fotoşop peşine düşmüş diğer Rektör bey makamını koltuğununu yandaşların peşinde sürüklüyor.Milli eğitim müdürlüğü neyin peşinde belli değil. Malatya nın eğitimi Selahattin GÜRKAN başkanla Doc Dr. Funda OKUŞLUK hocamızın gayreti ile sürdürülüyor. Sizlere çok teşekkür ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Derya Demir (2 yıl önce)
    Emeği Gecen herkese çok teşekkür ederim Melekbabayı düşünen selahattin başkana ve Doc. Dr Funda Okuşluk hocamız Gercek manada Malatyalı. İnönü üniversitesi sözde eğitim yuvası fakat semt konakları üniversiteyi geçmiş. Rektör bey üniversiteyi söyüt gölgesine cevirdi Malatya ya hiçbir faydası yok. Birbirinden değerli kıymetli hocaları küstürüp, kızdırıp başka illerdeki üniversitelere gitmelerine sebep oldu. Selahattin başkan bence sen inönü üniversitesine bir daire başkanlığı ata bu rektör yapamıyor
    %100
    %0
    Yanıtla