SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sen Devlete mi Yardım Edeceksin?!".. "Evet"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da jandarma görevlileri yardım götürdükleri kırsal mahallede karşılaştıkları 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisinin hareketleri karşısında duygu dolu anlar yaşadılar.  Devletten burs alan o çocuk, aldığı son burs parasını dokunmadı ve geri devlete bağışladı.

Hekimhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin Sivas sınırında dağlık kırsal alanda bulunan Taşoluk Mahallesine koronavirüs nedeniyle yardım götürdü. Bu esnada jandarma ekiplerini görerek yanlarına yaklaşan 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Ahmet Turna, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Kampanyasına destek vereceğini söyledi. 

Devletten aldığı burs olan 210 TL parayı jandarma görevlilerine uzatan Küçük Ahmet’e jandarma görevlisi, “Biz buraya yardıma geldik, sen bize, devlete mi yardım edeceksin.  Senin Allahına kurban. Kendi ihtiyaçların için harcasan olur mu? Allah senden razı olsun, seni yetiştiren aileden razı olsun. Bu bizi çok duygulandırdı.” cevabını verdiler ve duygu dolu anlar yaşadılar.

Küçük Ahmet’in hareketinden etkilenen Hekimhan Kaymakamlığı, hem Ahmet’e hem de ailesine 'teşekkür' paketi gönderdi.

Çocuk ile jandarma görevlisinin arısındaki diyalog şu şekilde:

-Jandarma: Sen kaçıncı sınıfa gidiyorsun?

-Çocuk: 6. sınıf

-Jandarma: 6. sınıfa gidiyorsun. Biz buraya yardıma geldik, sen bize, devlete mi yardım edeceksin?

-Çocuk: Evet

-Jandarma: Senin Allah'ına kurban. Kendi ihtiyaçların için harcasan olur mu?

-Çocuk: Kendi ihtiyaçlarımı karşılamıştım.

-Jandarma: Allah senden razı olsun, seni yetiştiren aileden razı olsun. Bu bizi çok duygulandırdı.  Kaç lira yardım edeceksin?

-Çocuk: 210 lira

-Jandarma: Bunlar senin harçlığın mıydı?

-Çocuk: Devletten burs alıyorum?

-Jandarma: Devletten burs alıyorsun, geri devlete vereceksin.

-Çocuk: Evet

-Jandarma: Allah'ına kurban senin. Senin gibi vatan evlatları oldukça Allah'ın izniyle bu devlete hiçbir şey olmaz.

-Çocuk: İnşallah.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Asuman (5 yıl önce)
    Bu cocuga ulasma sansimiz varsa ben yardimci olmak isterim
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahrettin Eserdi (5 yıl önce)
    Allah, senin gibi genç evlatlarımızın sayını çoğaltsın İNŞALLAH, Senin bu yaşta verdiğin insanlık dersi hepimize örnek olsun, Rabbimden, Bütün İnsanlığın bu zor günlerinde hepimize bu genç evladımızın yaşadığı güzel ve saf duyguları yaşamasını ve Bizlere birlik beraberlik nasip etmesini Diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet Durna (5 yıl önce)
    Senin allahına kurban yeğenim tüm bu işleri yapan insanlara allah bin defa razı olsun
    0
    0
    Yanıtla