Malatya'da, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında düzenlenen eğitimlere katılan 60 kursiyere sertikaları düzenlenen törenle verildi.
Polisevi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 'nın geçen yıl başlatıtğı SODES kapsamındaki proje ile vasıfsız ve meslegği olmayanların meslek öğrendiklerini belirtip, "Sosyal problemlerin başında yoksulluk geliyor. Yoksulluğun çoğu da işsizlikten kaynaklanıyor. İşsizliğin temel sebeplerine baktığımız zaman da, esas sebebi mesleksizlikten kaynaklanıyor. bu nedenle mesleki eğitim yadsınmaz bir gerçektir" ifadelirini kullandı.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Malatya Müdürü Nebi Tepe de, 73 bin TL bütçeli çalışma hakkında bilgi verirken, "Vakfımız Başkanlığı tarafından 2011 yılı içerisinde 'Sosyal Veriler Işığında Mesleki Eğitim' başlığı altında hazırlanan, SODES kapsamında vakfımızdan yardım alan 60 kursiyere evde çocuk bakıcılığı, marangozluk, kaynakçılık, güzellik ve cilt bakımı alanlarında eğitim verilmiştir" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk ise, bu tür eğitimlerin insanların iş ve meslek kazanmasına vesile olduğunu belirtirik, "Milli eğitimin bütün birimleri bu tür kurslara açıktır" dedi.
Konuşmaların ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın SODES kapsamında düzenlediği evde çocuk bakıcılığı, marangozluk, kaynakçılık, güzellik ve cilt bakımı alanlarında eğitim gören 60 kursiyere sertikaları törenle verildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.