SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sevda Ferdağ Hayatını Kaybetti

Sevda Ferdağ Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilçam'ın yıldızı Sevda Ferdağ, 82 yaşında hayatını kaybetti. Ferdağ, Kemal Sunal'ın Kapıcılar Kralı filminde dolandırıcı Mahir'in ortağı rolüyle hafızlara kazınmıştı.

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularındanve gerçek adı Lütfüye Dumrul olan Sevda Ferdağ, sabah satlerinde Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Ferdağ, 150 filmde rol almıştı.

Oyuncunun ölüm haberini Film-San Vakfı "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasıyla verdi.

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?
1942'de Edremit'te doğan Sevda Ferdağ, 1958'de rol aldığı O Günden Sonra filminin başarısız olması sonucu Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarlarıyla 1963'te Türkiye'ye dönen Sevda Ferdağ, 'Azrailin Habercisi' ile oyunculuğa yeniden başladı. Bu filmle büyük ilgi gören Ferdağ, 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı. Oyuncunun en çok bilinen filmlerinden biri de Kapıcılar Kralı (1976). Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı filmin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin'in yer alıyordu.

halktv.com.tr- sozcu.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ömer yolyemez (1 yıl önce)
    Mekanı Cennet olsun çok iyi bir insandı ama bana ne.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun. Değerli bir sanatçıydı.
    %50
    %50
    Yanıtla