SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sevgi ve Sağlık TIR'ında Çocuklara Göz Taraması

'Sevgi ve Sağlık TIR'ında Çocuklara Göz Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da konteyner kentlerde kalan çocuklara göz muayenesi yapıldı.

Muş Valiliği, Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Türk Kızılay Muş Şubesi tarafından oluşturulan "Sevgi ve Sağlık Tırı"nda, Malatya'daki konteyner kentlerde 7-13 yaş aralığındaki çocuklar göz taramasından geçirildi.

"Sevgi ve Sağlık Tırı" proje koordinatörü Aykut Çağlı, "Önlenebilir Körlük İle Aydınlık Bir Yaşam Projesi" kapsamında, deprem bölgelerini ziyaret ederek buradaki çocukları göz taramasından geçirdiklerini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından rotalarını deprem bölgesine çevirdiklerini aktaran Çağlı, şunları kaydetti:

"Amacımız erken teşhis adına tespit ettiğimiz çocukları ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirmek. Şu ana kadar deprem bölgelerinde 2 bin 700 çocuğun göz taramasını yaptık. Deprem bölgesinde yeni karşılaştığımız bir sorun ise strese dayalı göz hastalıkları ve bununla birlikte dijital ekran kullanımından dolayı bir çok çocuğumuzda göz problemlerine denk geliyoruz. Burada ailelerin ve öğretmenlerin bilinçlendirilmesi büyük önem arz ediyor. Dijital ekran kullanma süreleri azaltılması çok önemli. Bizler sahada elde ettiğimiz verileri akademik yayınlara dönüştürerek denenmiş geçici çözümlere kalıcı çözümler bulmayı hedefliyoruz. Üç ay sonra yine deprem bölgesine gelip hasta takibi yapacağız amacımız çocukların gözlerindeki ışığa umut olmak. Çünkü göz hastalığı, bir çocuğun fiziksel ve ruhsal durumunu yakından ilgilendirmektedir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız