SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGS Yasasını Protesto Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı Malatya'da düzenlenen eylem ile protesto edildi.

AKP Malatya il binası önüne gelen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, ellerinde pankart ile yasaya tepki gösterdiler. AKP binası önünde basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, Sosyal Güvenlik Yasası'nın (SGS) Meclis’ten geri çekilmesini istediklerini söyledi.

"Bu yasa çocuklarımızın geleceğinden daha önemli değildir" diyen Karabay, yasanın yürürlüğe girmesine izin vermeyeceklerini ileri sürdü. Yasa Meclis’ten geçse dahi mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Cengiz Karabay, AKP hükümetinin vatandaşın ortak sesine kulak vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada, AKP Malatya il binasının Milli Egemenlik Caddesi'nde bulunması nedeniyle basın açıklaması eylemi sırasında yol kapanınca araç trafiği durdu. Basın açıklamasından sonra trafiğin akışı sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız