SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şiddetli Bir Deprem Oldu, Birçok Bina Yıkıldı, Kentten Toz Bulutu Yükseldi

Şiddetli Bir Deprem Oldu, Birçok Bina Yıkıldı, Kentten Toz Bulutu Yükseldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da saat 12.04'te yüksek şiddetle hissedilen bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre 30'a yakın hasarlı bina yıkıldı, 1 kişi öldü, 10'u ağır 70 kişi yaralandı.

AFAD yer yüzeyinin 6,9  km. altındaki tabakada meydana gelen depremin büyüklüğünü 5,6 merkezini ise Yeşilyurt İlçesi olarak açıkladı.

 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Malatya içme suyu kaynağının bulunduğu Yeşilyurt- Kozluk, büyüklüğünü ise 5,5 olarak duyurdu.

Yaklaşık 10 saniye kadar süren depremde kent merkezi, Atatürk, Mehmet Buyruk, Halep, Necip Fazıl, Zabçıoğlu, Beşkonaklar Caddeleri ile Akpınar başta olmak üzere bazı bölgelerde binalar yıkıldı, enkaz altında kalan birçok kişi yaralandı.

İlk belirlemelere göre, 30'a yakın hasarlı bina yıkılırken, Halep Caddesi'nde yıkılan binada 1 kişi öldü. Hastanelere 70 yaralı intikal etti. 10 civarındaki enkazda kalanlar bulunduğu belirtilirken, ekipler bu enkazlarda çalışmalarını sürdürüyor. 

Şeyhbayram Mahallesi'nde eşya almak için ağır hasarlı binaya giren ve deprem sırasında enkaz altında kalan baba- kız ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Kanalboyu, Mehmet Buyruk, Tevfik Temelli Caddeleri, buradaki hasarlı binaların tehlike yaratması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri, vatandaşları hasarlı binalardan uzaklaşmaları konusunda uyarıyor.

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Yıldıztepe'den çekilen fotoğrafta, deprem sonrası il merkezinde yıkılan binalardan toz bulutları yükseldi.. (Bahadır ALTAŞ)

FOTO: Kent merkezindeki Temelli Pasajı'ndaki işyerleri de artçı deprem sırasında yıkıldı ve kurtarma çalışmaları

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Ali (1 yıl önce)
    Acilen malatya ferhadiye mah. Atlas sok hava ikmal evlerinin yıkılmasi lazim 1975 yapimi eski yiğma binalar heran yikilabilir az hasarli vermişler gerekli mercilere duyurulur. O sokaği çevirmeleri lazim inaslar içerlere girmişler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Selçuk (1 yıl önce)
    Bu binalara izin veren her kim varsa A dan Z ye hepsi tutuklanmalıdır. Fotoğraf meraklısı sözde belediye başkanlarından da derhal hesap sorulmalıdır. Birde unutmadan hani şu 10.000 TL destek ödemesi vardı ya hala büyük çoğunlukta hesaplarında yok. Aklıma gelmiyor da değil acaba önce akp üyelerine mi verildi diye. Kaç gün geçmiş devletin 1 TL si bile cebimize girmedi. ilk günden beri vatandaşın yanında olduk dediler, küliyen yalan 24 saat içinde tek parça ekmek bulabildiniz mi geldi mi ? Ben vergi veriyorsam devlet nerde diye soracağım. Devlet her zaman var var da olacak fakat devleti yönetenler ilk günden ilk saatten itibaren yardim edildi diyor. Sizler 1 maskeyi dağıtmayı beceremediniz. Devam ey uyumaya Malatya devam et...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Selçuk isimli kullanıcı yorumuna
    Bi bitmediniz ya. Provokatörlük yapıyorsun, git işine.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • sözde Müslüman sesini kes yalaka. Provokatör senin ve senin gibilerdir. Sana hersey müstahak.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Selçuk isimli kullanıcı yorumuna
    Şu anda hatta depremden hemen sonra sahada olan devlet ama çok konuşan işi gücü muhalefet olan sen ve senin gibiler burada kalemşörlük peşinde. Bu haber sitesine virüs gibi yayılmışsınız. Bu şöyle oldu diyorsunuz ardından hükümet bunu yalanlayan belge ve görüntüleri sunuyor, o bunu yaptı diyorsunuz yine yalanınız ortaya çıkıyor ama burada meydan boş ya, vur bel altından. Nasıl olsa soran yok eden yok. Sözde depremzedelerin hakkını sa unuyor görünüyorsunuz ama en çok onlara siz zarar veriyorsunuz.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Galiba sen troll kadrosundansın. AKP üyelerini işini bilmem. Ancak diğer yazdıklarının tamamına katılıyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şükür edelim canımız sağ hersey para değil
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Aynen öyle çok haklı bir yorum. İlk günden bu yana 1tl sini görmedik. Rapor çıkan herkes anında parasını aldı biz 10 gündür bekliyoruz ne para ne sms . Pandemi de yaptıkları 1000 lira destek parasına dönecek buda. Kendi adamlarına öncelik verip bitirecekler adım kadar eminim. Bir paket yardımlarını alamadık daha. Organizasyon sıfır. Rastgele bir yerde durup insanların gelip yardım almasını bekleme tek tek evlere çadırlara dağıt. Yeşiltepeye ne gelen var ne giden . Bir evde 10 aile birden kalıyoruz yazık be
    %55
    %45
    Yanıtla
  • mehmet aydın (1 yıl önce)Selçuk isimli kullanıcı yorumuna
    millet enkaz altında dünyada benzeri olmayan bir yıkım ve doğal afetle mücadele ederken sen yalan ve algi peşindesin bunu yapma ? herşeyin zamanı var önce şu enkazlar barınmaları ihtiyaçları sisteme oturtmadan konuşmak bile abes milleti rahatsiz etmeyin acısı çok alanlar var senin acın olmayabilir ama millet acılı sende bu acı üzerinde ne shov yap neden sui zan sadece gölge etme hesabi sorlacak bir şey var ise biz sorarız sana gerek yok sen çünki depremle alakalı hiç bir çözüm ve önerin yok sadece sui zan...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Bizim bina az hasarlı görünüyordu.şimdi bişey görünmüyor.deprem de acaba az hasarlı yada orta hasarlı dedikleri binalarmı çöktü acaba
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Çökmediysede buna artık yoruldu. Riske atmamak lazım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Osma (1 yıl önce)
    Eşya yardımını Elazığ’da yaptılar. Eşyalarını çıkarana da cikarmayana da 30 bin verildi. Bunu bilen adam hem eşyayı çıkarma derdinde hem de para derdinde. Bugün ailemden birileri psikolojik baskı uyguluyordu, tek namuslu sen misin diye ? Ben eşyalarımı cikarmayacağım. Benim yüzümden emekçi insanlar neden riske girsin ki ! Cikarsaydim bile o parayı almayacaktım. Biz çok şey hak ediyoruz da Allah yine merhametli.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Elazığ depreminde en azından Elazığ için böyle bir şey olmadı. Hatta eşyalarının bir kısmını alanlara dahi eşyasız konut diye eşya yardımı yapılmaadı. İlk etapta enkaz olan binaların bitişiklerinde veya çok yakınlarında oturanlara eşya yardımı yapıldı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yanlış bilgi verme. Elazığ depreminde Elazığ'da yıkılan bir apartman ve bir site için eşya yardımı yapıldı. Bunun dışında hiç bir yıkılan binaya 30 TL para ödenmedi. Elbette ağır hasarlı binalardan eşya almak riskli. Can kaybı olabilir. Fakat mal canın yongasıdır. Eşyasını almaya çalışan insanların durumunu, psikolojisini anlamak gerekir. Bu afette çok canımız yandı. Bu binalardaki sorumlular umarım cezalarını çekerler. Yüce Allah böyle afetlerden ülkemizi, insanlarımızı korusun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Abidin (1 yıl önce)
    21 gündür Fahrikayan da opet istasyonunun karşısında balkonda kedi miyavlayıp duruyor aç susuz bazı kurumları aradık gelemeyiz denildi bu da bir canlı acından ölecek
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    5/6 gün önce de benzer konuda yazmıştım. İlk depremin üstünden 48 saat geçtikten sonra hasar tespit çalışmasına girişildi. Az hasarlı verilen binalar (tespit gerçekte doğru bile olsa) çoğunun büyüklüğü 4.5 üstü olan 7000 den fazla deprem gördü. O binalar şimdi ne haldedirler acaba. Bu acele neden. Yangından mal kaçırır gibi hızlıca hareket edilmemeli. Tabiki barınma için önlemler alınmalı ama depremler hala şiddetiyle sürerken kalıcı bina yapımına başlanılmamalı. Onun da zamanı gelir inşallah ama önce can. Ayrıca şu ana kadar ki ağır hasarlılar hariç (zaten kesin ağır hasarlıdır onlar) bütün hasar tespitleri iptal edilip bir müddet sonra yeniden doğru bir şekilde yapılmalı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bu yoruma eksi verenler neden eksi vermiş açıklayabilirmi.merak ettim.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hasan Üstgül (1 yıl önce)
    Merhabalar, Depremlerde hayatlarını kaybeden insanlarımıza tanrıdan rahmet diliyorum ailelere ve kalanlara başsağlığı diliyorum yararlara da acil şifalar diliyorum. Malatya'm çok geçmiş olsun. Lütfen ikazlara uyalım, hasarlı binalara girmeyelim! Sevgiler ❤️
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyenler acaba neyin kafasını yaşıyor? Adam ne güzel başsağlığı verip sağlık dilemiş. Beğenmeyenler insanlıginizdan şüphe ediyorum gerçekten pess
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyenler belki de okuma yazmayı yeni öğrenmişlerdir. Belki de yıkılan , ağır hasarlı binaların müteahhitlerinin kafasındadırlar. Cehalet böyle bir şey..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (1 yıl önce)Hasan Üstgül isimli kullanıcı yorumuna
    Hz. Ömer: dinini bilmeyen yaşantısını din zanneder. Allah'ın tanrı diye bir ismi yoktur. Allah birdir tektir. Şimdi saçma sapan savunmaya geçeceksiniz. Ben sana isminle değilde babanın adı ile seslensem ve seni kastettim desem kabul edermisin?
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Ottoman Empire isimli kullanıcı yorumuna
    Sanane? Bazı Türkler olarak Tanrı diyoruz biz. Sanane? Molla mısın nesin, git işine.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • O konuları bence hiç kaşıma. Şaşırır kalırsın. Köşene çekilir ağlarsın.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Tunc (1 yıl önce)
    Devlet veya Yardım kuruluşları çıkıp şöyle bir açıklama yapmalılar; Evleri yıkılan veya evi hasar gören kişilere eşya yardımı yapacağız demeliler, bu sayede kimse eşya derdine düşmez. İnsanlar bir parça eşya kurtarmak için canını tehlikeye atıyor, yazıktır, günahtır. Eşya parası vermesinler, bir eşya paketi yapsınlar, temel eşyaları versinler, veya taahhüt etsinler. Çeyiz paketi gibi, çok mu zor , bunu yapmak anlamıyorum. Birde yetkililer hiçbir eve giriş için vermesinler, insanlar ev taşıyor görmüyorlar mı?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • İçişleri bakanı yapalı 10 gün oldu
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Bakan yaptıda eşya tespit ekipleri hiç öyle demiyor.50 bin verir vermez diyorlar.sokakta gezen maliyecilerden duyduk.o paraya ne alsın vatandaş.milleti mal derdine düşürdüler .20gündür çadırdayım evimdeki bir eşyaya el sürmedim tespit başvurusundada bulunmadım.hepsi toprağın olsun
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Detay bilgisinide yazaydın bizde bilseydik. Bir deli bir taş bir kuyu meselesi oldu. Açıklama yaptı ama dibi boş dolduran yok, sana söylemişse söyle bizde bilelim. Sen bir ev eşyası kaç para ile alınıyor biliyormusun.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • İç işleri bakanı sadece açıklama yapıyor icraat nerde
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Hayri Dolan (1 yıl önce)
    Malatya milletvekilleri ve belediye başkanları iki gündür Erdoğan'ın doğum gününü kutlamakla meşgul oldukları için hazırlanmaya fırsat bulamadıkları olay.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Aynen benim de dikkatimi çekti adamlar yardım bekleyen yerlerle ilgileneceğine garip bir şekilde kendini gösterme yarışında.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • alp (1 yıl önce)
    Allah yardımcımız olsun. Malatyadaki hemsehrilerimize dayanma gücü versin çok zor çok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Valilik ağır hasarlı binaya girmeyin diyor önlem almıyor. Millet binaların içinde eşya derdinde
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Ya 25 gundur sokaklardayi halen deprem oluo afadin nosu hep mesgul bikdim artik bi cadir verin ya Allah icin ya bukadarmi zor ya 541 184 36 86
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kardeşim Altay kışlasına git orda veriyorlar
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sanki çevre sehirciligin orası kötüydü ya Allah esirgeye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hak ile Batılı Ayıran (1 yıl önce)
    Tekrardan geçmiş olsun. Rabbim can kaybı vermesin. Merak ediyorum bu depremde yıkılan binaların hasar tespiti sonucu neydi?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ağır hasarlı olduğunu bildiğim iki koca bina yıkıldı. Birinin enkazında bir kişi var. Ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesine derhal son verilmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakup (1 yıl önce)
    Allah sonumuzu hayretsin deprem üstüne deprem
    %100
    %0
    Yanıtla