SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sigara Tedavisi Hekim Kontrolunda Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:45
A- A+ PAYLAŞ

Sigara içme alışkanlığının nedenlerine değinen Malatya Gözde Akademi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Devrim Taşkın, sigara içmenin psikolojik, sosyal ve davranışsal olduğunu söyledi.

Taşkın, sigaranın insan sağlığı için ciddi bir tehlike olduğunu belirterek, “ Her yıl sigarayı bırakma konusunda binden fazla hastamıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sayının artması gerekiyor. Sigara insan sağlığı için ciddi bir tehlike. Bu kapsamda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Sigara kullanımının genellikle ergenlikte başladığını kaydeden Taşkın, “Ülkemizde 20 milyondan fazla kişi sigara kullanmaktadır. Sigara kullanımı genellikle ergenlikte; özenme, arkadaş çevresinden etkilenme, bağımlılık arayışı, kimlik karmaşası gibi nedenlerle başlar. Bunun yanında yaşanan stresle baş etmede zorluk çeken kişiler de sigaraya yönelmekte” dedi.

Taşkın, sigara bırakma yöntemlerine değinerek, şunları kaydetti: “Sigara içen her 100 kişiden 70’i sigarayı bırakmak istiyor. Sigarayı bırakan her 100 kişiden 80’i ise ilk ay içinde tekrar sigaraya başlıyor. Günümüzde sigarayı bırakmak için, nikotin bantları, dilaltı tabletleri, nikotin sakızı gibi tedavi yöntemleri uygulanıyor. Bunların kesinlikle hekim kontrolünde uygulanması gerekiyor. Tedavi yapılırken, beraberinde sigara içilmemeli. Bunun ciddi yan etkileri olur ve insan sağlığını olumsuz etkiler." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız