SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıkıntılar Büyük, Bunun Farkındayız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve Battalgazi AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Hanımınçiftliği Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Amaçlarının sıkıntıları bir an önce çözmek olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ‘’Bir yandan belediyenin temel işleri devam ediyor, onları yürütüyoruz. Bir yandan da Çevre Şehircilik, Emlak Konut, TOKİ ile irtibat halinde olarak şehri bir an önce ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Sıkıntılar büyük, bunun farkındayız. Bugün konuşmaya değil, sizleri dinlemeye geldik. Arkadaşlarımız gereken notları alacaklar. Hem kendi ekibimiz, hem Bayram Başkanımızın ekibi sorunları not alacaklar. Ve bizlerde o sorunları çözmek için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

Mahallenin sorunlarını birinci ağızdan dinleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın da, sorunları tek tek not aldıklarını ve çözeceklerini ifade ederek, “Bugün yine her Cuma olduğu gibi bir mahallemizdeyiz. Bu Cuma Hanımınçiftliği Mahallemize geldik ve sizlere misafir olduk. İnşallah bundan sonra da her Cuma başka bir mahallede olacağız. Bugün sorunları dinlemek ve çözüm bulmak için buradayız. Eski bir belediye olması hasebiyle büyük bir mahalledeyiz. Bu sebeple bölgedeki muhtarlıklarımızı davet ettik. Hem büyükşehir belediyemizden, hem de bugün burada olan daire başkanlarımız, başkan yardımcılarımız ve ilgili yetkililerimizle birlikte sorunları ele alacağız. Buradaki arkadaşlar da her bir notu alacak ve bizlerde çözeceğiz inşallah’’ dedi.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ise, "Başkanlarımız bugün sorunları dinlemek için geldiler. Gerek Sami başkanım, gerek Bayram başkanım gerekse daire başkanlarım sorunlarınıza çözüm bulmak için buradalar. İnşallah şehrimizdeki ve mahallemizdeki sorunları ile el birliği ile çözeceğiz’’ dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Malatyam (6 saat önce)
    Akp her şeye zam yapıyor ülkenin cb çıkmış muhalif belediyeler zam yapıyor diyor :) bu halka böyle cevap :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim (6 saat önce)
    Sıkıntı = AKP + MHP
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (10 saat önce)
    bir konuyu açmak istiyorum,vatandaş seçimle iktidara gelenlerin ,belediye başkanı olanların ,işleri halledip çözeceklerini her şeyi yoluna sokacaklarını ,sorunların hal edileceğini vs sanıyor.işin aslı öyle değil,yerelde ve genelde bir bürokrasi vardır,devlet memurluğu ve devlet kurumları vardır.bu yapı iktidara ve belediyeye kim hangi parti gelirse gelsin aynı düzen ve intizam içerisinde görevlerini yaparlar.bugünden yarına hiçbir şey değişmez.bu açıdan oturmuş bir yapı vardır.değişim ve dönüşüm uzun yıllar alır.devlet memuru kalitesinden yerel yöneticilerin vizyonerliğine kadar uzanan bir yapıdır.seçmenin kararı en üsttedir.3 ay önceye,3 yıl önceye ,30 yıl önceye ne değişti.bu yapıda değişen bir şey yok.seçilen başkanların bir öncesinden farkı var mı.aynı yola devam edeceğiz.kurumlar bürokrasi çalışanlar,bütce ve koordinasyona bağlı olarak işlerine devam edecekler.özet:kendi yolunu kendin çizmelisin.bekleyeceksen de o senin kararın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (10 saat önce)
    Akp bu ülkenin başında olduğu sürece hiçbir umudumuz yok. Yiyin ülkeyi yiyin bitirdiniz. Kur korumalı mevduat ile yanlış faiz (nas politikamız) ile ülkeyi dibe çektiniz. Çin modeli yaratma hevesiniz zengini çok zengin fakiri Fas fakir yaptı. Yazıklar olsun. Umudumuzu tukettiniz bir an önce erken seçim olmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (12 saat önce)
    hep sıkıntı büyük sıkıntı büyük....icraat kaplumbağa hızıyla ilerliyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (13 saat önce)
    Sorunlar maalesef her geçen gün dahada büyüyor.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaya (1 gün önce)
    Toki yapılmış binlerce konut var, hala bir kavşağı yoktur, insanlar kaç km yol gidip dönüp geliyor, sorumluların hiç mi umrumda değil, toplu taşıma ulaşımı yoktur, çarşı merkezden 500 lira ya yakın tutuyor taksi, yazık günahtır, bu konu hiçbir şekilde gündeme gelmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 gün önce)
    Kimse dert yanmasın, hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz. Bu siyasiler ile bu şehir zor toparlar.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mustafa (1 gün önce)
    Kısaca sıkıntı siz iş bilmez, tuzu kutular. Bu milletin başından gitseniz, çok iyi olacak
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (1 gün önce)
    Sorunları bilmek yetmez çözüm gerekir, lütfen gelecek kaygısını bırakarak bir dönem çıkar çevrelerini dinlemeden halkın yararına hizmetler yaparak görev sürenizi tamlayınız, giden başkan ne yaptı halkın parası ile kayısıcılara ve hububatçılara kaça yaptırdığını kimsenin bilmediği dükkanlar yaptırdı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • kadir (1 gün önce)
    sayın başkan sorunları herkes biliyor çözüm sunmanızda beklenmiyor bulunduğunuz makam icraat makamıdır yapamıyacaksan istifa et milletle dalga geçmebu mevsimde inşaat çalışması yok yıkılacak yüzlerce bina var enkazlardan demir alınmış enkaz olduğu gibi cadde ve sokaklarda artık malatyalıların verdiği yetkiyi ya kullanın yada bırakıp gidin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Orhan (1 gün önce)
    Sıkıntının büyük olduğunu görünce pes eden bırakan ben değilim. Bayramı İstanbul'da geçiren ben değilim. Yöneticilerin yarısı bayramda İstanbul'a giden ben değilim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ramazan (1 gün önce)
    Hanımın çiftliği dünün bir köyü. Yapıların %80 i kaçak yapılıp sonradan ruhsat alan yerler. Dolayısıyla hanımın çiftliği kendi sıkıntılı bir bölge. Başkanlar bu bölgenin sıkıntısını cozecek demek mevzuata aykırı bir durum olacak. Yandık. Popülist başkan.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Misafir (1 gün önce)
    Hiçbir şeyin düzeldiği yok. Şehrin merkezi adeta hindistan gibi.Trafik desen aynı ve daha beter.Depremden bu yana hala bazı noktalarda trafik lambaları çalışmıyor. Liyakatın olmadığı bir yerde bu durum normaldir. Ülkeyi 22 yıldır yönetiyorlar.Sonuç ortada yoksulluk,işsizlik,kural tanımazlık.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Filiz (1 gün önce)
    Tek iyi yaptığınız şey inşallah maşallah demek. Ardından kendi ekibimizi kuracağız deyip eş dost akraba ataması yapmak. Düğünlerde nikah kıymak ve şahitlik etmek.Biz sizin çalışmadığınızda şahitlik ediyoruz. Trafik kazaları hergün var , silahlı olaylar her gün var , caddeler sokaklar tozdan geçilmiyor dağ bayır asfaltlıyorsunuz. Malatya’nın meyveden zengin bir yer olmasına rağmen kiraz vişne kayısı üzüm gibi bir meyve suyu fabrikası yok be sonra İsrail’i protesto edelim cocola içmeyelim. Üretin arkadaş üretin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Özellikle tarım açısından baktığınız nokta çok önemli Ne olursa olsun teksuçlu biziz Şehrimize sahip çıkamadık Artık başka şehre hicret etmenin vakti geldi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 gün önce)
    Farkında olmayın çözün bir zahmet. Yerinde dönüşüm imar izni için belediyeler, bugün git yarın gel diyerek vatandaşı süründürmeye devam ediyor. Bu haftanda sorunumuz çözülmesi topluca Cimere yazıp, Ankara'ya Çevre Şehircilik Bakanlığına gideceğiz. Yeter artık. Diğer deprem şehirlerinde inşaatlara başlandı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bugün haberlerde gördüm. Adıyaman'da yerinde dönüşüm başlamış. Krediler veriliyormuş. Bizim Malatya neden böyle her konuda geriden geliyor, anlaşılır gibi değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battalgazi 44 (23 saat önce)Paşa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyaman'ı chp aldı ya artık bütün hizmetleri eksiksiz alırlar. Malatya mı oooo çantada keklik ne de olsa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya korkak bak adıyaman a tebrik ediyorum illa chp olması önemli değil hangi parti olursa olsun değişim olmalıydı.malatya lıyı cepte görüyorlar ki öyle
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhittin (1 gün önce)
    22 yildir yönetiyorlar hala magdurlar. Eh sana da müstehak Malatya
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Sizin samimi olarak sorun çözme derdiniz yok baştan savma yarım yamalak ben yaptım oldu zihniyeti.ornek mı istersiniz.Eski belediye Emekliler parkı alt yapı yok maliye ve odalara kayitli olmayan esnaflar kira yolu ile işgal edilmiş isyerleri ve ailenin giremedigi çay ocakların dan dolayı ve tamamen işgal edilmiş fuzuli CAD kaldirimları vah vah Malatya böyle mi ayağa kalkacaksin. Esnaf a sahip çikın adamı olan 3.5 konteyner ı zapt etmiş.ciddiyetle bu konuyla ilgileniniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (1 gün önce)
    Bunların en büyük özelliği durum tespiti yapmak. Bunlar tespit edecekler New York belediyesi gelip yapacak bunlar gerçekten çok komik yahu bunları aynı karede her gördüğümde gülmekten karnıma ağrılar giriyor
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ah le Malatyamm (2 gün önce)
    En kötüsü de bu ya farkında olup bişey yapmamak
    %85
    %15
    Yanıtla
  • H.E (2 gün önce)
    Belediyede hiçbir iş düzgün yürümüyor.Yollar açılmıyor.evimin yanında imarda yol olmasına rağmen 1.5 yıldır fen işleri.Büyüksehir belediyesi mezarlıklar müdürlüğüne dilekçe verdim birimler birbirinden kopuk ve bürokrasi çok uzun. Horata vadisi yapılmadı ama bahçe sahipleri isteselerde ev yapamıyor Şuyulandirma var imar izni verilmiyor Fahri kayahanin devamında yol açılacaktı yıllardır açılacak...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Belediyelerin iş yürütememesinin temel sebebi kimse asli görevini yapmadığından. Örnek derseniz işçi statüsündeki kişi evrak kayıtta, müdürlük kadrosu olmayanlar müdürlükte, taşeron ve kadrolu işçi klimanın altında….Disiplin yok , sistem yok , kurum içi hiyerarşi olmayınca böyle oluyor. Torpilliler yerinde mutlu mesut sonra haktan hukuktan bahsederler. Sorun sizin önce kendi yapınız. Teşkilatınızı düzgün hukuka uygun kurun. Gerisi herkes işini bilir bilmeyene idari yaptırım uygularsın. Bak bakalım neler oluyor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cezmi kartay esnafı (2 gün önce)
    20 yıldır bu pisliği çektik kavga cinayet kumar fuhuş yeter artık yıkın bu Cezmi kartayı baştan sona imha et ıslah et tam zamanı
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Tam zamanıdır şehrin göbeğinde böyle mekanlar olurmu neden niçin dokunulmuyor bilemiyorum buna benzer mekanlar yeşil sinamadan mücelliye doğru giderken de var bu tür yerler şehir dışına çıkarılmalıdır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • fatih (2 gün önce)
    mesela neyin farkındasınız onu bi deseniz bize. seçim biteli 4 ay oldu Allah aşkına 1 tane farklı, gözümüzle göreceğimiz ne yaptınız onu bi deyin hele? biz münafık olduğumuz için göremiyoruz muhtemelen siz söyleyin ki gözümüz açılsın. ne yapıldı geçmişten farklı olarak? 1 tane gözle görülür, elle tutulur örnek yeterli. ancak sıkıntıları biliyoruz, yapacağız, edeceğiz, çözeceğiz. başka bir şey yok.
    %89
    %11
    Yanıtla