SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sıkmalık Kayısıda En Düşük Fiyat 2 TL

0
Güncellendi - 2020-06-20 02:57:37
Sıkmalık Kayısıda En Düşük Fiyat 2 TL
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kayısı sezonunun başlayacağı şu günlerde meyve suyu fabrikalarının alacağı konsantre ve sıkmalık 'hüdai' türü kayısı fiyatlarının kilosunun 2 TL’den başlayacağını ve daha da yukarı çıkmasını beklediklerini söyledi.  Özcan“Özellikle sahada tam anlamıyla istasyonlarını kurmadan böyle bir kriz yaşamadan her yıl üretim maliyetinin arttığını da göz önünde bulundurarak, bu yıl konsantre ürünü temin edecek meyve suyu fabrikalarının çok makul ve anlamlı rakamlarla alıma başlamaları gerektiğini buradan ifade etmek istiyoruz” dedi.

“Fabrikalarla görüştük, konuyu belli bir noktaya getirdik”

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, konuşmasına yeni hasat  döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı. Meyve suyu fabrikalarının önümüzdeki günlerde Malatya’nın çeşitli noktalarına istasyon kurarak alım yapmaya başlayacağını söyleyen Özcan, “Meyve suyu fabrikaları ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda ürün fiyatını belli bir noktaya getirdik. Özellikle sahada tam anlamıyla istasyonlarını kurmadan böyle bir kriz yaşamadan her yıl üretim maliyetinin arttığını da göz önünde bulundurarak, bu yıl konsantre ürünü temin edecek meyve suyu fabrikalarının çok makul ve anlamlı rakamlarla alıma başlamalarını buradan ifade etmek istiyoruz. Üretim maliyetindeki artışı göz önünde bulundurduğumuz zaman konsantre ürün fiyatının taban fiyat olarak 2 TL‘den başlamasını bekliyoruz. Koronavirüs döneminde meyve suyu fabrikaların da konsantre ürün stoklarının azaldığını ve yaş kayısı üretimi yapan diğer illerde de bu yıl üretim kapasitesinin çok düşük olduğu biliyoruz. Kayseri, Niğde, Nevşehir, Karaman ve Isparta gibi illerimizde yaş kayısı üretimi yok denecek kadar az. Dolayısı ile konsantre ürünün, kayısının büyük bir bölümünü Malatya’dan temin edecekler” diye konuştu.

Ramazan Özcan, tavsiyelerinin dikkate alınması  durumunda hem üreticinin hem fabrikaların bu durumdan memnuniyetle ayrılacağını hatırlatarak “Aksi takdirde düşük fiyatta Malatya üreticisinin karşısına gelirlerse geçen yıl yaptığımız gibi bu yıl da üreticiyi örgütleyip hak edilen değere gelene kadar onlara ucuz ürün satmayı düşünmüyoruz. Yaptığımız açıklamayı 50 bin aile ve 800 bin nüfuslu bir şehrin Ticaret Borsası olarak üreticinin hakkını ve hukukunu korumakla da sorumlu olduğumuz bir kurum olarak dikkate alınacağını düşünüyorum” ifadelerini kaydetti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Fikret (4 yıl önce)
    Bu memlekete müstehak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Ya allah aşkına malatyaya sahip çıkan kim var hizmet eden kim var her yıl aynı hikaye 8 yıldır kayısı satıyorum hem yaş hem kuru bu kadar icratsiz bir memleket sahipsiz bir memleket olurmu bir kaç esnaf dışında herkes aç göz 100 grlik koliye 1kg 100 grlık çuvalı 1 kg dara düşülen memlekette haktan ve dürüstlükten bahsetmek mümkünmü niye böyle yapiyorsunuz diyoruz piyasa böyle diyorlar ben üniversite mezunu iken zorlanıyorum çiftçim gariban hemşerilerim ne yapsın kimbilir bu tipler her yıl kaç kişinin hakkını yiyor başkan eğer kayısı 2 tlden aşaği giderse sende aşağı git istifa et bunları ey belediye başkanı sen duyda zabıtanı biraz çalıştır köylünün hakkını yedirme her yıl yiyorlar bari bu sene taşın altına elini koy
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Muktedir (4 yıl önce)
    Rekolte yüksek olsa idi meyva suyu hiç 2 tl ye alırmıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • osman1453 (4 yıl önce)
    Millet Rekolte fazla açıklandı diye bangır bangır bağırıyor işin başındaki borsa 2 TL meyve suyu olacak diyo sizde haber yapıyorsunuz ağlayalımmı gülelimmi
    0
    0
    Yanıtla
  • ayhan (4 yıl önce)
    rekolteyi 15-20 bin ton fazla açıkla çifçinin fiyatını düşür çıkıp herhangi bir açıklama yapma sonra çık meydana 6 bin tonluk depo yaptım de sonra da çık 2 TL ye meyve suyu kayısısından bahset hadi ordan önce 350 bin tl ye aldığın lüks makam arabasının hesabını ver
    0
    0
    Yanıtla