SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silah Tehdidiyle Kaçırıp Döverek Yaraladılar..

Silah Tehdidiyle Kaçırıp Döverek Yaraladılar..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 16 yaşındaki bir lise öğrencisi, eğitim gördüğü lise çıkışında üzerinde silah ve bıçak olan kendisiyle yaşıt 3 kişi tarafından tenha bir bölgeye götürülerek dövüldü, yaralandı, tehdit edildi. Olay anında bayılan mağdur çocuk, hastanede 2 gün kaldı.Yakalanan 3 şüpheli, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Olay, 19 Eylül günü Tandoğan mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.B. (16) adlı öğrenci öğrenim gördüğü Tandoğan Mahallesindeki özel lise çıkışında yanına gelen M.K., M.T.K. ve H.Ş. tarafından, tenha bir bölgeye götürülüp, burada tabanca ile tehdit edilerek, dövüldü, bıçakla yaralandı. Hastaneye kaldırılan çocuğun kafasına 15 dikiş atıldı ve hastanede 2 gün kaldı. Olay anları ise çevrede bulunan güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Başından geçen olayı anlatan M.B., olaydan 2 gün önce M.K. ile Yeşilçam Caddesi üzerinde karşılaştıklarını ve bu şahsın kendisine “Sen neden bana yan yan bakıyorsun’ diyerek küfür edip yüzüne yumruk attığını ve çevrede araya girenlerin kendilerini ayırdığını belirterek, “19 Eylül günü Tandoğan Mahallesinde öğrenim gördüğüm lise çıkışında H.Ş. koluma girerek, ‘Seninle bir şey konuşacağız’ diyerek yanında bulunan M.K. ve M.T.K. ile birlikte tam olarak adresini bilmediğim ara sokağa götürdüler. H.Ş., bana M.K.’yı göstererek, ‘Sen bunun anasına küfür mü ettin’ dedi. Bu esnada M.K., ‘Bu namus meselesidir’ diyerek belinden çıkarttığı siyah renkli tabancayı doldur boşalt yaparak, bana, ‘Ben seni öldüreceğim, yat yere sıkarım sana’ dedi. Bende çöktüm. Bana silah kabzası ile alnıma ve sol kaşımın üzerine vurdu. Ben yerde iken H.Ş. ve M.T.K.’nın elinde, nerden çıkardığını görmediğim satır bulunuyordu. Her üçü ben yerde iken tekme tokat bana vurdular. H.Ş., benim kolumdan tutarak beni tenha bir yere götürdü. Burada H.Ş. elinde bulunan siyah beyaz renkli silahı bana doğrultarak küfür edip, silahın kabzası ile yüzüme vurmaya başladı. Ben yüzümü iki elimle kapatmaya çalışırken H.Ş. silahın kabzası ile defalarca kafama vurdu. Ben, yerde iken M.K., elindeki satır ile sol kulağımın arkasına vurarak beni yaraladı. Ben o esnada bayılmışım, sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde beni döven 3 kişi yoktu, lavaboda üstüm başın kan içinde olduğumu fark ettim. Beni lavaboya kim getirdi hatırlamıyorum.” dedi.

Suça sürüklenen çocuk olarak haklarında işlem yapılan M.K. (16), M.T.K. (16) ve  H.Ş. (15), verdikleri ifadelerinde, olay anında yanlarında tabanca ve bıçak bulunduğunu, olay anında kullanıldığını kabul ettiler. Şüphelilerden H.Ş., olayda kullanılan bıçağın döner bıçağı olduğunu belirtti.

Şüpheli M.K., olay günü M.B.’nın okuduğu okula konuşmak için gittiklerini belirterek, “H.Ş., M.B.’nin koluna girdi ve lisenin önünden M.B.’yi götürmeye çalıştı. Sonra H.Ş., M.B.’nin yüzüne yumruk attı. O sırada bizde peşlerinde gidiyorduk. Mevlana Ortaokulu’nun önüne geldik, H.Ş. burada üzerinde bulunan tabancanın dipçiği ile M.B.’nin kafasına vurdu. Olay sırasında benim ve M.T.K.’nın üzerinde bıçak vardı. Biz bıçağı kullanmadık. M.B., yere düşmüştü, kafasından kan geldiğini görünce hepimiz kaçtık. Bıçaklar ve tabanca H.Ş.’ye aittir. Bunları benim ve M.T.K.’nın oturduğu sitenin bodrumunda saklar.” diye ifade verdi.

Öğrenci olan  M.K., M.T.K.  ve  H.Ş.  savcılık ifadelerinin ardından “Adli kontrol kararı  verilmesi” talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi  Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliğince adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan mahkeme kararı ile Tandoğan Mahallesinde bulunan bir siteni bodrum katında yapılan aramada, 1 adet tabanca, şarjör, 1 adet  30 santimetre uzunluğunda, 1 adet 12 santimetre uzunluğunda bıçak bulanarak el konuldu. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • 44 Gurbet (7 ay önce)
    O 3 genç değil gençlere hakaret olur bizim gençler pırıl pırıl olur onlar piskos tadavi görmeleri kesin Serbest kalmasının Türkcesi o zavalı gencin yakınlarına haval edilmesi ister af edin ister sizde birşeyler yapın demek böyle her olayda serbest kalanlara ödül yapanın yanına kar kalıyor G antepde baklava alan çocuğa 1 yıla yakın ceza veren bunları nasıl bırakırlar Burda hakimlerin suçu hatası yok yasaları yapan vekiller meclisdekileri Onlara sormak gerek mutlumusunz demeli geçmiş olsun gencimize Okulda Trafikde yolda parkda çok var böyleleri ayağına zincir bağlanacak eline çöp torbası eldivensiz 3 ay her gün mıntıka temizliği yapsın akılları başına gelir
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Nerde adalet (7 ay önce)
    Hakim savcılara yan baksalar gözaltına alınıyor, siyasileri eleştirmekten korkuyoruz ceza alirmiyiz diye, ama vatandaşın çocuğunu toplanip tabanca ve bıçakla yarala sonra serbest kal. Nerde emniyet nerde adalet nerde hakim savcılar herkes kendi adaletini kendi guvenlignimi sağlasın dagbasimi burası teksasmi
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyablası (7 ay önce)
    Yolda yürümeye korkar olduk genç çocuk değil mafya bunlar bıçakla okul çıkışına gitmek nedir bizim de çoluğumuz çocuğumuz o okulda
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet can (7 ay önce)
    Nasıl serbest bırakıldı sayın Malatya savcısı bu nasıl bir olay tutuklanmaları için genç kardeşimizin öldürülmesi mi gerekiyordu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Sude (7 ay önce)
    Olay hakkında çok fazla yalan söylenmiş yakından duyduğum şahit olduğum bir olay ondan önce diğer tarafın kaç defa rahatsız edildiğinden kavga etmek için çağrıldığından vs. hiç bahsedilmemiş ne olursa olsun hiçbir şekilde yapılan doğru bir hareket değil zaten bunu kimse desteklemiyor ama bu haberi veren kimse söylediklerinin çoğu yalan olay bu şekilde olmadı .
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)Sude isimli kullanıcı yorumuna
    Hiçbir şey bunu meşru kılmaz. Darp edilen taraf ulusal basına yansıtsa sosyal medyanın gücü ile anında yapan taraf içeriye alınır
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Anne yüreği (7 ay önce)Sude isimli kullanıcı yorumuna
    Saldırganların yakını olduğunuz çok belli benim de o yaşlarda çocuğum var. Gençler kavga eder ama silah bıçak kullanmazlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (7 ay önce)
    13_14 yaşında çocuklar, döner bıçaklarını birşekilde edinmişlerde silah tam bir felaket, o yaşta çocukların başka bir çocuğu tehditle başka bir yere götürmesi, tabanca kabzasıyla çocuğun kafasına birsürü dikiş attıracak kadar şiddetli darbe vurulması, üçlü kollektif suç eyleminin sonucu, emniyette ise mevcut yasalar yüzünden denetimli serbestlikten bir uğrayıp birkaç saate çıkmaları tam FELAKET, bunarın yakalandıktan sonra mahkeme günü gelene kadar yaptıklarının ağırlığını hissettirecek bir sistem olmalı ki mahkeme günü geldiğinde hakime kesin diyecekleri "pişmanım" kelimesi gerçekten pişman olmuş olmalı yoksa Allah tan korkmaz kuldan utanmaz toplumsal keneler oluverirler vesselam..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ates44 (7 ay önce)
    Hayırlı olsun Malatyamız 3 tane daha sözde kabadayı kazandı. Bir müddet sonra nasıl olsa bize birşey olmuyor diye bu yaptıklarının iki katını yaparlar. Olan mağdure/mağdurelere olur. Maalesef kanunlarimiz tekrar gözden geçirilmeli.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kanka44 (7 ay önce)
    Serbest kaldilar sa olay vahim hale gelmez mi daha da ilerlemez mi bu çocuklar suç makinesi olurlarsa vah gariban çocuklar ın başına
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hkb (7 ay önce)
    aferin ne guzel adalet , kavgayi anlarim ama silah , bicak satir hesey var..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Recep solmaz (7 ay önce)
    Bu nasıl gençlik bu nasıl kanun iyiki depremzedeyiz yoksa birbirimizi asacagiz keseceğiz öldüreceğiz nefret ve kin ile yetiştirilen nesil adliyelerin hosgorusuyle de cesaretlendiriliyor .yazık oluyor malatya insanına.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    kanuna bak, insanı öldürecek duruma getiriyorlar, sonra da salıveriliyorlar. ne güzel dünya. akşam haberlere çıksa bu haber ertesi gün tutuklanarak cezaevine gönderirler. nasıl bir kanunumuz var. yapanın yaptığı yanına kar kalıyor. hadi başka taraftan bakalım dövülen çocuğun akrabaları dövenleri yolda görünce onlara bir şey yaparlarsa ne olacak? insanları suça teşvik ediyorlar, ondan sonrada diyorlar herkes kendi kanununu uygulayamaz ülkede hukuk var. bu kanunları görünce insan kısasa kısas istiyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Eskimalayalı n (7 ay önce)
    Suçlular serbest gezecekse mağdur yakınlarıda kendi adaletlerini uygulamak isterse bu durumda gerçek suçlu kim olacak
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Anne Yüreği (7 ay önce)
    Ayy yazık günah şu çucuğun haline bak hadi kavga ettiğiniz silahla 3 kişi saldırmak nedir yazık çok yazık
    %84
    %16
    Yanıtla
  • vargas (7 ay önce)
    15,16 yaşlarındaki çocuklar bu silahları nereden ve nasıl temin etmişler emniyet asıl bunun peşine düşmeli
    %85
    %15
    Yanıtla
  • misafir (7 ay önce)
    Kafasına atılan bir tokat ile ölen insanlar var bu dünyada, bu suçu işleyenlerin yaptıkları şiddet neticesinde mağdurun illa ölmesi mi lazım ki bu kişiler tutuklansın?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (7 ay önce)
    Bende yolda yürürken tedirginlik içinde yürüyorum böyle kendilerini kabadayı mafya ilan edenlerin yaşı 15-16ya düştü gerçekten çok tehlikeli
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yeri (7 ay önce)
    Yazıklar olsunsen kalk gel bir babanın evladını böyle döv bıçak silah kullan sonrada hakim amcaların serbest bıraksın.acaba o hakim yada savcının çocuğu olsaydı???biraz empati yaparak karar verin o çocuk sizin çocuğunuz olsa şuan yinede serbest bırakır mıydınız..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    iyi vallaha illahi çocuk ölse mi tutuklayacaklar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Bunlar şimdi salıverilirse yarının tetikçileri, gaspçıları olarak karşımıza çıkacaklar. Bıçak silah kullanıp darp edip üstüne serbest kalmalarının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Umarım hak ettikleri en ağır cezayı alırlar. Benim hala bu ülkenin savcısına hakimine güvenim tam. Aksi halde yolda yürümeye korkar olduk.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Burak (7 ay önce)
    Gerçekten neye göre serbest bırakılıyorlar? Yani, yarın bizim ya da çocuğumuzun başına aynısı gelse, tam olarak bunlar mı yaşanacak? Ne güzel memleket
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ALİ (7 ay önce)
    Çete olmuş adam kaçırıp dövüyorlar.silah ve bıçak kullanıyorlar ama serbest bırakılıyorlar.Ama bir çocuk aptalca bir şey yapıyor Atatürk e hakaretten tutuklanıyor
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mahsun (7 ay önce)
    Memlekette acayip bi başıboşluk var e haliyle bu suçlulara ve suça meyilli olan şahıslara bi rahatlık sağlıyor haliyle bu şekilde şehir merkezinde küçücük çocukları alıkoyuyorlar devletin artık yumruğunu masaya vurması gerekiyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    çocuğun kulağını bıçakla kesmişler ve serbest bırakmışlar adalete nasıl güvenecez .ama adalet bir gün herkese lazım olacak unutmayın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Pırasa (7 ay önce)
    İkinci vukuatlarına zemin hazırlanmış. Gidek yegen mevzu var, çok çok hakim karşısına çıkarız. Allah için dayak yiyen çocuk bir yetkili (!) nin çocuğu olsa ne yapacaklardı. Aklıma polisi teşhir eden ellerine numara verip vekil evladına teşhis ettiren olay geldi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Nedim (7 ay önce)
    Bu vahşi saldırı, ildeki üst düzey adli, mülki ve idari bir şahsın çocuğunun başına gelseydi bunlar serbest bırakılır mıydı. Bu karar daha da cesaretlendirecek ve kamu güvenliğini daha fazla bozacaktır. Vesselam.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • DÖNERCİ (7 ay önce)
    Ben Dönerciyim DÖNER BICAĞI BULAMIYORUM meyve bıçağı ile kesiyorum Bu yeğenlerim nerden bulmuş
    %75
    %25
    Yanıtla
  • muhammed (7 ay önce)
    yaşları küçük diye mi ceza müeyyidesi olmuyor. Adamlar gayet teçhizatlı gidip bildiğin adam kaldırmışlar. tehdit, adam yaralama, alıkoyma, darp..... hepsi var ama adli kontrol şartı ile serbest öyle mi ? Geçenlerde bi çocuk Atatürk'ün portresine saygısızlık edepsizlik yaptı tutuklandı. Peki bu 3'lü suç çetesi neden serbest ? insanları korkutma, halkın huzurunu kaçırma, suç aleti taşıma.....adalet sistemimizi sorguluyorum.!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • eğitimci (7 ay önce)
    nasıl serbest bırakılır aklım almıyor yarın bu çocuğunda ailesi gidip o çocuklara aynısını yapsa iyi mi olur sonra da kan davasına döner iş .yazık değil mi insanlar kendi cezasını kendisi kesmek zorunda kalıyor. bunlar başka çocuklara da aynısı yapmaya devam edecekler. en kısa zamanda gereken cezaları verilmeli.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cero (7 ay önce)
    Bu adeletten yoksun ülkede suçlular her ne yaparlarsa yapsınlar adli kontro şartıyla serbest bırakıyorlar. Sokaklar suçlular ve vahşi insanlarla dolu açık cezaevi gibi. Ülke hukuksuzluğun ve adletsizliğin normal olduğu ve hatta teşvik edildiği bir yere dönüştü. Bu ülkede kanunlara uyan dürüst insanların hakları sokaklarda insanlara saldıran başıboş köpeklerden bile daha az maalesef.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (7 ay önce)
    Ülkemiz çok adaletli
    %80
    %20
    Yanıtla
  • cemil (7 ay önce)
    Bu yaşta bunlar tabanca bıcak taşıyacak, adımı hürriyetinden alıkoyacaklar, sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakacaksınız. Bu ne anlama gelir biliyor musunuz? Bu şu demek siz bunları yaptınız ya yanınıza kar kalsın, bir daha yapabilirsiniz gibi birşey. Bunları cezaevine atacaksınız, en az bir yılı orada geçecek. Oranın ne olduğunu bilecek ki bir daha oraya girecek böyle eşkiyalık yapmasınlar. Bizim kanunlarımıza bak ya çocuk yediği dayakla kala kalmış. Kanun mağdurun yayında olmalı. Bu çocuk bir hakimin, bir savcının, bir siyasinin, bir zenginin çocuğu olsaydı, bu tipler serbest kalır mıydı diye insanın aklına sorular geliyor?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Adalete bak, çocuk silah, satır ve her türlü suç aleti kullanılarak dövülüyor, tehdit ediliyor bir öldürülmediği kalıyor. Suçlular yakalanıyor, suçunu kabul ediyor. Ancak suçlular serbest. İşte adaletin geldiği nokta burası. Çocuk öldükten sonra tutklamayı yaparlar ancak iş işten geçmiş olur. Aynı durum kadın cinayetlerinde de ne yazık ki. Kadın defalarca şikayet ediyor, ancak öldürüldükten sonra tutuklanma yapılıyor. Eğer kanunlardan kaynaklı ise bu kanunların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Yok kanun kaynaklı değil ise adalet bakanlığı görevini yapmalı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    Bu kararı veren sayın Hakimin oğlunun başına bu iş gelse acaba yine serbest bırakırmıydı? Kardeşim tehtit, darp, hürriyeti tahdit, ateşli silah kullanmak sureti ile yaralama, adamlar bildiğin çete.Şimdi etrafta birde böbürlenerek anlatacaklar. Mafyayı kendi eliniz ile besliyorsunuz. Yalnız yaralanan çocoğun yerinde olsam Sayın Cumhurbaşkanımıza küfür etttiler o yüzden kavga ettik derdim işte o zaman cezaevinden çıkamazlardı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (7 ay önce)
    Kanun diye bir şey yok. Şu geldiğimiz hale bakın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Turgay (7 ay önce)
    Ne demek serbest bırakmak..O hakimin hiçmi çocuğu yok ,yazıktır şu çocuğa ya.. Yüreğim sızladı..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yücel (7 ay önce)
    Yapanın yanına kâr kaldıysa , biz bu çocuklara nasıl bir eğitim ile umut vereceğiz. Adalet yoksa geride verilmeye çalışılan her bilgi teferruattır. Yazık oluyor geleceğe.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 ay önce)
    Arkds mademki böyle bir olay yaşanmş herşey ortada tutuklayin gitsnler resmen ödül verilmiş niye birakyorsunz herşey bilinçli planlı yapılmış.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Arttırın cezaları neyi Bekliyorsunuz. Çok mu zor bir kanun değişikliği. Emin olun toplumun güveni için maaş artışından bile önemli bir konu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bilirkişi (7 ay önce)
    Bu adaletmi şimdi.....kendinizi o çocuğun babasının yerine koyun...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Garip (7 ay önce)
    Biri bana bu üçünün ilgili kanunların hangi maddesine göre serbest bırakıldığını açıklayabilir mi ?!
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Adam öldürürlerse belki öyle tutuklanabilirler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Yaşları küçük diye sokağa salinirlar sonra bize birşey olmadı yaptığımız yanimiza kâr kaldı der bundan cesaret alıp daha fazlasini yapmaya çalışırlar . Şehir eskiyasi olmuşlar silah satır tehdit alıkoyma şiddet darp yaralama yok yok atacaksın böylelerini içeri .
    %99
    %1
    Yanıtla