SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şili Elçisi, Ekspresin Malatya Molasında Ziyaretlerde Bulundu

Şili Elçisi, Ekspresin Malatya Molasında Ziyaretlerde Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

Şili Büyükelçisi Señor Rodrigo Arcos, eşi ve beraberindeki heyetle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. tarafından başlatılan "Turistik Diyarbakır Ekspresi" projesi kapsamında, 3 saatlik ara molada Malatya'da ziyaretlerde bulundu.

Malatya’da önemli tarihi ve kültürel noktaları ziyaret eden Büyükelçi Arcos, Arslantepe Höyüğü, Fotoğraf Makineleri Müzesi ve dünyaca ünlü Şam çeliği ustası Yusuf Bayyiğit’in atölyesinde ağırlandı. Ziyaret boyunca turizm araştırmacısı, turist rehberi ve yazar Bülent Korkmaz da kendisine tercümanlık yaptı.

Arslantepe Höyüğü’nden etkilenerek bölgenin tarihi zenginliğine hayran kalan Büyükelçi, Fotoğraf Makineleri Müzesi'ndeki koleksiyonları da ilgiyle inceledi.

Şam çeliği ustası Yusuf Bayyiğit’in atölyesinde ise esprili bir an yaşandı. İspanyolcada "damasco" kelimesinin "kayısı" anlamına geldiğini hatırlatan Büyükelçi Arcos, "Kayısı gibi bir meyveden nasıl böyle bir çelik kılıç çıkardın?" sözleriyle Yusuf Usta’nın sanatına hem takdir hem de esprili bir selam gönderdi.

Deprem konusuna da değinen Arcos, Şili'nin de bir deprem ülkesi olduğunu anımsatarak, "2010 yılında 8.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Türk belediyeleriyle deneyimlerimizi ve bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz." dedi.

Büyükelçi Rodrigo Arcos’un Malatya ziyareti, kültürel köprülerin güçlenmesine katkı sağlarken, bölgenin tarihi ve el sanatlarına duyulan uluslararası ilgiyi de bir kez daha gözler önüne serdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız