SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şimdi Çiftçinin Beyanı Geçerli"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit (fotoğrafta ortadaki), 1 Ekim'den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne üreticilerin e-Devlet üzerinden kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Macit, müdürlükte gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılından bu yana ÇKS ile çiftçilerin üretiminin kayıt altına alındığını ve buna göre de üreticilere destekler verildiğini belirtti.

Bakanlığın çiftçilere kolaylık sağlamak amacıyla ÇKS işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılmasına olanak sağladığını dile getiren Macit, şunları kaydetti:

"23 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama ile e-Devlet kapısı üzerinden çiftçilerimiz müracaat edebilecek. Hem çiftçimizin işleri aksamayacak hem de iş gücü kaybı önlenecek. Şimdi çiftçinin beyanı geçerli, muhtara gitmesine gerek yok. Yeni bir sistem, çiftçilerimiz belki sorun yaşayabilir. Tarım ve Orman İlçe müdürlüklerindeki personelimiz bu süreçte çiftçilerimize rehberlik ederek, nasıl başvuracaklarını gösterecekler. Sistem 1 Ekim'den itibaren açılıyor ve 31 Aralık'a kadar sürecek."

Macit, çiftçilerin Bakanlığın vereceği mazot ve gübre desteğinden faydalanabilmesi için 31 Aralık'a kadar girişlerini yapması gerektiğine işaret ederek, Tarım ve Orman İlçe müdürlüklerinin birinci önceliğinin çiftçilere hizmet etmek olduğuna dikkati çekti.

"Çiftçilere vereceğimiz her türlü hizmet ücretsiz. Çiftçiler gelip teknik elemanlardan yardım alabilirler." diyen Macit, kendisinin de çiftçilere bu konuda desteğe hazır olduğunu belirtti.

Açıklamada, Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal da hazır bulundu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Emrah turan (2 yıl önce)
    Bie aydır 1300m² arsam için çks almak istiyorum ama Bi büyüklükte Bi içinde bahce damı var diye Bi arsa oldugu için sürekli itiraz edip çks yi iptal ettiler. Rica ile de keşif yapıp bakanlıktan olur istediler. Neden işler zora koşuluyor anlamuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    '' Tarım ve Orman İlçe müdürlüklerinin birinci önceliğinin çiftçilere hizmet etmek olduğu'' denilmiş. Peki ya İl Müdürlüğünün önceliği?
    %65
    %35
    Yanıtla