SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Şimdi de Köprü ve Ray Yanında!

A- A+ PAYLAŞ

DSİ tarafından Malatya'nın sulama suyuna çözüm bulmak amacıyla il merkezi başta olmak üzere yerleşim alanların yoğun olduğu bölgelerden sonra Demiryolu güzergahına 20-30 metre mesafede Ergenekon üst geçidinin hemen yakınında ve demiryolunun kenarında sondaj kuyusu açmaya başladı. Bu çalışmalardan, konunun direkt ilgilisi olan TCDD'nin dahi haberdar edilmediği anlaşıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılaşmanın yoğun olduğu ve Derme Kanalı güzergâhında bulunan Atatürk Anıtı civarı başta olmak üzere Aşağıbağlar- Cemal Gürsel- Başharık- Yamaç- Kernek- Göztepe gibi mahallelerde sulama suyu sorununa çözüm bulmak amacı ile başlattığı sondaj kuyu açma çalışmalarına trenlerin geçtiği demiryolu güzergahına 20- 30 metre mesafede sondaj kuyu vurmaya başladı.

Yaklaşık bir haftadır devam eden ve 135 metre derinliğe inilen çalışmada 5. İşletme Bölge Müdürü ve Yol Servis Müdürlüğü yetkililerinin bilgisi olmadığı öğrenildi.

Görüşlerine başvurduğumuz TCDD 5. Bölge Müdürü Ahmet Şener özetle “Konu ile ilgili her hangi bir bilgim yok” derken Yol Servis Müdürlüğü yetkilileri de “Demiryolu güzergâhının bir koruma bandı vardır. Bu koruma bandı içerisinde herhangi bir işlem yapılması mümkün değildir. Konu direkt bizi ilgilendiriyor ama direkt olarak bilgimiz yok” dediler.

Demiryolu güzergahına sondaj kuyu açıldığını duyan Demiryolu teknik elemanları ise böylesi bir çalışmanın çılgınlık olacağını belirterek “ Demiryolları güzergahı çok uzun ve yoğun birtakım çalışmalar ile belirlenir ve yapılır, bu güzergahların en azından 50 metrelik bir koruma bantları vardır. Koruma bandı içerisinde herhangi bir işlem yapamazsınız. Kaldı ki bu yapılan kazı, bina temeli kazısı değildir kuyudur. Bu kuyulardan çekilen su bölgenin toprak yapısını bozacaktır. Kim neye hizmet ediyor şaşırdık.” diye konuştular.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız