SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şimdi de Yağmacılar!

Şimdi de Yağmacılar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da büyük çapta can kaybı ve yıkıma yol açan depremlerin ardından korkulan yağmalama olayları yaşanmaya başlandı.

Yıkıcı depremin ardından, temel ihtiyaç maddelerinin yokluğunun çekildiği Malatya'da, depremlerin ardından çok sayıda vatandaşın evlerini terketmeleri, işyerlerini kapatmalarının ardından yağmalama olayları giderek artmaya başladı.

YAĞMA VE YABANCI UYRUKLULAR

Saat 11.00 sıralarında Hidayet Mahallesi'ndeki iki markette yağmalama olayları olduğu belirtilirken, bu olaylara karışan yabancı uyruklu şahıslarla yerliler arasında silahlı kavga olduğu bildirildi ve bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yine aynı saatlerde İskender Mahallesi'nde de yağma girişimleri olduğu polise ihbar edildi.

Bakırcılar Çarşısı'ndaki kapalı işyerlerine de, Hamidiye Mahallesi'ndeki bir ayakkabıcı dükkanına yönelik yağmacı saldırıları da polise bilirildi.

İnönü Mahallesi'ndeki bir markete gece camını kırarak yağma için girmeye çalışan bir sabıkalı şahıs polis tarafından suç üstü yakalandı.

Çilesiz Mahallesi'nde de büyük bir markette yağmalama olayı ihbarı yapıldı, takviye polis ekipleri gönderildi.

Bostanbaşı Akkent bölgesinde market yağması ihbarına polis ekibi gönderilirken, Recai Kutan Caddesi'ndeki bir markette yağma yapan 2 şahıs polis ekibi tarafından suç üstü yakalandı.

Akşam saatlerinde de Paşaköşkü Mahallesi'nde yabancı uyruklu şahısların plakasız araçlarla dolaştıkları ihbarı üzerine bölgede polis kontrolu artırıldı.

Yine akşam saatlerinde Bostanbaşı'nda terkedilmiş bir siteye yabancı uyruklu şahısların hırsızlık amaçlı olarak girdikleri polise ihbar edildi.

Bazı bölgelerde 4'erli grupların hırsızlık ve yağma amaçlı dolaştıklarına ilişkin olarak polis ekipleri uyarıldı.

Bu arada, polis ekiplerine yapılan anonsta, 112'ye çok sayıda yağmalama ihbarının geldiği belirtilerek, ekiplerin bölgelerinde önleyici devriye hizmetlerini görünür bir şekilde yapmaları, olaylara müdahale etmeleri istendi. 

YABANCI UYRUKLULARLA GERGİNLİK..

Öte yandan, Merkez Spor Salonu ile Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Mehmet Ali Clay Spor Salonu'nda barınan yerli vatandaşlarla tamamına yakını Suriyeli olan yabancı uyruklu şahıslar arasında gerginlikler yaşandığı belirtilirken, belirtilen yerlerdeki polis ekipleri kavgaya karşı takviye edildi. Yabancı uyruklu şahısların, spor salonlarını ‘çok pis’ kullanmaları, kurallara uymamaları, saygısız davranışlarının gerginliğin nedeni olduğu belirtiliyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Pötürgeli (1 yıl önce)
    Bunlar insan olamaz Müslüman hiç olamaz polis abiler biliyoruz vuramıyosunuz ama bari ellerini ayaklarını kırın kurban olayım zorumuza gidiyor bunların yaptıkları.İnşallah Bi polis veya yetkili tüm emniyeti teşkilatlandırır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Vursunlar namussuzları ya ne bekliyorlar kendi vatanına faydası olmayanın bize faydası olur mu ellerinde gelse bizi bir kaşık suda boğarlar yeter artık gönderin şu hainleri suriyeye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin karagöz (1 yıl önce)
    Hocam yeşiltepe kapalı spor salonundayız burda da yabancı uyruklular etrafı çok pis kullanıyor gelen yardımları daha kapıya gelmeden yapmalıyıp stokluyorlar birçok şey bizlere ulaşmadan bitiriyorlar bu yabancı uyruklular hepsi bir araya toplansın biz onlara zor zamanlarında kucak açarken onlarbizim zor zamanımızda bizi geçtik çocuklarımıza bile acımıyorlar.Bi şeker bile gelse çocuklara ulaşmadan talan ediyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kaya (1 yıl önce)
    gerçekten zor bi durum, özellikle suriye ve afgan asıllılar , yaşadıkları yerleri pis bırakıyorlar, wc de su kullanmıyorlar , wc temizliği yapılmıyor.eller yıkanmıyor , dlencilik ve yağmacılık yapılıyor. çocukları dilendiriyorlar çok üzgünüm..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Kim bunları başımıza musallat ettiyse Allah'a havale ediyorum. Yazık ülkeme tüm derdimiz bitti bir de bunların yagmalariyla başedecegiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Suriyeliler değil babam yapsa babami affetmem .. millet evinden erzak eşya alırken araçların yanına gidip yagmami yapiyosunuz diye baskı yapıp insanların mallarıni almaya çalışıyorlar... Cimeri aradım meşgul 112 aradım polisimiz diyor her yerde olay çıkarıyor.. Allah yardımcımız olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Can Malatya (1 yıl önce)
    Suriyelilerin ne sonuçlara sebep olduğunu zihniyetini Malatya lilar yaşayarak gördü.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Bugün gençlik spor merkezinin orda gelen her tiri yagmaladilar ya bunlar nasıl insan biz 10 aile bir yerde kendi imkanlarimizla kaliyoruz daha bir iğne alamadik bugün ısınma için sağa sola gittik hiç bir şeyi bırakmayıp alıyorlar ne sıra biliyorlar ne düzen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Suriyeliler cadde ve sokakları tek tek gezip keşif yapiyorlar ...gelen ekmek ve yardımları resmen yagmaliyorlar yazık oldu güzelim memleketime ve yaşayanlarına...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Burimi (1 yıl önce)
    Bu Suriyelileryok böyle insanlar Bunları Kim başımıza bela etmışse onunda Allah cezasını versin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ne kadar Suriyeli Afgan varsa zamanında göndermedik. Bundan sonra tek çare bunları kim olduğuna bakmaksızın sürmemiz lazım. Ülkemde mülteci istemiyorum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Yağma yapanları ohal kapsaminda direk gebertsinler.Ayrıca babam suan Cumhurbaşkanı olsa bu suriyelilerden dolayı babama bile oy moy yok
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Vur emri çıkartılmalı
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vedat (1 yıl önce)
    Ohal kanunu var valilere yetki verilmiş yağmalama yapanları tutuklamasınlar direk vursunlar böyle bir günde bunu yapanlara verilecek en güzel ceza bu olmalı
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    1970 senesin gelen alman jeologlar gönderdi .yıkılan yerler Malatya ovası olarak geciyor.demislerki Burası yumuşak bir yapı nedeniyle esnek bir yapı en fazla 2 en çok 3 katlı yapabilirsiniz demişler. Gel görki heryere 5-6 kat yaptılar .. bir daha söylüyorum komple merkez kentsel dönüşüme girip 2 katlı daire şeklinde planlama yapilmali.buna izin veren belediye başkanları bunun vebalini veremezler
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ben 5-6 kata razıyım,arkadaş Malatya'nın birçok yeri 14 kattan aşağı değil.Bu nasıl bir iştir Allah'ım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Suriyeliler desene adını yazsana admin ..bugün doğa caddede çadır kentte çadırları kapladiklari gibi gelen yardımları bizim vatandasimiz almasın diye her gelen yardıma saldiriyolar ..vatandaşımıza bicakladilar...... Bunlar nasıl insanlar
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    Beşer esad türkiye yi en başta uyarmıştı. Bana yaramayan sana Hiç yaramaz diye. Tutup bu suriyelileri getirdiler.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Suriyeliler her yerde yağma yapıyorlar yardım yerlerinde ne varsa alıyorlar başımıza bela bunlar
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Deprem bölgesinde 17 kata imar veren belediye yetkililerin yaptığı yanında bunlar birşey değil. Merak ediyorum sorumlular ceza alacak mı?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Vah malatyam vah ülkem. Şehirleri kaos kapladı. Halk kaderine terk edildi. Enkazlara müdahale için organize olamadınız. Şimdi sizin şov zamanınız hadi çıkın yalanlarınizi tvlerde söyleyin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erdem (1 yıl önce)
    Sizin yapacağınız organizasyon -acak,-ecekten ibaret ancak. Bu millet size ve LİYAKATSİZ kurumlarıniza zerre güveni kalmamıştır. Halk kaderine terk edilmiş. Süreç yonetilememiş kaos hakim olmustur. İnsanlar ahbap üzerinden bağışlarini yapıyor. Her kurumun içini boşalttiniz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yazıklar olsun ya. Bir de bunları başımıza bela ettiler. Yeter artık yeter. Halkı kaderine terk ettiniz yeter. Şimdi çıkmış şu kadar personel var , bu kadar iş makinesi var demeyin. Madencileri, inşaat çalışanlarını , askerleri, iş makinelerini organize etseydiniz zamanında bu tablo olmazdi.yillardir deprem vergisi topladiniz. Nerede paralar? Nerede çadırlar? Nerede aşevleri? Tam bir kaos ortamı her şehirde. Yazık çok yazik ülke olarak bunu haketmiyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 yıl önce)
    Hangi Suriyeli enkaza yardım etti gören oldumu.daha depremin ilk dakikalarinda etrafta ne kadar yakacak tahta varsa söküp ısınmaya başladılar .toplanma alanlarını ilk onlar kesfetti.bunlar defolup giderse herşey düzelir
    %93
    %7
    Yanıtla