SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şimdi Oyun Zamanı'na Onay

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:20:17
'Şimdi Oyun Zamanı'na Onay
A- A+ PAYLAŞ

SODES kapsamında hazırlanıp Malatya Valiliği’ne ve Kalkınma Bakanlığı’na sunulan projeler açıklandı. Malatya’dan toplam 63 adet Proje kabul edilirken Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Şimdi Oyun Zamanı” adlı projesi de kabul gören projeler arasında yerini aldı.

İlçe AR-GE Biriminden yapılan açıklamaya göre,  12 ay uygulama süresi olan “Şimdi Oyun Zamanı” adlı projede Abdurrahman Serttaş Anaokulu bünyesinde büyük bir “Oyun Evi” oluşturulacağı ve bu oyun evinde çok sayıda eğitici oyuncağın bulunacağı, ilçe, belde ve köylerdeki bütün çocukların bu oyun evinden faydalanabileceği belirtildi.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Hatırlatılacak

Proje kapsamında unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları (kör ebe, beş taş, yağ satarım bal satarım gibi)   yeniden hatırlatılacak, çocukların bu oyunlardan beğendiklerini oynayıp sergilemelerine imkan tanınacak. 

Geniş Katılımlı Şenlik

5 okula satranç oyun alanının yapılacağı söylenirken, ilçede geniş katılımlı bir şenliğin yapılacağı, bu şenlikte uçurtma, topaç, resim yapma, futbol turnuvası, sergi, ağaçlandırma vb. birçok faaliyetin yapılacağı ifade edildi. 

Proje Kapsamında Tarihi Yarımada Gezilecek

Projenin 120 bin TL bütçesi olduğunu vurgulayan AR-GE Birimi yetkilileri, proje kapsamında ayrıca il içi geziler, sinema şenliği, piknik organizasyonu ve 46 kişinin katılacağı bir İstanbul gezisinin de olacağını söylediler. İstanbul Gezisi’nde öğrenciler Boğaz turu yapacak,  Sultanahmet, Ayasoyfa, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453, Galata Kulesi, İstanbul Oyuncak Müzesi  gibi İstanbul’un önemli tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız