Malatya Belediyesi Mart ayında başlattığı haşereyle mücadele çalışmalarında ekip sayısını arttırarak, şehir merkezi ve tüm mahallelerde ilaçlama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.
Şehir genelinde 25 personel ve 4 araçla ilaçlama yapan Malatya Belediyesi, Malatya halkının yaz aylarında haşereden kaynaklanabilecek sorunlarını en düşük düzeye indirmeye çalışıyor.
Konuya ilişkin Malatya Belediyesi Basın-Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Malatya Belediyesinin haşere ile mücadele ekipleri larva, karasinek / sivrisinek ve ağaç biti / tatarcık olmak üzere 3 dalda haşere ile mücadele yürüttüğü ve haşerelerin üreyebileceği tüm alanları ilaçladığı belirtildi.
Açıklamada, haşere ile mücadelenin ilk etabının sinek ve sivrisineklerin üremesine neden olan larva üremesini önlemek olduğu belirtilerek, 1 Mart 2005 tarihinde başlanan ilaçlama çalışmaları belirli bir plan dahilinde periyodik olarak yapıldığı kaydedildi.
Sonbahara kadar düzenli olarak yapılacak olan bu çalışmaların Malatya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bütün kanallar, foseptikler, su birikintileri, ahırlar, gübrelikler, çöp sandıkları ve bataklıklarda yapıldığı vurgulandı.
Malatya Belediyesi haşereyle mücadele ekipleri, sivrisinekle mücadeleyi, soğuk sisleme cihazları ile akşam saatlerinde günbatımı sırasında, karasinekle mücadeleyi ise sabah gün doğuşu saatlerinde gerçekleştiriyor ve bu etaptaki çalışmasını 10 günde bir tekrarlıyor.
Genellikle yeşil alanlarda ve ağaçlarda üreyen ağaç biti için ekipler, parklar, yeşil alanlar ve caddelerde bulunan ağaçlar belirli aralıklarla ilaçlanıyor. Ekipler bu çalışmalarını gece saatlerinde başlatıyor ve sabah saatlerine kadar sürdürüyor.
Malatyanın haşere yönünden sorunsuz bir yaz geçirmesi için yoğun bir çalışma sürdüren Malatya Belediyesi ekipleri, bu çalışmalarını 25 personel, 4 araç, 4 soğuk sisleme cihazı, 3 sırt atomizeri, 20 sırt pulvarizatörü, 1 el ulevesi ve 1 adet de park ve cadde ilaçlamasında kullanılan Holder cihazı ile yürütüyor.
Malatya Belediyesi BasınYayın Müdürlüğünün açıklamasında haşere ile mücadelenin sadece Malatya Belediyesinin çalışmaları ile ideal noktaya ulaşamayacağı, civar belde ve ilçe belediyelerinin de ilaçlama konusun hassasiyet göstermesi sayesinde haşare ile etkin bir mücadele sürdürülebileceği vurgulandı.