Malatya’da yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye düşerken, uçak seferleri iptal edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ı taşayan uçak, Malatya yerine Elazığ’a iniş yaptı.
Malatya’ya akşam saatlerinde etkisi altına alan sis nedeniyle sokaklar caddeler görünmez hale geldi. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü yollarda zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları oluştu.
UÇAKLAR 24 SAAT RÖTAR YAPTI
Malatya’dan yurt-içi ve yurt dışı uçuş seferleri 24 saat rötar yaptı. Malatya’dan İstanbul’a gidecek olan yolcular hava limanında yatmak zorunda kaldı. Gece uçuşları iptal edilirken, Malatya Hava limanı Erhaç’a inecek olan uçaklar ise Elazığ'a zorunlu iniş yaptı. Cumartesi gecesi yapılması gereken Ankara- Malatya seferi de iptal edildi.
BAKAN ELAZIĞ'A İNDİ
AKP Malatya İl Kongresi için gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'ı taşıyan uçak, yoğun sis nedeniyle havada 2 tur attı. Bakanın da içinde bulunduğu uçak, Malatya Erhaç hava limanına inemedi. Uçak, Elazığ'a iniş yapmak zorunda kaldı. Bakan Elvan Elazığ’dan, Malatya’ya kara yolu ile gelerek kongreye katıldı.