SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bina Çöktü! Enkazdan 13 Yaralı Çıkarıldı...!

A- A+ PAYLAŞ

"BİLGİSİZLİĞİN VE CAHİLLİĞİN NETİCESİ.." Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi‘nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.  Arama-kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi yaralı kurtarıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: "GEÇMİŞ OLSUN MALATYA, YANINIZDAYIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız."

“DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA VE KURUMLARIYLA BÖLGEDEDİR”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya’da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle” ifadelerine yer verdi.

BENTLİ : "15-20 KİŞİ OLDUĞU SÖYLENİYOR"

TRT Haber'e nakle bağlanan Malatya İl Sağlık Müdürü Recep Bentli,  "13 vatandaş bilinçleri açık bir şekilde hastanelere nakledildi. 2 vatandaşımızın genel durumları ortaydı. Onlar İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. 11 hastamızda Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. En kaz altında kalanlar ile ilgili net bir rakam yok. Şu anda hem hastalarımızdan hem de iş yeri sahiplerinden bilgi almaya çalışıyoruz. Üst kattaki kahvehanede 15-20 kişi olduğu söyleniyor. Enkazdan çıkarılanların çoğu kahvehaneden idi. Çünkü alt katın hepsi hemen hemen binanın yıkılma sesleri başladığı an iş yerlerini terk etmişler. Kaç vatandaşın enkaz altında olduğu yönünde net bir bilgi yok. Bizim UMKE ekiplerimiz çalışıyor. Çevre illerden de ekipler geliyor. UMKE çadırı kuruyoruz, çünkü sabaha kadar çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, enkaz altında yakını veya yakınları olduğunu düşünen vatandaşların iletişime geçmesi için telefon numaraları paylaşıldı.

"İlimiz Battalgazi İlçesi, Şifa Mahallesi, İnönü Caddesi, 162 nolu binada; 09.11.2021 tarihi saat 16.50 sıralarında meydana gelen çökme neticesinde enkazda yakını veya yakınları olduğunu düşünen vatandaşlarımızın 112 veya Valiliğimizin 0532 662 60 23 nolu iletişim numaralarına bildirimde bulunmaları önem arz etmektedir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"BİLGİSİZLİĞİN VE CAHİLLİĞİN NETİCESİ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, göçme öncesinde bina altındaki dükkanlarda tadilat olduğu yönündeki iddialara değinerek, şunları kaydetti:

"Binamızda 16.50 sularında göçme yaşandı. Binanın alt katındaki iki işyerinin birleştirilmesiyle ilgili bir tadilat olduğu bilgisi bize verildi. Bina gördüğüm kadarıyla eski bir bina. İşyerini alan kişi, iki dükkanı birleştirirken görünen o ki ya duvarları kaldırmış ya da taşıyıcıların kaldırılmasıyla ilgili tadilat yapmış. Bu da maalesef binanın göçmesine vesile olmuş. Bina içerisinde bizim çevreden, komşulardan aldığımız bilgi çerçevesinde alt katta çalışan birkaç kişinin olduğu üst katta da 20-25 kişinin kıraathanede oturduğuyla ilgili bilgi var. Başka yaralıların ve enkaz altında kalanların olduğu bilgisi var. kamu kurumları ve belediyeler, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber hummalı çalışmayı sürdürüyoruz. İnşallah can kaybı olmaz. İnşallah yaralı sayımız da artmaz. Enkaz altındaki vatandaşlarımızı en kısa zamanda çıkarmayı hedefliyoruz. Belli ki herhangi bir izin almadan, bilgisizce binaya müdahale edilmiş gibi bir görüntü var. Mesleğimiz icabı gördüğümüz kadarıyla mühendislik bilgisi olmadan dışarıdan tadilata girişilmiş. Bilgisizlik ve cahilliğin neticesi de böyle ağır oldu. Temennimiz o ki can kaybı olmasın."

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD‘dan yapılan açıklamada, “Malatya’da 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir.  Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.

malatyahaber.com-İha-AA

ARŞİV FOTO: Yıkılan binanın arşiv görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyali Cuma (2 yıl önce)
    Şehrin göbeğinde, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE 500m uzaklıkta olan yeri Şehrül Eminül Destani -ül GÜRKAN ve ekibi görmüyor. Malatyama yakışmıyorlar. Hesabını vermeliler. Yok izinsiz yapmışmış. Bir gün değil 2 gün değil. 2 aydırlı görmüyorsan veya GÖRMEMEZLİKTEN GELİYORSANIZ bunun bir hesabı olmalı!!!!!! (liyakat liyakat liyakat)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    adam 3 dükkan birleştiriyor yani kolon kesilirse tabi yıkılır 3 aydır bitmedi tadilat börekcimi tavukcumu belli değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Çalık eğer komşunsa kimse tadilatını denetlemez . İnşallah bu durum sadece bu aptallığı yapana yuklenmez, yeteri kadar denetim yapmayan sorumlularda tespit edilip işlem başlatılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Önecelikle çok büyük geçmiş olsun yaralılarımıza rabbim acil şifalar versin bu bölge hangi ilçe belediyemize ait bilmiyorum ama esnaf kardeşimiz bu tadilatı yaparken tadilat izni almışmı ? eğer almışsa bu tadilat iznini hangi inşaat mühendisi vermiş ? yapıdenetim (kaçak yapı) bu birimden Allahın bir kulu gidip kontrol etmemişmi ? sen izinsiz tadilat yapamazsın diyen olmamışmı? bazı yorum yapan arkadaşlar esnaf kardeşimizin 3 aydır talidat yaptığını söylüyor kaçak inşaat birimi ne işe yarar ? neden kontrol edilmemiş vatandaş neden uyarılmamış ? çok şükür kimseye birşey olmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Platformu (2 yıl önce)
    Biz bir kümes yapsak 20 tane ekip gelir ne yapıyorsun diye. Adam 2 aydan fazladır tadilat yapıyor belediye başkanı ilgili ve yetkililer şehrin en ana caddesinde olan bu tadilata 2 görevli gönderip ne oluyor burada bir bakın kimse demiyor. Ne diyelim...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Hikmet 3 aydır tadilat yapıyor. Belliydi başımıza iş çıkaracağı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Öncelikle enkazda kalan kardeşlerime çok geçmiş olsun. Kafma takılan soru afad malatyada çokmu yetersiz ki çevre illerden desteğe geliyorlar. Zaten 2 katli bina malatya bununla baş edemiyorsa görevliler ne iş yapiyorlar Çevre ilden gelenler Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana gibi yerlenden zaten buralardan ekip gelene kadar enkaz altinda kimse kalmamiş olur. Demek ki malatya olarak boyle şeylere hazilikli değil Ekiplerimiz yetersiz mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Hemen enine boyuna bir soruşturma açın bir haftaya herkes unutur zaten bu binanin kolonlari kesilirken belediyeler ,imar bakanliği,valilik ;çevre şehircilik yetkilileri neredeymiş acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Allah sağsalim evlerine dönmeyi nasip etsin yaralılara acil şifadilerim çok geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla