SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sivas Caddesi'ndeki Eski Halin Yeri Kamulaştırıldı'

'Sivas Caddesi'ndeki Eski Halin Yeri Kamulaştırıldı'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Eylül ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Ağustos ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. 

Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan toplantısında imar konuları ağırlıklı olmak üzere 31 gündem maddesi görüşüldü.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçede devam eden kentsel dönüşüm ve modernleşme çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatları doğrultusunda, birçok bölgenin yeniden düzenlenmesi ve ticaretin canlandırılması amacıyla atılan adımları paylaştı.

Emekliler Parkı’ndaki Esnafın Taşınması

Başkan Taşkın, Bakan Kurum'un talimatıyla, Emekliler Parkı’ndaki esnafların ay sonuna kadar yerlerini boşaltmalarının isteneceğini belirterek, “Ekim ayında temel atılması planlanan Söğütlü Camii’nin inşası nedeniyle, 98 konteyner Kanalboyu’na taşınacak ve Hürriyet Parkı’nın girişinden itibaren sağlı sollu yerleştirilecek. Bu süreçte cadde trafiğe kapatılacak. Ayrıca, Kanalboyu’nda kütüphane karşısındaki ahşap köprünün yerine çelik bir köprü inşa edilerek, geçişlerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilecek.” dedi.

Niyazi Mısri Bölgesinde Yenileme

Niyazi Mısri 1. Etap bölgesinde devam eden yıkım çalışmaları hakkında da bilgi veren Taşkın, bu bölgedeki esnafların Kız Meslek Lisesi bahçesine yerleştirileceğini açıkladı. 45 konteynerin yerleştirilebileceği geniş bir alanın mevcut olduğunu ve okulun tadilat nedeniyle kapalı olacağını belirten Taşkın, taşıma işlemlerinin Eylül ayı içinde tamamlanacağını ifade etti.

Fuzuli ve İnönü Caddelerinde Tahliye ve Yeniden Yapılanma

Fuzuli Caddesi’nin sağ tarafının kısa süre içinde boşaltılacağını belirten Taşkın, bu bölgedeki esnafların nereye taşınacağının henüz netleşmediğini söyledi. Ayrıca, Akpınar’dan Sancaktar’a doğru olan bölgenin de kısa sürede tahliye edileceğini ve inşaat çalışmalarının başlayacağını açıklayan Başkan Taşkın, İnönü Caddesi’nde yapılacak yıkımlar sonrasında, buradaki esnafların Abdullah Gül Parkı’na yerleştirileceğini belirtti.

Eski Hal Binasındaki 30 Dönümlük Alan Kamulaştırıldı

Başkan Taşkın, eski Hal Binası olarak bilinen Battalgazi Belediyesi önündeki 30 dönümlük alanın da Bakan Murat Kurum’un girişimiyle kamulaştırıldığını duyurdu. Bakan Kurum'un çarşı içindeki otelleri bu alana taşımayı planladığını ve bu sayede trafik sorunlarının ortadan kalkacağını ifade eden Taşkın, “Altı otopark, üstü AVM ve en üstte oteller olacak şekilde modern bir yapı haline gelecek. İtfaiye Kavşağı'ndan Dede Korkut Kavşağı'na kadar olan çarşı bölgesi çok modern bir yer haline gelecek,” dedi.

Taştepe ve Şehit Fevzi Mahallelerinde Yeniden Yapılanma

Taştepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Taşkın, mahallenin %90’ının mevcut durumlardan rahatsız olduğunu belirtti. Şehit Fevzi TOKİ örneğiyle modern bir mahalle oluşturduklarını vurgulayan Taşkın, Derme Deresi Parkı’ndaki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Bu parkın Taştepe, Şehit Fevzi ve Beylerbaşı mahallelerine hitap edecek bir nefes alma alanı olacağını ifade etti. Taşkın, DSİ’nin bölgede süren çalışmaları kapsamında, parkı Eski Malatya’ya kadar uzanacak şekilde genişleteceklerini ve yürüyüş ile bisiklet yollarının da bu projeye dahil edileceğini belirtti.

Kentsel Dönüşüm Süreci Devam Ediyor

Şehit Fevzi Mahallesi’nde 2. Etap çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Taşkın, bu süreçte 20 konteynere ihtiyaç duyacaklarını ve özellikle yaşlı ve hasta vatandaşlar için bu konteynerlerin valilik tarafından tespit edildiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir depo ayarlayarak, vatandaşların eşyalarının bu depoya yerleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Battalgazi Belediyesi Meclisi, Eylül ikinci oturumunu 9 Eylül Pazartesi saat 14.30’da gerçekleştirecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 hafta önce)
    göz göre göre ,saçma sapan bir iş yapılmasın 2.bir camiye ihtiyaç yok emekliler parkı meydan olarak kalmalı ,kent konseyi denen grup nerede ne işe yarar ,çıkıp açıklama yapsın böyle bir hata nasıl yapılır.yazık günah bu malatya halkına, milleti tamyerine koyup yeni caminin karşına cami yapmasınlar.malatya halkının %99 karşı olduğu ,bu iş engellenmelidir.malatya da meydan yok yapılan tam bir saçmalık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Zafer mahallesi dogu konutlar rezerv alanı ilan edıldı ama hiç bir gelişme yok kimse bılgı vermiyor malatya çevre ve şehircilik müdürlüğü telefonu açan yok cimere yazıyoruz cimerde cevap vermiyor zamanı gelince bızde size vermeyecegız
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan44 (1 hafta önce)
    Yani kamulastırıldı ise kaça kamulaştırma yapıldı gerçekten bende merak ettim kim ne kadar ne götürdü az götürün çocuklarınızda götürsün ama içinizde kalsın inşallah patlasın !!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Nekadara kamulaştırıldığıda söylense iyi olur biliriz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Orhan (1 hafta önce)
    Kanal boyuna yapılacak olan o muhteşem köprünün mimarı kim acaba. Ya bir belediye başkanı boyu 4 metreyi aşmayan kanal boyunda yayaların kullandığı küçücük köprü demeye bin şahit olacak bir şeyi Malatya, meclis ve belediyede gündem olmamalı. Bizi bunlarla mı oyalayacaksınız?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • can malatya (1 hafta önce)
    sanki şehirde herşey tamam dükkanlar konutlar bitti canları sıkıldı emekliler parkına da cami yapalım dediler ya sizin hiç mi düşünceniz yok 120 bin kişi konteynrda onlarca esnaf göçebe öncelik kavramı diye birşey var amatör yöneticiler ellinizden gelmediği o kadar belli ki yazık Malatya seçtiğin vekiller başkanlar hepi topu bu kadar işte
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hamza (1 hafta önce)
    Eski belediye meydanına cami istemiyoruz 100 m ilerde yeni cami var artık yeter sürekli 5-10 kişiyi memnun etmek için binlerce kişinin hakkına girmeyin şehirde meydan kalsın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ibo (1 hafta önce)
    o eski halde eser yok şimdii
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Ülke gidişatına göre ve özellikle ihalelerin yoğunlaştığı deprem bölgesinde yaşanan yolsuzluk ve rantlar hiç bir şeyden anlamayan il ilçe meclislerinin ülkede bir çok şeyin formalite olması gerçekliği gibi millet dahi olamamış bir toplum gerçekliğine göre Islah olmayan bir toplumda bela ve musibet sağanak bir halde yaşanmaya devam edecektir.olmuyor ülkemizde hiç bir şey yolunda gitmiyor.yolunda giden yolsuzluk,rant hırsızlık dehşet hayat pahalılığı ve en baştaki isim dahil liyakatsizlerin ülkeyi esir almış olmaları.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kadir (1 hafta önce)
    sayın başkan bu dediğiniz projeler hayata geçecekmi eğer geçerse battalgazi ilçesi büyük değişim olur ve modern olur ve inşallah gerçekleşir eğer gerçekleşirse kaç yılda gerçekleşir süre vermeişiniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Utku ygtvar (1 hafta önce)
    Mgg Pazarlık sonunda 4milyar 141 milyon TL karşılığında arsayı verdi hayırlı geceler arsanın yoğunluğu 3.2
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Meraklı Malatyalı (1 hafta önce)Utku ygtvar isimli kullanıcı yorumuna
    Bu araziyi Hollanda kökenli olduğu belirtilen ACT adlı firma 52 milyon TL (kabaca 40 milyon $) karşılığında almıştı. Daha sonra MGG -haber siteleri kaynaklarına göre- 14 Milyon dolara bunlardan geri almış. Bu kısım firmalar arasında, ancak sizin belirtiğiniz tutar doğruysa devlet yaklaşık 120 milyon TL karşılığında kamulaştırmış. Yani devlet 40 milyona sattığını 120 milyon dolara geri almış... İnşallah doğru değildir...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • erhan (1 hafta önce)
    hani emekliler parkına cami yapılmayacaktı ne oldu bu kadar esnaf ne yapacak konteynerleri kendi çabalarıyla taşıyorlar elektrik gec bağlanıyor esnaf cebinde para ödeyip elektriği çekiyor elektrik kurumu sonra hepsini icraya veriyor önce dükkanlar bitseydide bu esnaflar oraya yerleşseydi ondan sonra cami inşaatına başlansaydı esnaf kanal boyunda iş yapabilecek mi esnafın kredisini sizmi ödeyeceksiniz o zaman kosgep ve banka kredilerini 2 yıl erteleyin esnaf çok mağdur oldu ve halen oluyor konteyner taşıma işi çocuk oyuncağına döndü yazıklar olsun
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Alp (1 hafta önce)
    Hayırdır Beyler daha önce mülkiyeti belediyenin olan Cemal Akın döneminde Hollandalı bir firmaya satılan daha sonra Hollandalı firmanın MGG Malatya Park satılmış iken şimdi ne oldu da durduk yere eski hal binası yeri bakan kurum talimatı ile neden rezerv alan ilan edilmedi de kamulaştırıldı. Kamulaştırma bedeli olarak kaç milyon TL ödendi Eğer buraya AVM ve OTEL yapılacaksa neden sahipleri yapmıyor da devlet yapıyor. Bu projede rezerv alanları gibi Ankara da çizilip birilerine ihalemi edildi.
    %88
    %12
    Yanıtla