Meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, geçtiğimiz yıl başlayan ve DAP İdaresi tarafından finanse edilerek bölge il ve ilçelerine gönderilen sac ve prefabrik beton sıvatların yapımı için yeniden protokol imzalandı.
Erzurum’a gelen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen’le birlikte protokol imzalayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, imza töreninde yaptığı konuşmada, bölge il ve ilçelerinden gelen yoğun talep üzerine, ‘Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında, geçtiğimiz yıl olduğu gibi söz konusu uygulamaya 2016 yılında da devam edeceklerini söyledi.
2015 yılında, toplam 9 bin 30 adet sac ve beton sıvatın bölge illerine dağıtıldığını ifade eden DAP idaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl da 5 bin 300 adet sac, 3 bin 700 adet beton olmak üzere toplam 9 bin adet sıvatın İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyeleri aracılığıyla yeniden dağıtılacağını ifade etti. Başkan Demir, “2016 yılında dağıtılacak sıvatlarla beraber 14 ilde toplam 18 bin adet sıvat dağıtılmış olacak” dedi.
Türkiye’nin en büyük meralarının DAP Bölgesinde olduğunu ve burada yaşayan nüfusun büyük bölümünün de geçimini hayvancılık yaparak sağlamaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Demir, meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki sıkıntısından dolayı böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Meraların, hayvanların beslenmesindeki önemine dikkat çeken Başkan Demir, “Hayvanların merada otlatılması kadar içme suyu ihtiyacının karşılanması da en az bunun kadar önemlidir” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz yıl, ilk etapta, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere sıvatların dağıtıldığını ifade eden Başkan Demir, “Meranın durumuna göre beton mu, sac mı hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. 2016 yılı içerisinde 14 ilimize toplam 9 bin adet sıvat dağıtılmasını amaçlıyoruz. Beton sıvatlarda içerisine daha fazla su alacak şekilde revizyon yapıldı. Bölge çiftçilerimizin sıvat dağıtımına olan memnuniyetleri ve gelen yeni talepler nedeniyle 2016 yılında da sıvatların dağıtılması için İdaremiz yatırım programına ödenek ayrıldı” dedi.
Bülten