Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 100 bin Ermeni vatandaşını sınır dışı ederiz açıklamasına tepki göstererek, Türkiye bir hukuk devletidir. Gereken neyse o yapılır. Sorumluluk mevkisinde bulunan başbakan olaylara muhalefet üslubuyla yaklaşamaz dedi. Şener kısmı Anayasa değişiklik paketine ilişkin olarak da, hükümetin 3 yıldır sürdürdüğü kavganın ardından sivil Anayasa yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.
TP Genel Başkanı Abdullatif Şener 42 vatandaşın depremde yaşamını yitirdiği Elazığa gitmek üzere geldiği Malatyada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şener , 42 yurttaşın yaşamını yitirdiği deprem dolayısıyla Elazığlılara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere bu kente gideceğini belirtti.
Şener, Anayasa Paketi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Anayasa değişikliği paketi içerik olarak aşağı yukarı belli olmuştur. Buna göre, anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapmayı iktidar partisi öngörmektedir. Daha önce bir sivil anayasadan bahseden, anayasanın baştan sona değişeceğini ifade eden iktidar partisi üç yıldır bu konuda sürdürdüğü kavganın ardından sivil anayasa yapmaktan vazgeçmiştir dedi.
Sadece bazı maddelerin değişeceğini öngören bir taslak ortaya çıkarmıştır. diyen Şener daha sonra şunları ifade etti:
Böyle bir ortamda, madem sivil Anayasa ortada kalacaktı, sivil Anayasa diye üç yıldır neden kavga çıkarıyordunuz ?. Bunun cevabını vermeniz lazım demek gerekiyor. Ama ortaya çıkan kısmi değişiklik incelendiğinde bazı maddeleri ele alınabilir bazı maddelerinde düzenleme yapılmasının daha faydalı olabileceği değerlendirilebilir.
Şener, Başbakan Recep Tayip Erdoğanın ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlardan 100 bininin sınır dışı edilmesi şeklindeki açıklaması nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu şöyle yanıtları:
Ekim 2009 tarihinde Zürih'te Türkiye Ermenistan arasında imzalanan protokol Türkiye'nin çıkarlarını gözetebilecek özellikte olmamıştır. Yanlış bir süreci hükümet başlatmıştır. İmzaladığı protokollerin TBMM'den geçirilmesi için şimdi dünyanın değişik parlamentolarında Türkiye'ye yönelik baskılar ortaya çıkmıştır. Geldiğimiz noktada ise Ermenistan açılımı etrafında karşılıklı bir takım gelişmeler devam etmektedir Başbakanın yapmış olduğu açıklamada 'Türkiyede 170 bin Ermeni var, bunun 70 bini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. 100 bini ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir. Biz de gerekirse bu 100 bin vatandaşı sınır dışı ederiz' demiştir. Sorumluluk mevkisinde bulunan başbakan sorumluluğu içindeki olaylara muhalefet üslubuyla yaklaşamaz. Türkiye bir hukuk devletidir, gereken neyse o yapılır.
Malatya eski Milletvekillerinden Ahmet Özalın basına yansıyan bir açıklamasında Türkiye Partisi ile Mustafa Sarıgülün öncülüğündeki partinin anketlerde sıfır düzeyinde olduğuna ilişkin bir koruyu yanıtlayan TP Genel Başkanı Şener, kendisinin böyle bir açıklamadan bilgisi olmadığın belirterek, Bizim de kendi yaptığımız anketler vardır. Türkiye Partisi, Türkiye'nin en güçlü partisidir. Önümüzdeki seçimlere iktidar hedefiyle giriyoruz. Bu maksatla çalışmalarımızı insan gücüne dayalı olarak sürdürüyoruz. şöyle değerlendirmek gerekir. İktidar güç ve imkanların merkezi olduğu için oraya yakın durma çabasında olmanın iktidara mektup göndermenin bir biçimi olarak değerlendirmek lazım. "Açıklanan anketler, Türkiye'deki eğilimleri ortaya çıkarabilme özelliğinden uzak çalışmalardır. Seçim ortamlarında daha ciddi anketler ortaya çıkmaktadır. Şu anda piyasada dolaşan anketler, yanıltmaya ve yönlendirmeye yöneliktir" dedi.
İl Başkanı Yusuf Aksaç'ın torununu kucağına alarak seven Şener, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Elazığa geçti.