SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sivil Toplum Akademisi' Sona Erdi

0
Güncellendi - 2018-11-20 04:31:01
'Sivil Toplum Akademisi' Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

MalatyaBüyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Sivil Toplum Akademisi programı, sertifika töreniyle sona erdi.

Program kapsamında beş hafta boyunca verilen eğitimler sonunda programa katılan sivil toplum kuruluşları faaliyet alanlarına göre gruplandırılarak tecrübe paylaşımı ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda eğitim dernekleri ile Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, yardım dernekleri ile İHH mütevelli heyeti üyesi Murat Yılmaz, sosyal ve kültürel dernekleri ile tecrübe paylaşımı yapmak üzere İnönü Üniversitesi’nden Dr. Hasan Yılmaz oturum gerçekleştirdiler.

Oturum programından sonra sertifika takdim programı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat “Sivil Toplum Akademisi” programının önemli bir program olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarına çok şey kattığını ifade ederek,  “ Sivil toplumu ilgilendiren toplantıların en önemli yanı her ideolojiye sahip kişilerin bir araya gelerek Malatya’ya ve kendilerine ne katabileceklerini, nasıl faydalı olabileceklerini detaylı bir şekilde konuşmaları büyük bir önem teşkil etmektedir.” dedi.

Polat, Sivil Toplum Akademisi projesi kapsamında verilen eğitimler ile sivil toplum kuruluşlarının kendi alanında uzmanlaşmalarına katkı sunduğunu, faaliyet alanları ile ilgili olarak etkin ve verimli bir şekilde çalışma yürütmelerine büyük katkı sağlamış olduğunu belirtti.

Sivil Toplum Akademisi ile ilgili olarak genel değerlendirme yapan Doç. Dr. Gökhan Tuncel, “5 haftalık süreç içinde sivil toplumla ilgili düşünsel, yasal, yapısal, işlevsel bütün açılardan değerlendirmeler yaptık. Bu çalışmalar ile şehrimize, ülkemize insanlığa değer katmayı amaçlıyoruz. Bu toplantılarda evrenselliğin ve nesnelliğin yakalandığını görüyorum.” dedi.

Yardımlaşma alanında konuşmasını yapan İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Yılmaz “Yardımda öncelikli olan ihlâs, ikincisi ise yardımın sürdürülebilirliğidir. Yardım yapıp insanların ihtiyacını giderip, onlara el uzatırken balık tutmasını da öğretmemiz gerekir” dedi.

Verdiği örneklerle yardım kurumların da olması gereken kurallara değinen Yılmaz, bir yardım kurumunda önceliğin cesaret olduğuna değindi.

Eğitim alanında konuşmasını yapan Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu “Eğitimde bütün paydaşların birbiriyle uyum içinde olması gerekir. STK’lar da olması gereken özelliklere bakacak olursak STK’lar açık olmalı, mutedil olmalı, şeffaf ve kurumsal olmalı, doğru konumlandırılmalıdır.” dedi.

Sosyal ve kültürel alanda konuşma yapan Doç. Dr. Hasan Yılmaz ise “ Sivil topluma olan duyarlılığınız ve sivil toplumla olan ilişkilerimizi topladığımızda sosyal sermaye dediğimiz sermaye ortaya çıkıyor. Bu sermayenin en önemli yatırımı ise insana olan yatırım ve insanın kıymetidir.” dedi.

Program sonunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Halit Bekiroğlu, Murat Yılmaz ve Hasan Yılmaz’ a ebru sanatından yapılan tablo hediye edilirken, katılım sağlayan üyelere ise katılım sertifikası takdim edildi. Program sonunda tüm katılımcıların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız