SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Siyasetçiler Çıkıp Şu Enkaz Meydanını Bir Gezsin!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Çarşısının yapımına biran önce başlanılması gerektiğini söyledi.

Keskin depremde yıkılan Yeni Cami bölgesinde bulunan esnafları ziyaret etti.

Keskin, Malatya’da milletvekili adayları arasında sahayı bilmeyen isimlerin de olduğunu belirterek, “Sahayı bilmiyor, daha çarşıya inmemiş, ama adam milletvekilliğine oynuyor. Tüm partilere bir araya gelmelerini ve bu memleketi nasıl ayağa kaldıracağımı düşünmemizi söyledim. Ancak bir sonuç yoktur. Ticareti ayağa kaldıramadan memleketi ayağa kaldıramazsınız.” İfadelerini kaydetti.

Keskin şunları söyledi, “Malatya Çarşısının yapımına hemen başlanılmalı. Bir proje getirin, yerinde dönüşüm ile çarşımızı ayağa kaldıralım. Şimdi siyaset bitsin, seçim yapılsın deniliyor. Hadi siyaset bitsin, yakın zamanda sıcaklar başlayacak, bu millet nasıl durabilecek. Asbestten dolayı insanların sağlık sorunları başlayacak. Biraz kendimize gelmemiz lazım. Esnaflarımız, siyasetçiler geldi mi el pençe durmasın.”

Başkan Keskin,  “Malatya’yı tozdan topraktan kurtarmak için biran önce Malatya Çarşısını ayağa kaldırmamız lazım. Siyasetçiler çıkıp şu enkaz meydanını bir gezsin.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Sizi tanımam ama keşke siz aday olsaydınız. Şimdi 8 defa imar affına el kaldıran adama oy verekler
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ss44 (1 yıl önce)
    Malatya trafigi sanayi kavşağı ve komur tevzi kavşağı arasinda sıkışmış bir durumda araclar dakikalarca trafikte beklemekte acilen o cok kucuk ve yetersiz olan sanayi oradan kaldırılnalı artı o köy garajlarıda maştiye gitmeli ancak o zaman malatya nefes alacak ve rahatlayacak.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Şevket Keskin atar tutarsın ama her şecim de o vekiller millet vekili olsun diye de onlara çalısırsın artık gidin kendi memleketinize Battalgazi ve Yeşilyurt belediyesi başkanları Malatyalı değil artı esnaf odası başkanı Malatyalı değil bırakın gidin kendi memleketinize memleketin bu durumda olmasının en büyük sorumluları siz ve sizin gibiler
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Osman44 (1 yıl önce)
    Mülk sahiplerinin şehri. Ağır hasar eve geldiler. Orta verip gittiler. 3 defa ağır verdiler.4.de orta oldu. Hafif vermek mümkün değil deyip orta verdiler. Onlar bile korktu binadan. Müteahhit kurtuldu davadan. Kiriş bağlantıları eksik ve yanlış. Tebrikler. Büyük iş. Ya Allah varsa diye nasıl korkmuyorlar. Evi tünel kalıp olanları aza çeviriyorlar. Bir daha büyük deprem olmaz ayağına yapılıyor. Malatya Fayı kör ölü faymış. Kim diyor, yine kendileri. Ya ölü değilse. Ölü değil diyen birçok araştırmacı var. Adam gibi fayı araştırın. Bu ne korkunç bir risk. Bingöl'deki 7.5 bizi nasıl sallayacak kim bilir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Malatya'nın şehir meydanı yok. Hükümet meydanı, kapalı çarşı, Yeni Cami ve söğütlü cami çevresi, Temelli caddesi-Ak Pinar-Cezmi Kartay arası çevre yoluna kadar olan alan ve yapı olarak sadece iki caminin olduğu alan şehir meydanı olarak düzenlenmesinin iyi olacağını. Kapalı çarşı gerçeğinden olduğu gibi basit ve çirkin peşkeşle bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Malatya 200 yıl önceki fotoğraflardaki gibi oldu. Az gitmişiz uz gitmişiz. Bir de baktık ki bir arpa boyu yol gitmişiz. Külden eşek gibi binalar yapmışız. Keşke eski haliyle kalsaydı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Malatya şimdi oldu suriye-Irak. Her taraf seyyar kebapçı ve seyyar manav doldu. Adam gibi bir dükkan kalmadı. Eskiden tv de görür üzülürdük. 200 yıl geriye gittik zaman tünelinde. Onlardan bir farkımız yokmuş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reşit (1 yıl önce)
    Kendi ağır hasarlı binalarını hasarsız hale getirmekle meşgüller bunlara oy verdiğimiz için rabbim bizdende hesap vereceğiz hakkımı helal etmiyorum.yazıklar olsun ağır hasarlı binasını hasarsız yazdırdı siyatsetci
    %84
    %16
    Yanıtla
  • vaiz (1 yıl önce)
    şevket başkan yine milletvekililerin yapmadığını yapıyor helal olsun sevket başkan , bu zihniyetin karşısında tek ayakta duran insan ...
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)vaiz isimli kullanıcı yorumuna
    Bilmediğimiz adamı anlatma bize onun ne olduğunu çok iyi biliyoruz atar tutar her seçimde onlara çalısır
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kimse kalmadı (1 yıl önce)
    Telaş yapmayın. Kalan evler ve kalan iş yerleri Malatyaya bol bol yeter. Zaten 50 bin nüfus kalmış. Gidenler döner mi sanıyorsunuz. Herkes bir yerlere kalıcı yerleşti. Kalan yerleri de yıkıp düzleyin olsun bitsin bina yapmaya hiç gerek yok. Köylerine kasabalarına gidenler asıl geri dönerlerse pişman olacaklar. Devir artık köyde yaşama devri. Şehirlerde kendinizi heba etmeyin. Başınıza gelenlerden örnek alın. Bakın depremde köyde olanlara eğer sağlam evler yapmışlarsa hiçbir zarar gelmedi. Koşa koşa köylere gittiniz değil mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacıayvaz (1 yıl önce)
    Bu şehirden bundan böyle bir şey çıkmaz. Çarşı bitti. Esnaf bitti. Kışla caddesinden Sıtma pınarına kadar bütün binalar yıkılsın, sadece söğütlü camiyi yenileyin. Yeni cami ibreti alem olarak mevcut hali ile bırakılsın. Malatyalı zaten memleketi terketti. Bütün kalan alanı istimlak edip, mülk sahiplerine paralarını verin. Araziyi beton kaplayıp dev bir meydan yapın. Malatyayı da Elazığ bağlayıp Elazığın bir köyü yapın ki; Malatyaya çökme planları yapıp ağzının salyaları akanların ağzı havada kalsın. RAHMETLİ MALATYAM. MEKÂNIN CENNET OLSUN.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Siyasetçiler geldi mi el pençe durmasin lafına sonuna kadar katılıyorum. Hatta çoğu esnaf nerdeyse etek opecek hale geliyor. Bazıları da davul ve zurna ile halaya duruyor. Kısacası Malatya esnafı arkadan küfür eder,küfür ettiği siyasetciyle karsilastiginda yağ yakar. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol, Elif gibi dimdik olmak lazim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Şu malatyada bir tane cik adam yokmu yönetici bos beles islerle ugrasacaginiza ilk depremde cavusoglu kilisenin yakininda çöken bugday pazari karsisindaki binaya kimler ne zaman mudahale etti ne yapilabilirdi ne yapildi bunlari bi sorgulasinlar halen para babasi esnaflarin pesindeler hala mal derdi dininiz imaniniz para olmus
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    bu deprem malatya için fırsat doğa cadde gibi iki katlı ...geniş yollar kıvrımsız alt geçitler araç park yerleri hafif raylı sistemler yeşil alanlar düzgün nizami yollar bırakılmalı .....
    %86
    %14
    Yanıtla
  • KadirT (1 yıl önce)
    Ben Reis'imden memnunum
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Malatya nın şuan şehir planlamasindan anlayan bir belediye başkanına ihtiyaç var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyasız (1 yıl önce)
    Öncelikle Malatya büyümek daha ileri gitmek istiyorsa Malatya nın merkezinde her dükkan sahibine aynı yerde dükkan yapmamalıdır. merkez caddeleri genişletilmeli hafif raylı sisteme veya metroya uygun halde inşaa edilmeli iç içe yan yana tıkabasa yapılardan vazgeçilmelidir. Ayrıca torpilden vazgeçilerek onun yakını hısmı gibi gereksiz durumlardan uzak durulmalı yıkılması gereken heryer kesinlikle yıkılmalıdır hatta varsa az hasarlı şehrin yeni yapılanmasını engelleyen onlarda yıkılmalıdır. Küçük düşünen beyinler şimdi saçma sapan cevaplar verirler. Keşke bu afetlerde can kaybımız olmayaydı ama bu deprem olmasaydı Malatya merkez içinden çıkılmayacak bir hal almıştı sokaklar dar trafik yoğun binalar eski yeni birşey yapmak imkansızdı birde fuhuşun uyuşturunun merkezi cezmi kartay akpınar bu pisliklerden temizlenemezdi. Kısaca Devletimiz ve ili yönetenler Malatya merkez için çok iyi kararlar almak zorundalar Malatyanın ilerlemesi ve geleceği için bu çok önemli. Malatyamıza geçmiş olsun kaybettiğimiz canlar için herkes bir Fatiha okusun... Allaha emanet olun...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık artık bitişik binalara ruhsat vermesinler birde malatya artık büyük deprem bölgesi izalatördüz binalara izin vermeyin izalatör olsun 15 katlı olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Çok sayıda evi olanlar ve mütaitler birleşti ağır hasarlı binalar hafife çevrilip kendilerini kurtarma peşindeler. Siyasilerde buna alet oluyor. Orta sınıfın az hasarlıya çevrilen binaları güçlendirme yapacak gücümü kaldı.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey Şu anda ilimizde olan ağır hasarlı evleri orta veya hafife, orta hasarlıları ise hafife çevirerek yatırım amaçlı birden fazla dairesi olanları ve müteahhitleri kurtarma oparisyonudur, bu kirli oyuna inşallah kimse gelmez.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Evvela halkın şehire dönmesi lazım.Bunun içinde vatandaşın oturacak evinin olması gerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok zor... kimse geri dönmez artık. Kara tren gecikir belki hiç gelmez...50.000 kişilik bir şehir. Pardon bir kasaba için kimse yatırım da yapmaz. Bak gör mevcut büyük mağazalar da kapatacaklar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yeşilyurt Yakınca'da ağır hasarlı binalar özellikle az hasarlıya çevriliyor. Gelen elemanlar sipariş üzre gelmiş gibi. Binayı adamakıllı gezmiyorlar. Karar önceden verilmiş de öylesine gelmişler gibi bir havayla alelacele üstünkörü bakıp uzaklaşıyorlar. Yüzde ellisi i kurtarabiliriz dedirtmişti belediye başkanı ancak görünen o ki ağır hasarlı binaların yüzde 90'ını az hasara çevirecekler. Belediye başkanı amacına ulaştı. Bunların seçimde karşılığı olacak elbet. Göreceğiz bakalım el mi yaman bey mi yaman.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • sen onlara (1 yıl önce)
    sen onlara oy verenleri götür onların nerede olduğu belli
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Teklifler götürülmeli.Uzmanlar çizim~plan vs yapmalı Üniversite bilimsel gerçeklere göre çalıştay yapmalı,yapılanma adına dünyadan örnelkere başvurulmalı.Atıp tutmaya son verilip Siyasi birliktelik sağlanmalı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Şehirin imarı buna kalmışsa vay halimize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Laf laf (1 yıl önce)
    İsmet ve Selahattin beyler veya editörler. Malatya sevginize inanmıyorum. Hala Şevket Keskinin laflarını haber yaparak havanda su dövün. Şehrin bu adamlarla iki yakası bir araya gelmez. Gazetecilik değil masa başından dedikodu yapıyorsunuz. Şehirde hala su kirli Memet Mert istifa diye bir haberiniz yok. Koltuğunuzdan kalkıp gidin İnş Müh oda başkanı ile bir röportaj yapın. Mimarlar oda başkanı ile . Şehir plancı odası ile. Jeoloji mühlerle …yada üniversite de bu bölüm başkanı proflarla gidin röportaj yapın. Sosyoloji de Vehbi Bayhan hocaya gidin sosyolojik analiz isteyin. Psikologlar ve psikiyatrlardan deprem sonrası toplum ve bireylerin ruh Sağlığı için haberler yapın. Müftü beye gidin dini anlamda manevi destek için topluma yönelik nasihat alın. İş dünyasından birikimli insanlardan fikir alın haber yapın.Baroya gidin baro başkanı mağdurlar ne yapsın yol göstersin diye haber yapın. İşi bilen entellektüel birikimi olan insanların ayağına gidin onlardan fikir alın toplumu yönlendirin. Bu kafanız ve duruşunuz ile Malatya’ya fayda vermiyorsunuz. Gazetecilik böyle yapılamaz. Şehir dışında olan büyük iş adamlarımızın görüşünü alın. Yeter artık küçük adamların küçük hesapları ile şehri küçülten yaklaşımlardan uzak durun. Malatya’ya yazık oluyor. Buna bir sebepte siz oluyorsunuz. Yeter artık . Gazeteciliğin özüne dönün. Yaparmısınız sanmam. Sizde küçük dünyalarda küçülen bağzı diğer medyanın farklı bir varyantına dönüştünüz. Yazık ediyorsunuz şehre, kendinize ve bize…Anlarmısınız yayınlarmısınız bilmem ama ben son bir defa daha uyarayım dedim. Kalın sağlıcakla
    %90
    %10
    Yanıtla
  • bu yıkılan binaları, çöken apartman ve siteleri yapanlar, çizenler, onaylayanlar, denetleyenler MİMAR ve MÜHENDİSTİ. Çöken binaların altında Malatya'daki mühendis ve mimarların imzası var. Siz halen gidin bunların odasından demeç alın diyorsunuz. Sen kimsin, necisin, ihtisasın ne, yazmayı biliyorsunda, okuman var mı?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)
    Akp milletvekil adaylarından bahsediyor sanırım. AGBABA karış karış gezip dile getiriyor. Neyse kemal kılıçdar gelince halledecek Allah'ın izniyle. Sözü var. İlk kez oyum CHP ye kemale bu fulbol takımı değil fanatik olmaya gerek yok. Kim çalışacaksa ona verilmeli. 21 yıl denedik yeter artık yeter. Yoksulluk aldı başını gidiyor
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    şevket sen karışma düzgün nizami yapsınlar
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ersin (1 yıl önce)
    Şefket kardeş senin zamanın geldi geçti emekli ol bırak , tek işin poz vermek
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Başkanım hangi siyasetci belediye başkanı bile halen kendi reklamını yapıyor çakır kahtalı sahada göremedik şuan var olanlada oy peşindeler ıhsan kocayı sahada gören oldumu adayliğı bile supriz oldu başkanım esnafın sorunlarını dile getiriyorsunuz ama selahatin başkan reklam peşinde mevcutlarda seçilme peşinde sahipsiz malatyam.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şefket (1 yıl önce)
    Vekili gören sen reisi cumhur u gören sen Haket sen ne işe yararsın şefket bey
    %65
    %35
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    gerek depremden önce ki malatya gereksede deprem anı ve sonrası malatya... vallahide sahipsiz billahide malatya sahipsizz ve ilgilenmeyen şehir ve bunlara ilaveten gerek depremden önce ki malatya gereksede deprem anı ve sonrası malatya... mevcur hükümet tarafından vallahide sahipsiz billahide malatya yatırım almayan şehir ve ilgilenmeyen şehir.. diğer illere bakın bi allah aşkına neler yapılıyor neler malatyada hiç birşey yok.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Maraba (1 yıl önce)
    Keşke sen depremden önce gezip esnafı ikna etseydin harabeleri yıkmaya ikna edeydin
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Çelik (1 yıl önce)
    Bu konuda Vali Ağababa`nın hakkını verelim. Malatyanın sesini duyurmak için elinden gelini yapıyor. Diğerleri güvenli villalarında oturuyor. Seçim döneminde böylelerse seçimden sonra hiç görmeyiz.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Tamam onlar güvenli villada oturuyorsa veli ağbaba ve diğer siyasetçiler konteyner kentte mi oturuyor ? Ne saçma yorum ALLAH aşkına
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Veli Ağbabannın konteyner kentte oturmasına gerek yok. Konteyner kenttlere gidiyor, mahalleri, esnafı geziyor, yayınlar yapıyor, yazıyor, anlatıyor. Diğerleri dışarı çıkmıyor, her şey yolundaymış gibi davranıyorlar, Malatyanın halıni görmezden geliyorlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Deprem den etkilenen bütün illerde kısa zamanda toparlanma olur maalesef burdada en sona Malatya kalır hatta ağır ve orta hasarlı bir çok bina birden fazla evi olanları ve mütehatleri kurtarmak için milli serveti kurtarıyoruz numarası altında hafif hasarlı duruma dönüştürülmez diyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla