SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'ye Şimdi de 'Rüşvetle Akademik Kadro' Suçlaması..

MTÜ'ye Şimdi de 'Rüşvetle Akademik Kadro' Suçlaması..
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) her türlü skandalını izlemekte yetindiği rektör Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut'un idare ettiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ), Ocak ayında yapılan öğretim görevlisi alım sınavı, sınavdaki usulsüzlükler ve sonrasında sınava giren adaylardan birine yöneltildiği ileri sürülen tehditler ile rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddiaları nedeniyle adliyelik oldu. Üniversitenin ‘bozuk sicilli’ ve ataması kanunsuz olan genel sekreteri Maden Mühendisi Ömer A. ile temizlik işçisi iken öğretim görevlisi yapılan ‘gölge rektör’ Ezgi B., ‘görevi kötüye kullanma, rüşvet ve menfaat karşılığı haksız kazanç elde etmek’le suçlandılar.

Yargıya intikal eden son derece ciddi iddialara göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu’na alınacak öğretim görevlisi alım sınavına katılan ve sınavı kaybettiği açıklanan adayın sınava yaptığı itiraz sonrası, bu adayı arayan jüri üyesinin, “kazanan adayın sınavı para karşılığında kazandığını, hatta gerekli parayı ödemek için arabasını sattığını” söylediği kayıtlara geçti. 

Öğrenciye tehdit iddiası: İtirazın sürerse başın ağrır, işin içinde para var

MTÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Cam ve Seramik Programı’na alınacak öğretim görevlisi sınavına katılan Kıymet B. Ç., Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na bir dilekçe sunarak,  sınav sonucunun şaibeli olduğunu, sınava yaptığı itiraz sonrasında, sınav jürisinde yer alan P. B. Ç.’nin kendisini arayarak, ‘itirazını sürdürmesi halinde başlarının ağrıyacağını işin içinde para döndüğünü, kazandığı açıklanan adayın arabasını satıp bu parayı ödediğini öğrendiğini’ söylediğini belirtti. 

“(…) Ömer A. ve Ezgi B.’nin para karşılığı görevini kötüye kullandığı, rüşvet ve menfaat karşılığında haksız kazanç elde ettiklerini öğrendim”

Dilekçesinde, MTÜ’nün ‘bozuk sicilli’ Genel Sekreteri Ömer A. (yandaki fotoğrafta) ve Rektör Aysun Bay Karabulut tarafından MTÜ’de üretilen sertifikalarla temizlik işçiliğinden öğretim görevlisi düzeyine yükseltilen Ezgi B.’nin de ‘şaibeli sınav’daki dahline vurgu yapan Kıymet B.Ç., “Yaptığım araştırmalar dâhilinde Ömer A. ve Ezgi B.’nin, para karşılığı görevini kötüye kullandığı rüşvet ve menfaat karşılığında haksız kazanç elde ettiklerini öğrendim” dedi. 

Kıymet B.Ç., Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde ayrıntıları ile anlattığı olaya ilişkin olarak, MTÜ Genel Sekreteri Ömer A. ve Ezgi B. (aşağıdaki fotoğrafta) ve sınav jüri üyesi olduğunu belirttiği P. B. Ç. hakkında, “Görevi kötüye kullanma, rüşvet, tehdit suçlarından” davacı ve şikâyetçi olduğunu belirterek, adı geçen şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Skandallar zincirinde bu defa, “Rüşvetle öğretim görevlisi alımı yapıldı” iddiası var.. 

Bilimsel çalışmalar ve eğitim kalitesi yerine skandallarla anılmayı bir gelenek haline getiren Malatya Turgut Özal Üniversitesi yönetimindeki bazı isimler ve sınavda görev alan bir jüri üyesi hakkında, öğretim görevlisi alım sınavı nedeniyle ağır itham ve suçlamalarla Malatya Adliyesi’nde suç duyurusu yapıldı. 

Edinilen bilgiye göre; 30 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan akademik personel alım ilanı kapsamında,  MTÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu – Endüstriyel Cam ve Seramik Programı’na alınacak 2 öğretim görevlisi için 27 Ocak 2022 tarihinde MTÜ’de “sınav yapıldı”. 

Bu sınava, ‘6 kadro dereceli öğretim görevlisi’ alımı için 2, ‘4 kadro dereceli öğretim görevlisi’ alımı için 1 kişi olmak üzere toplam 3 kişi girdi. 

‘6 kadro dereceli öğretim görevlisi’ alımı için yapılan sınava, Kıymet B.Ç. ve Gülşah D. katıldı.  

MTÜ internet sitesinde, 28 Ocak 2022 tarihinde yapılan duyuruda, sınavı Gülşah D.’nin kazandığı açıklandı. 

MTÜ’de “rüşvetle öğretim görevlisi alındı” iddiasının doğmasına neden olan olaylar zinciri işte bu duyurunun yapılmasından sonra başladı. 

Sınava giren diğer aday Kıymet B.Ç.’nin, Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusundaki son derece detaylı dilekçesinde aktardığı bilgiye göre, “Sınavı kazandığı açıklanan Gülşah D. saat 10.00’da başlayan sınavda, sınav kâğıdını 10.25’de teslim etmek istemiş, ancak salondaki görevlinin ‘bekle’ demesiyle beklemiş, kâğıdın teslim ettiğinde ise sınav kâğıdı adeta bomboştu” ifadeleri yer aldı.

Suç duyurusu dilekçesinde skandal iddialar…

Bundan sonraki süreçte, içinde “Rüşvet, görevi kötüye kullanma ve tehdidin olduğu” gelişmeler, Kıymet B.Ç.’nin Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusundaki dilekçesinde şöyle aktarıldı: 

“Sınava giren diğer kadın adayın kâğıdını neredeyse boş vermesine sevindim. Ben, 10 yıllık tecrübe ve bilgimle kâğıdımı ful doldurmuştum. Kesin kazanırım dedim. Sınav sonucu 28.01.2022 tarihinde açıklandı. Benim 44, diğer adayın (kazandığı açıklanan aday) 70 aldığını gördüm. Şok oldum. Çünkü 4 soru sorulmuştu. 3 soru seramik alanında, 1 soru ise tezhip (geleneksel el sanatları) soruları idi. Duyumlarıma göre, kazanan kişi hemen göreve başlatılmıştı. Seramik mezunları birbirini tanıdığı için, kazanan adayın Fen Bilgisi öğretmenliği mezunu olduğunu duydum. Alan mezunu olmayan birinin bu soruları bilmesi imkansızdı.. Bu sürece itiraz ettim. Sınav sonucumun, ‘sehven ya da bilerek düşük verildiği’ni, kâğıdımın tarafsız bir jüri tarafından yeniden incelenmesini istedim. Ancak incelenmeden, bana, resmi olarak herhangi bir usulsüzlük olmadığı belirtildi ve sınav kâğıdım yeniden incelenmediği gibi, benim üniversiteye sunduğum evraklarımla ilgili açık aramaya çalıştılar, çalıştığım kurumun müdürünü baskı altında tuttular. Hâlbuki benim üniversiteye teslim ettiğim tüm evraklar e-devlet çıktılı, ıslak imzalı resmi evraklardı. 

Sınav sürecine itiraz etmek istediğimde jüri üyesi olan öğretim görevlisi, geçmişte de danışman hoca olan P. B. Ç., bu olayı duymuş ve tarafıma telefon kanalı ile ulaşarak, ‘Jüri üyesi olduğunu, eğer itiraz edersem başlarının ağrıyacağını, alınan kişinin zaten belli kişi olduğunu şaibe yapıldığını, işin içinde para döndüğünü kazanan adayın arabasını satıp bu parayı ödediğini öğrendim. 

Hatta jüri üyesi olan P. Hoca mesajında ‘Allah belalarını versin. Bölüm mezunu olmayan, alakasız birinin alındığını, hayrını görmesin’ gibi cümleler kurdu. 

Bu görüşmelere ilişkin P. B. Ç.’nin  0505… …. numaralı hattı üzerinden, şahsıma ait 0534… …. numaralı telefon hattıma atmış olduğu mesajlar ve ses kayıtları mevcuttur. Bu kayıtların da dosya içine alınmasını talep ediyorum. 

Bu olayla ilgili olarak şikâyetçi olacağım ve dava açacağımın duyulması üzerine, kazanmamış olamama rağmen, usule aykırı bir şekilde hakkımda sahte evrak bulmaya çalıştıkları ve müdürüme baskı kurdukları ortadadır. 

Yaptığım araştırmalar dâhilinde Ömer A. (Genel Sekreter) ve Ezgi B.’nin (Rektör Aysun Bay Karabulut’un temizlik işçiliğinden, MTÜ’de üretilen sertifikalarla öğretim görevlisi yaptığı tırnak bakım uzmanı) para karşılığı görevini kötüye kullandığı rüşvet ve menfaat karşılığında haksız kazanç elde ettiklerini öğrendim. 

Ayrıca kazanan şahsın (Gülşah D.) sertifikasının, belgelerinin araştırılmasına ilişkin itirazlarımın da hiçbir şekilde incelenmediği ortadadır. Zira incelendiğinde, şikâyet dilekçemde belirttiğim tüm usulsüzlüklerin ortaya çıkmasından korkmuşlardır. 

Yukarıda belirttiğim tüm nedenlerle, Sayın Savcılığınız tarafından gerekli soruşturmanın yapılarak, işbu usulsüzlük, görevi kötüye kullanma rüşvet, tehdit vb. suçlarla ilgili suçu işleyenlerin cezalandırılmasını saygıyla arz ve talep ederim.” 

Kıymet B.Ç., Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda; dilekçesinde ayrıntıları ile anlattığı olaya ilişkin olarak, MTÜ Genel Sekreteri Ömer A. Ezgi B. ve sınav jüri üyesi olduğunu belirttiği P. B. Ç. hakkında, “Görevi kötüye kullanma, rüşvet, tehdit suçlarından” davacı ve şikâyetçi olduğunu belirterek, adı geçen şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Jüri üyesinin gönderdiği sesli ve yazılı mesajlar da savcılık dosyasına “delil” olarak girdi 

Bu arada, şikâyetçi Kıymet B.Ç., Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusuna ilişkin dilekçesine ek olarak, jüri üyesi P.B.Ç.’nin gönderdiği whatsapp sesli ve yazılı mesajları da bir flaş bellek ile dosyaya “delil” olarak sundu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Kaan (2 yıl önce)
    Yakında seçim var, bir rektör nasıl seçilir, o ilde sözü dinlenen ve sorumlu vekilin raporuna göre seçilir, bu hep böyledir, seyredin, yazik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malatya ya ne kadar lazımdı bu üniversite tartișilir. Sanki mevcut üniversite mezunlarına iș bulmușuz da yetersiz kalmiș istihdam eksiğini gidermek adına habire yeni üniversite açmișiz. Plansız programsız ıșler sonucu ortaya çıkan herșeyin sonu böyle felaket oluyor. Sırf Aysun Hanım Efendi rektör olsun diye bu üniversite açıldı ise daha büyük bir problem. Çünkü o üniversitelerin finanse edilmesinde milyonlarca insanın vergisi, alinteri hakkı var. Rabbim memleketi idare edenlere akıl, fikir ve hidayet ihsan etsin, memleketi dalkavuk tan, menfaatperestten, yalancıdan, soyguncudan bozguncudan, bolucuden, teröristten korusun, bunlara fırsat vermesin inșallah. Canım vatanım, bu millet çok çekti inșallah bir gün hidayete erer kendi içinden kendine layık yöneticiler çıkarır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Şimdi anladinizmi neden cehennemin var olduguna??
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kaan (2 yıl önce)
    doktora yapmış akademik hayatı tanıyan birisiyim. daha önce bir üniversitede bu kadar şaibe duymadım. başka ülkede olsa kıyamet kopar bizde ses çıktığı yok. bu dünyanın ahireti de var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 1647452570 (2 yıl önce)kaan isimli kullanıcı yorumuna
    arkadas sizlere katiliyorum yapilan isleri pislikleri kul hakini yenleri ahirete birakilmasin oration allahin huzuru onemi olan yasadiklari sure icerisindeki yaptiklarin hesabi sorulmasi 3 aydan beri yapilanla ortada vekiller yetgililer susuyorlar bu atamalarda yapilan islerde siyasilerin yetkileri var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yener (2 yıl önce)
    Bu üniverstede o kadar şaibeli olay var ki. ÖSYM Savcılık cimer hepsi sessiz. Neden? Arkasında Ablası var çünkü. Acaba ordan mezun olan ne iş yapıyor? Devlete, Malatyaya ne kattı o üniverste? birilerini zengin etmekten başka neye yaradı? Devlet memuru nasıl olurda rüşvetle iş yapar. Buna itiraz edenede Terörist damgasını vurursunuz. Herkes Konuşur AK parti yapar. Bunu CHP'li bir belediyede yapılsaydı. Anında gözaltı ihraç hepsini çıkarır ve rektör değişirdi.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yavuz (2 yıl önce)
    Bu üniversite kurulduğundan beri yapılan atamaların tümü yeniden değerlendirilmelidir. Eskiden kadorada olanlar değil ama sonradan alınan herkese bir kılıflar uydurularak kadrolar verilmiş. Liyakat koca bir 0. Kalitesizlik her taraflarından akıyor. Bu üniversitenin değerli akademisyenleri ve idari görevleri yapan insanlar neden acaba ses çıkarmazlar. Bu kadar mı korku ortamı var? Yazıklar olsun. Yetkililer uyuyor mu?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Öznur (2 yıl önce)
    Son 2 yıl içerisinde oraya alınan tüm öğretim elemanları incelensin.Usülsüz alınanlar çıkarılsın aldıkları maaşlar faiziyle alınsın geri.Yazık günah tüysüz yetim hakkı var
    %96
    %4
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    yoook artık
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Bugune kadar alinanlar sanki hakkiylami girdi?guldrumeyin Allah askina
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mhmt (2 yıl önce)
    Allah aşkına yok mu bu skandallara yanıt mobbing rüşvet adam kayırma her şey varmış
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kac para ya hangı görevı verıyorlar bı fıyat alabılırmıyız pazarlık varmı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Arkası yarında bugün. Bunlar nasıl bir aile, anlamak mümkün değil. Sadece rektöre honim ve küçük enişte mi sıkıntılı zannediyorsunuz. Herkeste mi falso olur birader. İlgili üniversite her türlü sansasyona açık. Ancak, ağustos ayında yediği, içtiği, skandalları, falsoları, kusurları yetmez denilecek ve rektöre honim yeniden atanacak. 4 sene daha Ankara' dan üniversite yönetilecek, skandallar ayyuka çıkacak, seçimlere kadar her türlü adli soruşturma baskı ile sümen altı yapılacak. Eğer iktidar değişirse o zaman bir şeylerin hesabı sorulur. Yoksa yiyen memnun, yediren memnun eski tas, eski hamam devam edecek. Zaten hiçbir devlet yetkilisinin umurunda değil, üniversite içinde sesini çıkarmaya kalkan eleman da üniversitenin en ücra meslek yüksek okuluna sürgün gidecek. Bilimsel performansı yerlerde sürünen skandallar üniversitesi !. Imam Gazali' nin güzel bir sözü var: "Layık olmadan devletin makamlarına atananlar, astlarını ısırır, üstlerine kuyruk sallarlar". Rektöre honim ve küçük enişte, yeni kurulan bir üniversitenin bilimsel performansı nasıl yükseltilir diye gitsinler İskenderun Teknik Üniversitesi' nden kurs alsınlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Skandallar serisine devam.Ilerki süreçte daha yolsuzluklar,rüşvet ve dolandırıcılık suçların daha fazlası ortaya çıkacak.Bakalım daha pek çok marifetleri skandalları bitmeyecek,Nasil hesap verecek.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Pişkinliğin ve pisliğin bu kadarı da pes artık. Yök gerekeni yapmalıdır. Rektör görevden el çektirilmeli açığa alınmalı ve yargı önünde hesap vermelidir. Güzelim memleketi ne hale getirdiniz. Allah gözünüzü dizinizi doyursun.. Yazıklar olsun. Ama sevinmeyin oligark adayları bu millet sizden almasını bilecektir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Asım (2 yıl önce)
    Öznur Çalık? Nerdesin Oznur Çalık...kardeşin üniversiteyi ne hale getirdi . Kilicdara laf yetiştiriyorsun. Önce şu kardeşinin haline bak.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • ALP (2 yıl önce)
    Kıymetlimiz, toplumsal uzlaşının sembol ismi değerli hemşehrimiz Turgut Özal'ın adının verildiği üniversitede bir tane düzgün iş yok. Özal'ın kemikleri sızlıyordur. Çok güzel sahip çıkıyoruz değerlerimize.! Geçmişte içerisindeki pavyonlarda yaşanan taşkınlıklardan dolayı haberlerde hep olumsuzlukla anılan Cezmi Kartay caddesinden ötürü adamın adı bu caddeye verilerek istemeden de olsa iyilikten çok kötülük yapılmış diye düşünürdüm. Elbetteki Özal'ın Malatyadaki hatıraları ve karşılığı çok fazla, kıyas edilmez ancak şimdi Turgut Özal Üniversitesi'de hep olumsuzluklarla, garip işlerle anılıyor.!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • zafer (2 yıl önce)
    Kokuşmuşluğun bu kadarına da pes. Rektör ve küçük enişte yakında çok güzel nedenler sunarak basın açıklaması yapar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yeter artık be. Artık midemiz kaldırmıyor. Bir devleti ayakta tutan kurumlarıdır. Her gün manşetteler bunlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vahap (2 yıl önce)
    öznur çalık için büyük bir ders bu.sen malatyaya 20 yılda vezir olursun ama bir kardeş çıkar seni böyle rezil eder işte.kimse rektörün adını anıyor mu.hayir. herkes öznur calikin kardeşi diyor. eğer aklı varsa rektörlüğe getirdiği gibi rektörlükten aldirmasini da bilir. Göreceğiz bakalim
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Şu Öznur Çalık’ın bacısının rektör olduğu üniversitede meydana gelen olayların, usulsüzlüklerin on binde 1’i Fatih Hilmioğlu döneminde yaşanmış olsaydı Malatya’daki sözde İslami hassasiyetli dernekler vakıflar her Cuma günü soykan parkında basın açıklaması yapar, Adliyeye dilekçe kuyruğuna girerlerdi. Ne oldu? Dut yemiş bülbül gibisiniz şuanda Malatya’da, bütün değerlerinizi ya unuttunuz yada o değerler gerçekten sizde yokmuş. Sizin hassasiyetiniz rektörlerin siyasi kimliğine göre mi değişiyor? Sizin hak ve hukuk anlayışınız rektörün ablasının siyasi gücüne göre mi değişiyor? Nerdesiniz? Nerelerdesiniz? Şunu not düşelim, Hilmioğlu’nun belki siyasi olarak tartışılacak, konuşulacak yönleri vardı, ama hiç kimse o adam için 8 yıllık görev süresinde usulsüzlükten bahsetmedi. Tıp Merkezine en önemli pahalı cihazlar Hilmioğlu döneminde getirildi, bir tane usulsüzlükten bahsedilmedi. Lakin Öznur çalık’ın rektör bacısının 2.5 yılda 3 villa aldığı konuşuluyor, ama ne öznur çalık nede rektör bacısı bunu yalanlamıyor. Şi Öznur Çalık, sen aile milletvekilimisin, yoksa malatya milletvekilimisin? Nereye kadar hesap sorulmasını engelleyeceksin? Eyyyy AK Parti İl Başkanı İhsan koca, sen nasıl bir il başkanısınki, bir kurumun yöneticisi aylardır o kuruma gelmiyor ve senden bir çıt ses çıkmıyor? Bir kurumla ilgili aylardır usulsüzlük gündeme geliyor, ama İhsan Koca’dan çıt çıkmıyor? Peki ya değir iktidar mensubu siyasetçiler, yahu siz Erdemliler hareketinin erdemli birer üyesi değilmisiniz? Yada biz mi yanlış anladık, Erdemsizleri, erdemliler olarak. Erdemli olmak, yanlış kimden gelirse gelsin, hesabını sorabilmektir, korumak yada kollamak değildir. MHP kendi içerisinde bu üniversite işlerinin içinde olan adamını ihraç etti AK Parti seyretmeye devam ediyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Gerekeni fazlasıyla söylemiş Hakan kardeşimiz. Her noktasına kadar katılıyorum. Takipteyiz konuyu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Kiymetli kardesim cok guzel noktalara deginmissin ancak Hilmioğlu gibi bir bilim insani ve akademisyeni bu insanlarla kiyaslamak bile Hilmioğlu'na hakarettir diye düşünüyorum...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bravo kardeşim. Söylenecek şeyleri söylemişsin. Öznur Çalık eğer gerçek bir Malatya milletvekiliyse kardeş falan demeden bu kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Bakalım ne yapacak malatyanin ablası !!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Gardaş çok haklısın yalnız sen rektörün bir siyasi kimliği var veya islami hassasiyeti var filan sanısan senide çok fena gandırmış haberin ola
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Öznur Çalık bacısı hakkında çıkan 3 villa konusunda konuşmadı, bari bu konuda konuşsun.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Şu Malatya öznur ve çevresinden çektiğni kimden çekti artık şu şehrden elinizi çekin yazık bir şehir bu kadar olmaz
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Öznur dan çekmedik.hatta Allah kendisinden razı olsun çok büyük faydası var Malatya'ya. Ama akrabalarından çok çektik.eger bu olayları işin ucu kardeşine dokunuyor diye görmezden gelirse işte o zaman bizim için biter
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Vatansever (2 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Ne iyiliği var sade millete. Bunların hayrı sadece yandaşlarına akrabalarına. Ne güzel iş böyle yürüyorsa bu işler evimi satayım çocuğumu da alsınlar üniversiteye üstelik dört yıllık fakülte mezunu helal süt emmiş bir insan. Öyle tırnakçı şakşakçı yalaka tiplerden de değil. Allah bu milletin hakkını yiyen devleti bu şekilde yiyen herkesin layığını versin.
    %96
    %4
    Yanıtla