SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şoför Okulu''nda Sona Doğru mu?

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin büyüklüğü açısından en önemli eğitim birliklerinden biri olan ve Malatya'ya ekonomik açıdan önemli katkısı olan 2. Ordu Ulaştırma Er Eğitim Alayı (Şoför Er Eğitim Alayı)'nın, 2006 yılı başlarında faaliyetini durduracağı öne sürülüyor. Birkaç yıldır kulislerde zaman zaman gündeme gelen bu konu gerçekleşirse, Malatya "çok önemli" bir kaybı daha yaşayacak.

Malatya'nın Beylerderesi mevkiindeki geniş arazide, 1960'lı yılların ilk yarısında kurulan, 1983 yılına kadar 3. Ordu Komutanlığı'na bağlı iken 2. Ordu Karargahı'nın Konya'dan Malatya'ya naklinin ardından 2. Ordu'ya bağlanan Ulaştırma Er Eğitim Alayı, halk arasında "Şoför Okulu" olarak biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki birliklere şoför yetiştiren ve 3 ayda bir olan eğitim döneminde ortalama 4 bin 500 "acemi"nin usta er ve şoför eğitimi aldığı birlikte, son dönemde 45 günde bir 2 bin dolayında askerin eğitimi yapılıyordu.

Karargahı, sabit personeli, eğitilen askerlerin ve ailelerinin yolaçtığı iç turizm hareketi, ayrıca Malatya sanayiine ve ekonomisine katkıları açısından "çok önemli" bir yeri bulunan Ulaştırma Alayı'nın, iki dönem daha "acemi er" eğitimi yaptıktan sonra 2006 yılı başlarında, Silahlı Kuvvetler'in "şoför yetiştirme" politikasındaki düzenleme nedeniyle "kaldırılacağı" belirtiliyor.

Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın kaldırılmasının ardından, bulunduğu "Altay Kışlası"nın, Malatya'daki Muhabere Alayı ya da Lojistik Destek Komutanlığı olarak kullanılmasının söz konusu olduğu öne sürülüyor.

Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın kaldırılmasının birkaç yıldır gündemde iken; alayın kaldırılmasının ardından yerine bir yedek subay eğitim okulunun kurulmasının bir dönem tartışıldığı, ayrıca söz konusu kışlada Komando Tugayı'nın konuşlandırılacağı iddiaları da kulislerde konuşulan konulardandı.

Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın kaldırılmasının, Malatya ekonomisine çok ciddi olumsuz etkisinin olacağı iddiaları tartışılırken, Malatya'daki meslek kuruluşlarının, bu kararın gözden geçirilmesi ya da aynı şekilde Malatya'ya ekonomik yönden katkı sağlayacak bir askeri birimin burada konuşlandırılması için girişimlerde bulunma hazırlığı içerisinde olduğu haberleri alınıyor.

FOTOĞRAF: Son dönemlerini yaşadığı konuşulan Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nda, "acemi askerlerin" yemin törenlerinden sonuncusu geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilmişti ve bu fotoğraf da, o töreni yansıtıyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali Telatar (2 yıl önce)
    1975-76 yıllarında Yedek Subay olarak 2.Tab.1.Bl.askerlık görevimi tamamladım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa kasaloğlu (4 yıl önce)
    1983 yılında burada askerliğimi yapmıştım
    0
    0
    Yanıtla