SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sokağa Çıkma Yasağı Bittikten Sonra..

0
Güncellendi - 2020-04-14 02:00:44
Sokağa Çıkma Yasağı Bittikten Sonra..
A- A+ PAYLAŞ

Korona virüsle mücadele kapsamında geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte birçok vatandaş kendini dışarı attı. İki günün ardından ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar, daha önce belirlenen işyeri kapanma saatinin yürürlükte olması ve bunun polis tarafından sıkıca denetlenmesi nedeniyle, akaryakıt istasyonları ve faaliyetini sürdüren fırın ve eczane dışında temin edebilecekleri ihtiyaçlarını karşılayamadan evlerine dönmek zorunda kaldılar.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında 31 ilde gerçekleşen sokağa çıkma yasağı Pazar gecesi 24.00 itibariyle sona erdi. Yasağın sona ermesiyle birlikte Malatya'da bazı vatandaşlar araçlarıyla bazıları ise yaya olarak dışarı çıkarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

Yasağın sona ermesinden sonraki dakikalarda, Tecde- Kanalboyu ve Çevre Yolu güzergahında araç yoğunluğu oluşurken, İnönü ve Atatürk Caddelerinin daha önce alınan karar doğrultusunda trafiğe kapalı olması yüzünden buralarda araç trafiğine izin verilmedi, bu caddelere giren araçlar da yan yollara çevrildi. Ayrıca, bazı işyeri sahipleri yasağın ardından satış yapmak için işyerlerini açmaya, bazı vatandaşlar da alışveriş yapmaya gelirken, polis ekipleri İl Hıfzısıhha Kurulu'nun daha önce aldığı işyerilerinin açık olma saatine uygun olmadığı için işyerlerinin açılmasına izin vermedi.

Yaya olarak caddelere çıkan vatandaşlara polis ekipleri sosyal mesafeye uymaları konusunda anons yaparken, yoğunluk yaşanan diğer yerler akaryakıt istasyonları oldu. Vatandaşların hem araçlarına yakıt almak, hem de buralardaki marketlerde alış veriş yapmak için oluşturdukları yoğunluk fazla olmazken, polis ekipleri buralarda da sosyal mesafe uyarısı yaptı. Yoğunluk bir süre sonra tamamen sona erdi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Celal (4 yıl önce)
    Corona virusü yenebiliriz ama CEHALET i asla yenemeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Allah Akıl fikir versin. Evinizde kalın kardeşim. Sigara içiyorsanız bırakın. Bu işin şakası yok.. Sigara içenler 1.derecede risk gurubunda.. Evde kal güne de kal...
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek (4 yıl önce)
    Ne ihtiyacı gezmeye çıkmışlar, 2 gün sabredemediler.Bizler evde 1 aydır çoluk çocuk evden çıkmazken bu ne sabırsızlık ve duyarsızlıktır.Herşey çok basit geliyor.Sitelerde insanlar bahçeye çıkıp top oynuyor,güneşleniyordu sokağa çıkma yasağında .Yasağın bile anlamını bilmemek için uğraşan bir toplumuz.Bize herşey müstehak...
    0
    0
    Yanıtla
  • NK (4 yıl önce)
    Luppo, kola, cips çok önemli ihtiyaçlar (!). Allah ıslah etsin. Ders olmadı anlaşılan daha iki gün önce yaşanan facia. "İnsanları açlık değil, alıştıkları tokluk öldürür" diyen İbn-i Haldun, bunları görüp de söylemiş sanki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (4 yıl önce)
    O saatte çıkıp ne anladınız sırf devlete muhalefet bu insanlara bir musibet bin nasihatten iyidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Bu millet kolay kolay adam olmaz. Bu çıkanları provakator diye içeri alacaksın. Bunların karnı aç değil gözleri aç
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    "İki günün ardından ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar, daha önce belirlenen işyeri kapanma saatinin yürürlükte olması ve bunun polis tarafından sıkıca denetlenmesi nedeniyle, akaryakıt istasyonları ve faaliyetini sürdüren fırın ve eczane dışında temin edebilecekleri ihtiyaçlarını karşılayamadan evlerine dönmek zorunda kaldılar." Gecenin 12 sinde ne ihtiyaciniz olacak Allah aşkina. Biraz ciddiye alalim şu salgını. 2 hafta evden çikmaźsaniz küflenmezsiniz merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla