SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sokaklarımızın Prestij Seviyesini Yükselttik"!.

0
Güncellendi - 2021-04-28 15:36:45
A- A+ PAYLAŞ

BELEDİYENİN PRESTİJİ YERLERDE AMA.. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin dört bir tarafındaki cadde ve sokaklarımızın prestijini artırmak amacıyla başlattığımız sokak sağlıklaştırma projelerimizle bugüne kadar 126 binanın dış cephelerini restore ederek, kent estetiğine uygun hale getirdik.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatleri arasında yer alan ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesi kapsamında; Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde tespit edilen sokak ve caddelerdeki binaların dış cepheleri sosyal dokuya uygun boyalarla restore edilip, kaldırımlar düzenlenirken, aydınlatmalar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte mahallelilik kültürü yeniden canlanıyor.

Yeşilyurt’un eski yerleşim yerlerinden olan Çırmıhtı’nın muhtelif caddelerinde ki binalarda ve işyerlerinde gerçekleşen dönüşüm projelerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk etapta Gündüzbey, Çırmıhtı, Kiltepe, Çarmuzu ve Kaynarca mahallerinde başlayan çalışmalar kapsamında toplamda 126 binanın dış cephesini restore ederek, sokakların prestij seviyesini yükselttiklerini söyledi.

Yeşilyurt’un tüm yaşam alanlarının temiz, düzenli ve konforlu hale gelmesi adına yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Baharın gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte Yeşilyurt’umuzun her noktasında farklı bir güzellik, farklı bir aheng ortaya çıkmaya başladı. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu yaşanan güzelliklere sokak sağlıklaştırma projelerimizle destek oluyoruz. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan sokak sağlıklaştırma projelerimiz kapsamında; ilçemizin farklı bölgelerindeki cadde ve sokaklarda dış cepheleri eskimiş ve deforme olmuş binaları ve işyerlerinin dış yüzeylerinin tadilatını yapıp, sosyal dokuya uygun renk tonlarıyla baştan aşağıya dönüşümünü sağlıyoruz. Bugüne kadar ki çalışmalar neticesinde; Gündüzbey’de 26, Çırmıhtı bölgesinde 23, Kiltepe’de 44, Çarmuzu’da 13 ve Kaynarca mahallemizde 20 binayı restore ederek, toplamda 126 binanın dış cephesini kent estetiğine yakışır seviyeye ulaştırdık.İlçemizin daha fazla güzelleşmesi adına yürüttüğümüz bu tür dönüşüm projelerimizle cadde ve sokaklarımız neşeli ve güzel bir görüntüye kavuştu.İlçemizin tarihi bölgelerinden olan Çırmıhtı ve Gündüzbey gibi bölgelerimizde ki tarihi tescil konaklarımızı bir yandan restore edip buralara farklı temalı müzeler kurarken, diğer taraftan evlerimizin dış cephelerini sosyal dokuya uygun renk tonlarıyla dönüşümünü sağlayarak restorasyon projelerimizi bir anlamda taçlandırıyoruz.  Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerimizle Yeşilyurt’umuzun çehresinin baştan aşağıya değiştiriyoruz, turizm potansiyelinin hareketlenmesine destek oluyoruz. Vatandaşlarımız ve esnaflarımızda bu tür hizmetlerden memnunlar, dışarıdan kentimize gelip Yeşilyurt’u ziyaret edenler misafirlerimizde cadde ve sokaklarda ki bu dönüşümden dolayı memnuniyetlerini bizimle paylaşıyorlar.Amacımız, Yeşilyurt’un tüm güzelliklerini farklı ve dikkat çekici projelerle ön plana çıkarmak, güzelliklerine yeni güzellikler katmaktır.

Sokak sağlıklaştırma projelerinin Yeşilyurt’a farklı bir hava kattığını söyleyen AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, “ Belediyemiz tarafından yürütülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projeleri, havasıyla suyuyla, misafirperver ve hoşgörülü insanlarıyla çok güzel bir atmosfere sahip Çırmıhtı bölgemizin daha fazla güzelleşmesini sağlamıştır.Lezzet Caddesindeki  konakların dönüşümünden Gündüzbey’de gerçekleşen yatırımlara kadar tüm bölgeyi kapsayan projeler, Çırmıhtı’mızın tarihsel ve kültürel hüviyetinin ön plana çıkmasına öncülük etmiştir.Bu tür projeler kentimiz ve ilçemiz için büyük önem taşımaktadır.Belediye Başkanımızı ve mesai arkadaşlarına bölgemize değer katan hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi'nin, yurt dışına adam kaçıran birilerine alet olarak il dışından birçok kişiye hizmet pasaportu (gri pasaport) temin edip göndermesiyle ortaya çıkan skandalın ardından, belediyenin prestiji yerle bir olurken, belediye başkanının "sokak prestiji" açıklaması ilginç bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Cumali (3 yıl önce)
    Sayın çınar,biran önce istifa etmeli.açığa çıkanlardan sonra yapacağı hizmetlerin hiç bir değeri olmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (3 yıl önce)
    Ciddi Bi otorite boşlugu var Yeşilyurt belediyesinde çorap degişir gibi Başkan yardımcısı degişiyo kimin ne yaptığı belli degil başkanın dünyadan haberi yok yani tas kayıp birazdaha karıştırılsa inanın daha çok usulsuz işler çıkacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    Bu ilçede yaşayan insanların hayat standartlarını yükseltin, onlara iş verecek, istihdam yaratacak projeler yapın, böylece insanlar para kazanır ve kendi evinin bakımını yapar, boyatır. Bu şekilde o evlerin dışını değiştirirsiniz, insanların hayatlarını değil, insanın hayatına dokunun, böyle boya badana ile olmaz, bir arka sokağından fotoğrafını çekip yayınlasın haberciler, bakalım oralar nasıl ? Bu tür çalışmalar kötü değil fakat faydalı da değil. Böyle çalışmalara sıra gelene kadar çok daha öncelikli yapılması gereken işler var. Parayı ve emeğinizi oralara harcayın. Benim tavsiyem budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tamam başkan teşekkür ederiz. Ancak millet iş aş bulmak istiyor. Prestij karın doyurmuyor. Karnı doymayan, çocuğunu doyuramayan adama prestijden bahsedemessin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koltuk sevdası (3 yıl önce)
    Millet için degil başkan için yapılmış Bi icraat dostlar pazarda görsün hehe çınar çalışıyor desinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret K. (3 yıl önce)
    Ayrıca Sivas Cad. Osman Yıldırıma ait metruk binaya bakın.Yıkmak için içinde cinayet işlenmesini mi bekliyorsunuz.Her gün bu metruk binada gençler girip çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret K. (3 yıl önce)
    Birazda Sivas Caddesine baksanız.Ayrica sokaklarda sürü halinde gezen köpeklere bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (3 yıl önce)
    Benim yorumum neden yayınlanmadı Yoksa başkan size de mi ulaştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (3 yıl önce)
    Başkan bey önce Almanya işinin hesabını ver o koltukta oturma Malatya'yı bütün Türkiye ye rezil ettin. Sen sadece Adıyamanlıları işe al başka bir iş yapmıyorsun zaten Malatyanın ekmeğini yiyip Adıyamanlılara çalışan adamsın git beton işine devam et lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğba (3 yıl önce)
    Bay Başkan “Sosyal dokuya uygun renk tonlarıyla” demek isterken bunları mı kastettiniz.Ne bu renkler Allah aşkına.Sirke çevirmişsin.Haftaya gel işe başla.Çırmıhtıya yapılması gereken o kadar çok şey varken evleri iğrenç ötesi renklere boyamak.Pess...
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Düşün artık malatyalının ve malatyanın yakasından yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (3 yıl önce)
    Bence MALATYAMIZIN en azından CADDELERİ nin KALDIRIM ve ELEKTRİK DİREKLERİ ve LAMBALARI DAHA ŞIK yapılabilir. Örneğin TECDE yolunda olduğu gibi. TEDAŞ ın eski direkleri şehrin görüntüsünü bozuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (3 yıl önce)
    Yav Allah aşkına birşeye de güzel deyin. İyisine iyi kötüsüne kötü diyelim. Ama Vallahi bu süper olmuş. Ellerinize sağlık. Burası malatyaya müthiş bir hava kattı. Hele beylerderesi 10 numara. Düşünüp yapanlardan Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali İsmail (3 yıl önce)
    Yesilyurt gibi güzel ilçemizi Tüm Türkiye'ye rezil ettiniz, kendini aklamadan hic birşeyi düzeltmiş olamazsınız. Önce kendinizi duzeltin
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükran (3 yıl önce)
    Yeşilyurt terzideresi yürüyüş yolu projesi kapsamında yesilyurt merkezde yer alan 500 metre yolun kaldırım ve bisiklet yolu çalışması 2 sene önce yapıldı. Ama yol 2 yıldır asfaltlanmadi yapılan kaldırımlar da dağılmaya başladı.Tamami 500 metre olan bu yolu ne zaman asfalt yapacaklar merakla bekliyoruz.Uzak yerlerdeki dağ başlarına bile giden yol asfaltlı yesilyurt merkezdeki kaldırımı olup yolu asfalt olmayan bu yolu ne zaman goreceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • asfalt işi bu ara karışık ses etme :) ihaleyi başka firmaya kaptırdı belediye şirketi arayı bulmaya çalışıyorlar hele dur :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Başkan sen tarihte kimsenin yapamadıgı prestiji yaptın çırmıhtı ya alamanyaya sefer çıkarttın meşhur ettin belediyeyi durmak yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Calisiyor gibi gorunmekten bikmadiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Banazili arkadas yesilyurt belediyesine git Seni almanyaya gonderirler
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Baskan guzel peki neden cavus oglu mahallesini kapsam disi biraktiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    O sokaklar aslan gibi işsiz mazlum gençlerle dolu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin karakoç (3 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyamanlı başkana öyle denirmi bir sor bakalım Malatya da 1 tane adıyamanlı işsiz varmı yok der çünkü heryerde Adıyamanlılar çoğunlukta Malatya lılar işsiz ve maZlum oldu kendi memleketinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Desemki ders alsınlar, ama gün çatınca bu millet yine aynı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (3 yıl önce)
    Bu mahallelerden birinde dikkatimi cekti, orada yasayanlardan da duydum, restarasyon dedikleri, dis siva, boya ,cati altlarının osb ile kapatilmasi. Ustelik bu evlerin cogu arkaya dogru yikilmis ve icerisinde kimse yasamiyor. Güzel gorunse ne olur, gorunmese... Siz oraya yapilan masrafi, harcanan parayi, mahalle halkina BİN er lira dagitsaydiniz daha hayirli olurdu diyecegim ama demiyorum. Tam aksine cok iyi etmissiniz, devamını diliyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (3 yıl önce)
    Sayın başkan, lütfen sağlıklı sokak kadar , sokakların sağlığıda önemli lütfen sokak hayvanları artık sağlığımızı tehdit ediyor. Ya bir çözüm bulunuz, ya da sokak hayvanlarından korunmak için kıyafetler dağıtın halkınıza lütfen ülkenin gündemine sokak hayvanlarının saldırısına uğrayan insanlarla gelebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (3 yıl önce)
    Belediye başkanı olmayan prestijini kazanmaya çalışıyor ama bırakın prestiji halkın içine çıkacak yüz kaldimi acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)
    Başkanım abimle işsiz geziyoruz Almanya'ya gitmek istiyoruz bize kim yardım edebilir bir bilginiz var mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • üstadım 6000 EURO yu hemen vezneye yatır sonra belediye ye gel :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Parayı veren düdüğü çalar euro euro beleşe alamanya yok
    0
    0
    Yanıtla