SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sonuç Netleşmeden Binalardan Malzeme Sökmeyin'

'Sonuç Netleşmeden Binalardan Malzeme Sökmeyin'
A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Malatya Şubesi, hasar tespit çalışması sonuçları netleşmeden ağır veya orta hasarlı binalardan kapı, pencere, mobilya gibi sabit malzemelerin sökme işlemlerinin yapılmaması uyarısında bulundu.

Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden dolayı kentte zarar gören binaların tespiti için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlanarak ilgili muhtarlıklarda askıya çıktığı hatırlatıldı.

Hasar tespit sonucuna itiraz başvurularının başladığı, bu itirazların farklı bir ekip kontrolüyle tekrar değerlendirileceğinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söylendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk tespit sonucunda evi ağır veya orta hasarlı olan bazı vatandaşların panik ve acele kararla kapı, pencere, mobilya gibi birçok malzemelerini sökerek kurtarmaya çalıştığı veya maliyeti çok yüksek olan bu malzemelerin ucuz fiyatlara devredildiği görülmüştür. Hasar tespit sonucu, itiraz sonrasında yapının ikinci kontrolünde değişiklik gösterebileceği için sökme işlemleri vatandaşların maddi ve manevi mağduriyetine sebebiyet vermektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla yapmış olduğumuz toplantılar sonucu ortak kanaatimizce, vatandaşımızın daha fazla maddi kayba uğramaması için nihai sonuç netleşmeden ağır hasarlı veya orta hasarlı binalarda kapı, pencere, mobilya gibi sabit malzemelerin sökme işlemleri kesinlikle yapılmamalıdır."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • SERKAN (1 yıl önce)
    dünyanın hiçbir yerinde olmayan işler burda oluyor .bu nedir az hasar orta hasar agır hasar ..ya sanki döner alıyonunuz yarım döner çeyrek döner tam döner gibi. bakın binada ya hasar vardır ya yoktur .... kısacası 2020 elazıg depreminde az hasar verdikleri binalar çöktü bunu açıklayabilecek varmı ?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • tugay (1 yıl önce)
    ya siz ne diyorsunuz ramazanda içip içip röportaj mı veriyorsunuz ? evleri tahliye etmemiz için hane başı 15.000 tl para yatırdılar siz halen kapı pencere sökmeyin diyebiliyorsunuz bu konuşmaları depremden 60 gün sonra mı aklınıza geldi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Baba atı olan Üsküdar'a geçti
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mehmet yüksel (1 yıl önce)
    Önce ağır hasarlı dediğiniz eve orta hasarmı vereceksiniz ? Sonra insanlar o evlerde oturacak öylemi beyler şunu kafanıza sokun bir ev veya iş yeri yaaaa hasarlıdır yada değildir ortası yanı sağı solu olmaz bu işi bu şekilde çözemezsiniz sınıfta kaldınız
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Sultan (1 yıl önce)
    Şimdimi uyarıyorsunuz hata sizin gerekeni yapin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    fahri kayahan ve bostanbaşındaki müteahhitlerin baskısına boyun eğecekler, buralardaki ağır hasarlıları orta hasara çevirip güçlendirme yapma peşinde müteahhitler. eğer ağır hasarlılar yıkılırsa daire sahipleri müteahhitlerden paralarını geri almak için davalar açacaklar ve müteahhitlerin servetleri gidecek. zaten birçoğu malını, mülkünü, parasını başkalarına devretmiştirde.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Rüştü (1 yıl önce)
    Ne dedi ne dedi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Deprem olalı 2 ay olmuş millet evinde ne kapı ne pencere ne kombi ne petek bıraktı neden önceden bilgi vermediniz. Çok şüpheli beklediniz vatandaş evini darmadağın etsin sizde sonra piyasayı canlandırasınız yanı birileri cepleri doldursun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Feyzi (1 yıl önce)
    İnanmayın urfalı kendisi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu uyariyi yapmak için biraz geç kalmadinizmi,hirsizlar talan etti ne kapi biraktilar ne su sayaci
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İLYAS (1 yıl önce)
    Sn.Oda Yetkilisi dik. Depremin ardından 2 aydan fazla zaman geçti. Bu tür beyan ne kadar doğrudur ? Daha önce yapılması gerekenin bu kadar geç duyurulması biraz garip geldi !
    %92
    %8
    Yanıtla