SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunlarımızı Masaya Yatırdık"

0
Güncellendi - 2019-09-30 02:16:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu ile bir araya gelerek, Malatya’nın tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırımlarını ve taleplerini istişare etti.

Milletvekili Çalık, Gündüzbey’de düzenlenen istişare toplantısında Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı Başkanı İhsan Akın ve Üretici Birlik Başkanları ile bir araya geldi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı Başkanı İhsan Akın, Milletvekili Çalık’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, “Sorunlarımızı istişare edip, anında görüntü yaptığı için, anında ilgili kurumlarla görüşüp birlik başkanlarımızın, üreticilerimizin taleplerini yerine getirmesinden dolayı Milletvekilimiz Öznur Çalık’a 39 bin 700 yetiştiricimiz ve üreticimiz adına teşekkür ediyoruz. Yetiştiricimiz ve üreticimiz her türlü sorununda, sıkıntısında  Malatya’da ilk ulaştığımız ve çözüm odaklı çalışan ablamız, milletvekilimiz Öznur Çalık’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Malatya’da her kesimin sorun ve taleplerini dinleyip çözüm üretmeye çalıştıkları gibi tarım ve hayvancılık sektörünün de sorun ve taleplerine her zaman sahip çıktıklarını ifade eden Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya ekonomisinin omurgası tarımdır. Tarımın bileşenleri ziraat ve hayvancılık olmak üzere ilgili bütün üreticilerimizle bir araya geliyoruz. Sorunlarımızı dün olduğu gibi çözüm odaklı kurum ve kuruluşlarımızla çözmek üzere çaba sarf ediyoruz. Özellikle canlı hayvan büyükbaş-küçükbaş alımlarında Et ve Balık Kurumu’nun alımları dahil olmak üzere Malatya’daki üretim konusundaki sıkıntılar dahil olmak üzere sorunlarımızı masaya yatırdık. Malatya’da son dönemde en önemli sorun ve talep olarak bize Malatya’da üretilen sütün değerlendirilmesi, soğuk zincirlerle daha sağlıklı bir şekilde tüketime yönelik pazarlanması konusunda gelen taleptir. Yapılan araştırmalara göre resmi olmayan rakamlara göre Malatya’da günlük bin ton civarında bir süt üretiminin olduğu söyleniyor. Malatya’da üretilen bu sütün il ve Türkiye ekonomisine dahil olması ve değerlendirilmesi için görüşmelerimizi yaptık. Özellikle Bingöl’de faaliyet gösterecek olan Sütaş’ın yetkilileri ile görüşmelerimizi yaptık. Eğer Malatya’da günlük üretilen sütü sanayiye ulaştırabilirsek Malatya ekonomisi içimde çok ciddi bir katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • erhan (5 yıl önce)
    öznur hanım şuan en büyük sorun işsizlik typ den 6 aydır kurumlarda çalışanları çalışma süreleri doluyor bunlar tekrar işsiz kalacak bir de başkan 3-4 çocuk yapın diyor bu çocukların bakımını çalışmayan biri nasıl karşılayacak maden o kadar gücün yetiyor bu typ dekileri sözleşmeli yapın yapmasınız biliyorum o cesaret yok sizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan çeker (5 yıl önce)
    Bir ak parti li olarak Malatya milletvekilleri Malatya için ne yapıyor lar ne ediyor lar kendi leride bilmiyor lar bir Kuzey çevre yolu dediler bitiremedi ler trafik allah bullah ne bir proje ne vatandaş için bir şey ler varsa yoksa salattin Gürkan arkandayız inşaallah en kısa zamanda millet bahçesi hazır olur Malatya milletvekilleri Malatya yı taşıyamıyor her vatandaş bunu böyle biliyor başkanı mız RECEP TAYYİP ERDOĞAN İçin oy veriyor bu milletvekilleri unutmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Haberrr (5 yıl önce)
    Malatya Haber'in Öznür Hanım ile olan iletişimini merak ediyorum. Öznur Hanımı, sürekli haber yapacak bizlerin göremediği neyi görüyorlar ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yaşar özdegirme (5 yıl önce)
    Keşke her ilin vekili sayın çalık gibi ilgilenseler bir malatya sevdalısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Hayvan kesim ücreti 29 TL. Vatandaşın Kasaptan et alış fiyatı ortalama 45 TL . Besi maliyeti 35 TL/ kg . Bu adaletsizliği ne zaman duzelteceksiniz? Yaninizdaki kasap beyfendilerle mi düzelteceksiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    bingölde sütaş yatırım yapıyor rica etmişlerde malatyadan süt alsınlar.Hizmete bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (5 yıl önce)
    BÜTÜN ISLERI MASAYA YATIRDIĞINIZ ICIN HIC BIR IS YAPILMIYOR HEP EDEBIYAT HEP SOZ VER BUGUN GAZ VERENLER YARIN KAN VERMEYE GELMEZLER
    0
    0
    Yanıtla