SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Söylenen Şey Yani İddia Rüşvettir!"

0
Güncellendi - 2016-12-13 00:07:54
A- A+ PAYLAŞ

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ve bazı servisçi esnafının iddia ettiği zorla bağış konusu açıklamalarda bulundu.

Vuslat TV'deki Güne Dair adlı programda konuya dair açıklamalarda bulunan Ali Tatlı, esnafın iddialarının bağış değil rüşvet olduğunu belirterek şunları söyledi. 

“İspatlasınlar ve savcılığa bildirsinler”

“Bizden para alınıyor deyip de susmak doğru olan bir şey değil. Kimsenin kimseyi rüşvetle itham etmeye hakkı yoktur. Söylenen şey yani iddia, rüşvettir. Rüşvet suçtur, rüşvetin alındığı verildiği ortamda bunun Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi gerekiyor. Söyleyen bunu ispatlamak zorundadır.”

Servis ücretlerini okul müdürlerinin veya okul aile birliklerinin belirlemediğini ifade eden Tatlı, “Belediye ile servisçiler kendileri belirliyorlar. Belirlenen fiyatın üstünde okul tarafından bir talep varsa bana gelip isim versinler. İsim vermeden, belge göstermeden kamuoyuna zorla bağış alınıyor demek bütün okul müdürlerimizi, bütün okul aile birliklerimizi töhmet altında bırakmaktır, bu da doğru bir şey değil. Bana gelip; biz şu okulun öğrencisini şu fiyata taşıyoruz ama okul müdürü bizden şu fiyatı istiyor. Veya şu okul müdürü bizden 10 bin lira, 15 bin lira para istedi desinler. Servisçi arkadaşlarımızın emekleri üzerinden rant devşirmeye çalışanı bize söylesinler biz gereğini yapalım.” şeklinde konuştu.

Zorla bağış iddiasına da açıklık getiren Tatlı, “okul aile birliğinin banka hesabına gönüllü olarak yatırılan para ne zaman rüşvet olmuş? Biz rüşvetin tanımını bilmiyor muyuz? Sen okul aile birliğinin banka hesabına para yatırırsan gönüllü bağışçı olursun. Okul aile birliğinin basmış olduğu makbuz karşılığı bağışta bulunursan sen gönüllü bağışçısındır.” ifadelerini kullandı.

“Özel okullarla ilgili şikayet gelmedi”

Özel okulların velilerden belirlenen fiyatın üstünde para aldığı söylentilerine de yanıt veren Tatlı, “Bir hafta öncesine kadar özel okulların servisleri ile alakalı bize hiçbir şikâyet gelmedi. Özel okullarla bire bir bu arkadaşlarımız pazarlık yapıyor. Ben buradan servisçilere sesleniyorum; velilerden fazla para alıp kendilerine az veren özel okul varsa o okulların öğrencilerini taşımasınlar. Veli çocuğunu okula getirmek zorundadır, nasıl getirirse getirsin. Niye veli 140 TL vermesi gerekirken 200 TL versin. Özel okullara çocuklarını gönderen velilere de sesleniyorum; servislerle kendiniz pazarlık yapın. Parayı ben veriyorsam benim adıma niye başkası pazarlık yapsın. Tekrar altını çiziyorum, tüm özel okulları töhmet altında bırakmayalım, bu şekilde davranan özel okul varsa o okulun adını da bana bildirsinler.” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi-

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • servisci (7 yıl önce)
    bende bir servisciyim müdürün söyledigi gibi hiç bir aile başkanı rüşvet almıyor. Bizim şirketler okul kapanmadan aile birlik başkanlarının yanına gidip kendileri okula yardım adı altında para veriyorlar SERVİSCİLER siz önce şirketleri bir bitirin ondan sonra başkalarını suçlayın herkes otursun oturdugu yerde alan razı veren razı Aile birliği başkanı parayı okula harcamıyorsa o zaman suç işliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Madem para istiyorlar, polisten alın desteğinizi, paraların seri no.larını kaydettirin, istedikleri parayı verdikten sonra o parayı polisler üzerinde yakalasın, alın size suçüstü. Bir daha da böyle yapıyorlar mı görürsünüz. Servis şoförleri önce okullara paralarını veriyor, sonra öğrenci sayısı bekledikleri gibi çıkmayınca, ellerinden ne geliyor "YOLLARI TRAFİĞE KAPATMAK" ancak ve ancak bunu yapabiliyorlar. Trafiği kapatarak insanlara zarar veriyorsunuz, önce aranızda birlik olun, rüşvet vermeyin, sonra öğrencileri servis ederken kendiniz yerine başka şoför atamayın, o tuttuğunuz cahil bazı şoför müsvettesinin öğrencileri nasıl ne şekilde taşıdığının farkında bile değilsiniz. Yüksek sesle müzik, aşırı hız, trafiği tehlikeye sokan hareketler, öğrencileri rahatsız etme ne isterseniz var.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Servisçiler eskiden olduğu gibi okul müdürleri veliyi ayarlasın öğrenciyi kendilerine teslim etsin istiyorlar.Ancak okul müdürleri bunu yapmayarak velilerin servisçilerle anlaşmasını istiyor Okul müdürleri devreden çekilince çamur atıyorlar ve bugüne kadar bir tek isim veremediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Eğer okullara sene başı ödenek çıksa, öğrenci vs sayısı- miktarına göre, bu sıkıntıların hiç biri yaşanmaz. Ne velilerden para toplanır ne de bu tip sıkıntılar oluşur
    0
    0
    Yanıtla
  • akademi44 (7 yıl önce)
    merhaba gazi ilköğretimde o zaman 1 ogretmene yenı baslayacak ogrencı ıcın bın lıra makbuzsuz para ıstendı meb sıkayet edılmesını ragmen cozulmedı meb malatya mılletı uyutmaya calısmasın malatya gazı ılkogretım okulunda ılk kayıtda bır ogretmenın sınıfına ogrencı yazılması ıcın 1000 tl para ıstendı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş sanırsam senin istediğin olmayınca bunu yazma gereği duydun bende şunu sorarım neden bir öğretmene yönelirsiniz okul başarısı beli siz sanıyormusunuz ordaki bütün öğrencilerin geliri yüksek fakir ve yoksul çocukları arkadaşlarına mahcup etmemek içinde okul aile birliği o öğrencilere desdek sağlıyor nasıl olacak bu istediğiniz olusa alkış olmayıncada çamur atarsınız
    0
    0
    Yanıtla