SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Söz Konusu Malatya Olunca Babamı Tanımam"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için bütün gücünü kullanacağını, sorunları çözerek yaşanabilir bir Malatya’yı Malatyalılarla birlikte kuracağını söyledi.

Ağbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Yeni İlçe Garajında (köy garajı) esnafla bir araya gelerek sorun, istek ve talepleri dinledi.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Doğanşehir Minibüs, Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Şaban Erdoğan, Akçadağ Birlik Kooperatif Başkanı Hamit Cengiz’in de katıldığı toplantıda esnafın sorunlarını dinleyen Ağbaba, büyükşehir belediye başkanı olduğunda yapacağı çalışmaları anlattı.

“EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ BİZ YAŞADIK”

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Doğanşehir Minibüs, Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Şaban Erdoğan, Akçadağ Birlik Kooperatif Başkanı Hamit Cengiz, minibüsçü esnafının sorunlarını dile getirdi. Esnaf, “İşimizi kaybettik. Minibüsçü esnafı olarak zor zamanında vatandaşımızın ve Malatya’mızın yanında olduk. 120bin kişiyi Malatya’dan diğer şehirlere taşıdık. Malatya’dan bir karşılık beklemedik. Malatya’yı terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Depremden sonra en büyük mağduriyeti biz yaşadık. Şehir merkezi kalmadı. Çarşısı olmayan bir şehir asla ayağa kalkmaz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba’dan şehrin yeniden ayağa kalkması için gerekli adımları atmasını istiyoruz. Yakıt fiyatları belli, zararına çalışıyoruz. En büyük sorunumuz mazota yapılan zam. Esnafımıza haksızlık yapılıyor. Büyükşehir belediyemizin sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz” dediler.

“MAZOT ÜÇ KAT ARTTI”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, esnafın birçok sorunla karşı karşıya bırakıldığını ifade etti.

Minibüsçü esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ağbaba, “Geçen yıl mazot 16-17 lira iken şu anda 45 liraya dayandı. Mazot üç kat arttı. Kazançta üç kat artış yok. Dolayısıyla da minibüsçü esnafı zam yaptığında halkın tepkisini alıyor, zam istediğinde de devlet vermiyor. İki ara bir derede kalmış durumdalar” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, deprem sonrası esnafın daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek “Yolların hali ortada. Minibüsçü esnafı “Yollar kötü olduğu için sanayiden çıkamıyoruz” diyorlar. Buda başlı başına bir dert” dedi.

“MASA BAŞINDA KARAR ALMAYACAĞIZ”

Yeni Köy Garajının durumuna da değinen Ağbaba, şunları söyledi:

“Burası ilk açıldığında “Buraya kimse gelmez, çalışmaz” denildi. Hakikaten bir vatandaşın çarşı merkezinden buraya gelip Darende’ye, Doğanşehir’e gitmesi kolay değil. Çalışmadığını görüyoruz. Minibüs şoförleri için park yeri özelliğini taşıyor. Hem insanlar hem de esnaf mağdur. Ben bir şeyin sözünü veriyorum; minibüsçü esnafın işiyle ilgili masa başında karar almayacağız. Mutlaka temsilciler o masada oturacak ve yaşadığımız sorunu hep birlikte çözeceğiz. Bilmediğim bir sorunu çözebilir miyim? Şehri sizinle yönetip, sorunları hep birlikte çözeceğiz.”

“BİZİM İÇİN SAĞ-SOL YOK MALATYA VAR”

Ağbaba, Malatyalıların anket sonuçlarındaki yoğun isteği üzerine aday olduğunu kaydederek, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil bütün Malatya’nın adayı olduğunu söyledi.

Ağbaba, “Bizim için sağ-sol yok, Malatya var. Depremin partisi olmaz, depremin siyaseti yapılmaz. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu şehir hala eziyet çekiyorsa bunun partisi olmaz. Bunun siyaseti yapılmaz. Ben sadece CHP’nin belediye başkanı olmayacağım, Malatya’nın belediye başkanı olacağım. Yola çıkarken de parti rozetimi çıkarttım. Milletvekilliğinde dilim sertti. Söz konusu Malatya olunca babamı tanımam. Bazen “Reis’ten destek gelmez” diyorlar. Daha önce muhalefetin yönettiği belediyelere bir bakın. Eskişehir’e bakın, onun gibi şehir var mı? Herkes mutlu. Bir yerel yönetim şehri kalkındırdı. İnsanlar mutlu, zengin bir şehir oluşturmuşlar. Kim yönetiyor, muhalefetin belediye başkanı yönetiyor. İktidar belediye başkanı olsa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı kentin inşasıyla ilgili yanlış bir karar alsa sesini çıkarabilir mi? Sesini çıkaramaz. Bir haksızlık olsa Veli Ağbaba, bakanlık yanlış yapsa sesini çıkarır mı, çıkarır. Bu şehir hepimizin, ben bu duyguyla bakıyorum” diye konuştu.

“GÜCÜMÜ MALATYA’NIN AYAĞA KALKMASI İÇİN KULLANACAĞIM”

“Malatya’nın hakkını kimseye yedirmem” diyen Ağbaba, şunları ifade etti:

“Bu şehri haksızlık yapılmasına izin vermem. Ben Türkiye’de tanınmış bir siyasetçiyim. Malatyalıların çıkarı için bu özelliğimi kullanırım. Şehir merkezi en çok yıkılan şehir Malatya. Malatya, şehir dışında deprem olmamış gibi görünüyordu. Bunun sebebi; birincisi AFAD’ın yayınladığı genelgeydi. “Yazım yanlışı” dediler. Yazım yanlışı değil vicdani yanlıştı. Bizim siyasetçilerimiz “Malatya’ya her şey çözüldü” dediler. Veli Ağbaba siyasi gücünü kullanarak, televizyon kanallarını getirip Malatya’da canlı yayın yaptırdı. Yıkılan her yerde canlı yayın yaptırdım. Malatya’nın fotoğraflarını da çekip, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gösterdim. Malatya depremde büyük yıkım yaşadı ve bunu her yerde gösterdim. Malatya’da deprem olduğunu Türkiye’ye gösterdim. Şimdi bu gücümü Malatya’nın ayağa kalkması için göstereceğim.”

“BENİM İÇİM GÜCÜM MALATYA”

Ağbaba, işinin gücünün Malatya olduğuna dikkat çekerek, “2011 yılından buyana nefes almadan Malatya için çalıştım. Malatya’daki bütün sorunları ben gündeme getirdim. Ben Malatya için çalıştım. Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanı olacağım. En büyük özelliğim ben Malatyalıyım. Bu şehirdeki herkesi aynı aşkla seviyorum. Malatya’da herkesi kendi kardeşim gibi görüyorum. Kapısı açık, telefonu açık bir belediye başkanı olacağım. Gelen kapıda beklemeyecek” dedi.

Yerinde dönüşüm sorununu çözeceklerini ifade eden Ağbaba, Malatya’da kiracı ve evi yıkılanlar için sosyal konut inşa edeceklerini kaydetti.

Ağbaba, Malatya’nı bütün sorunları çözerek yeniden ayağa kaldıracaklarını ve yaşanabilir bir Malatya’yı inşa edeceklerini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 ay önce)
    Bekara karı boşamak kolay nasıl olsa iktidar değilsiniz vaadleri salla salla gitsin. Kendi içinizde kavgalısınız particiliğin canına okudunuz Levent Gültekin,Gürsel Tekin,Kırıkkale bld bşk adayı,Arguvan bld Bşk neleler söylüyor. Veli sen TBMM de 5 dk reklam konuşmalarına devamke . Mevcut iktidar Allahın izniyle bu yaraları sarmaya muktedir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bozuk plak ile temcit pilavı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat Bey (2 ay önce)
    Veli Ağbaba için Refah Partisi faktörü var oyu böler bu onun işine gelir yalnız Malatya halkı kim iktidar ise onun adamını seçer .Şehrimiz için kim hayırlı olacak ise onu nasip etsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cero (2 ay önce)
    Hepiniz burda algı yapıyorsunuz yemezler.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    Emekliler dul yetim issizler kiracilar Ekmek 8-10tl Meyva sebze 45,60tl Peynir 250,350 tl zeytin 150 tl Kiralar 15,000tl 20,000tl Elektirik su Tup 2000tl Mazot 44tl benzin 45tl
    %70
    %30
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)
    benim oyum CHP ye değil benim veli ağbaba ya ve veli ağbabaya oyun helal olsun. bu ne demek partiye değil şahsa oy verecem
    %60
    %40
    Yanıtla
  • herkes sizin gibi bilinçli olsa hiç bir sorun kalmaz
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Çok da iyimser olmayın (2 ay önce)
    Sayın Malatyalılar, fazla da ümide kapılmayınız. Azıcık Malatyayı tanıyan birisi aday kim olursa olsun AKP'li adayın kazanacağını bilir. Normal şartlarda taa iki seçim önce bile yüzde 5 almaması gereken bir parti yüzde 70 i geçiyorsa neyin hayalini kuruyorsunuz siz. Bakmayın buralarda insanların yok AKP'liyim ama bundan sonra oy vermem falan dediğine.Hayatıma bahse girerim bir daha vermem diyenlerin yüzde 95 i yine verecek Akp adaylarına. Ben hayatımda oy vermemiş, parti falan tutmayan en tarafsız gözle bakmaya çalışan birisi olarak diyorum ki hayallerle yaşarsınız ama gerçeklerle yüzleşirsiniz.Çok küçük yanılma payıyla büyükşehirde sonuç şu olur Akp :%60 CHP :%30-32 Diğer:%8-10
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Gani (2 ay önce)
    Geçen seçimde oyumu MHP ye vermiştim.Şimdi de Sayın Veli ağbabaya vereceğim.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Rahmetlik Mevlüt çavuşoğlu vardı kendini yedi Malatya için birde bu veli bey parti yok çalışacak adam lazım particilik yok
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mevlüt Çavuşoğlu eski dış işleri bakanı Alanya li rahmetli mevlüt aslanoğlu nu demek istedin heralde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Yılların ülkücüsu olarak söz verdim oyumu sana verecem insaalh kazanırsın algı falanda yapmıyorum mecliste Malatya için sesi çıkan tek adamsın yıllardır
    %71
    %29
    Yanıtla
  • murat bey (2 ay önce)
    Ak Partiliyim ama bu sefer oyum size veli bey . Malatya sizin gibi tuttuğunu koparan bir başkan lazım.Yoksa işimiz zor.Allah yardımcımız olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Başefendi (2 ay önce)
    Hafta içi reis geliyor. Tepkili seçmen bu ziyaretten sonra geri döneeeeerrr.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Oy Verirler kardeşim bu halk verir. 100 olumsuzluğu görmez 1 tane sebep bulur kendince verir oyu. Diğer adaylar için de 1 sebep bulut vermez :) anlayacağın Malatya yine rekor kırar halaya devam (:
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Haklısınız.Şimdiye kadar bağırıp,çağıranlar o gün herşey unutur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nihat (2 ay önce)
    Senin şahsına verecem bir AKP'li olarak Malatya'ya kimse sahip çıkmadı sen hep gündeme getirdin
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Fettah (2 ay önce)
    Yemin olsun 20 yıldır Akp ye gözü kapalı oy verdik ailemizle.Ama bu kez Veli beye vereceğiz.çünkü samimi ve dürüst.zaten Akp artık miyadını doldurdu.insanlar perişan .bakıyorum motaş büfelerinde insanlarımız ucuz ekmek kuyruğunda .biz millet olarak bu yoksul yaşamı hak ediyomuyuz?.onun için Türkiyede Akp nin sonu geliyor.Ama Veli bey rahat seçilir.Allah hayırlı etsin.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Acaba bir CHP li kolunu kesişen asla bir sağ Parti'ye oy verirmi ? Fettah ustam
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Oy verir veya vermez siz yapılanlara hizmetlere bakarak tercihinizi kullanın deprem olmuş insanlar zor durumda sağı solu yok malatya düzelsin eski günlere dönsün bu kafayla doğruyu zor bulursun kendi yaşamına bak bir şeyler düzelmişse yaşam alanı da iyileştirmeye olmuşsa o kişiye ver parti değil malatya önemli olan zaten şu anda kolun kesik farkındasın sanırım
    %74
    %26
    Yanıtla
  • birşey anlatamazsın takım tutar gibidir bu tipler hizmetleri görmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu kadar da partizanlık olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaşar Çerçi'ye verdik. Senin kafan öyle diye herkesi kendin gibi sanıyorsun.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya Rize den sonra en fazla AKP'ye oy çıkan il , deprem olmadan da aç devletin TÜİK verilerine bak yıllar yılı geriye gidiyor Malatya depremle de Kafa üstü çakıldı , 1 seneyi çoktan doldurduk hala ortada adam akıllı proje yok yapılan Tokiler daha %6 bu mantıkla 15 sene de zor biter insanların evleri ,Ailem CHP li TURGUT ÖZAL zamanı ANAVATA da oy verdiler , Belediye seçimlerinde MEHMET YAŞAR ÇERÇİ nin aday olduğu saadet partisine de oy verdiler , çarşamba günü Sn. Cumhurbaşkanı gelecek Malatya 20 seneden fazladır AKP de Malatyalılara sizleri CHP den kurtarmaya mı geliyorum diyecek merak ediyorum ,Mesele MALATYA ise artık birlik olup AKP ye kırmızı kart göstermenin zamanı gelmedi mi ?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Tobekar oldum (2 ay önce)İsimsiz isimli kullanıcı yorumuna
    İnanın akpliyim ama tövbe ettim
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Evet hakediyoruz
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Salih (2 ay önce)
    Sayın Ağbaba Genel Başkan Özgür Özel isminizi silmiş olmaya Malatya'da CHP seçmeni size oy vermez veremez
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Kime oy verir?Ak partiyemi?Böyle mantıksız bir yorum olamaz.Bu Belediye başkanlığı seçimi hatırladınmı?Veli ağbabanın CHP için değil Malatya için nasıl çırpındığını gördük.Biliyoruz.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    Herzaman MALATYALILARIN Yaninda olan kosturan Malatyanin hakkini savunan Vekilimiz AGBABAYA Baskan gormek istiyoruz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • OKTAY (2 ay önce)
    adaylığı bile belli olmadan parti ayırmaksızın kendi gözlerim ile gördüm bir mhp li taziyesinde.onlarda bayağı ilgilendiler sağolsunlar.adam ayrım yapmadan hizmet eder eminim.meşaleye bağış yapmadan iş vermeyenleride gördü bu gözler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Selim gürbüz (2 ay önce)
    Adamlar kazanmadan kendilerini başkan ilan ettiler parti beni koyar kazanırım edası. İle Malatya li size büyük ders verecek seçim i bekliyoruz sandıkta en iyi cevabı Malatya yi yok sayanlara verecek Malatyalı hiç kimse merak etmesin
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Dayı norveçtemi yaşıyın yav malatya bura en tepkili halimizle %55 sami er alır
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Saydın mı %55 'i
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Konteynerr bile yüzde 50 alır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Rahmetli mevlüt aslanoğlundan sonra Malatya milliyetçi simi arıyorsunuz tek siyasi tek gerçek Malatyalı Veli Ağbaba dır insanları ne mezhebi ne ırkı ne siyasi görüşü ile yargılamayan tek adam gibi adam işte bunun için Veli Ağbaba hep destek tam destek Depremzede Malatyalı in tek yanında olan vekil gecesini gündüzü nu colugunu çocuğunu bir kenara bırakıp Malatya için tek savaşan adam yolun bahtın açık olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • A Ali (2 ay önce)
    Sayın vekilim sen çok iyi bir vekilsin Malatya içinde büyük bir fırsatsın ama CHP eski CHP değil kemal başkanı ne hale getirdiler aslanı kedilere yem ettiler şimdiki CHP senide harcar arkasındaki güç çok acımasız
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Selim han (2 ay önce)A Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Algı oluşturma sırf derdiniz bu gelen fırsat da vekili partiyi kötülemek kaç oldu lider değişeli gelen yönetim herkesi memnun edemez
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Gerçegi söyleyince algmı anlıyorsun benim gibi binlercesi var 3 kuşak CHP olduğuna pişman olanlar At gözlüğünü çıkar silahlarla uçaklarla gurur duyan AKP li pahalılık çok dersen CHP li diyenler var ya senin gibileri bu ülkede yaşaması en büyük israf CHP, AKP, IYI de bizim ülkemizin partileri nedense o partilere at gözlüğüyle bakanlar malesef ...... Parti için kavga bitmedikce bu ülke ilerlemez
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Bırakın bu Kılıçdaroğlunu,İmamoğlunu... sizinki çamur at izi kalsın bu artık işe yaramıyor bilesin.Bizi Malatya ilgilendiriyor.Ak parti Chp değil.
    %100
    %0
    Yanıtla